Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

нощен риболов, билети, за селяните......
Модератор: dantho.mihov
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Искам да уточня цапалото или телевизора е с размери около метър на метър или 1,50x 1,50 и го използвам за стръв а не за риба за пържене и хващам колкото ми трябва за стръв останалото се откача внимателно и аиде да пораства обратно във водата. Вярно същият успех може да се постигне с малка кукичка на перо и захранка, Но това изисква време и понякога рибенцата нагълтват и при откачането умират.
-
- и господ не е толокова добър
Тези телевизори или цапала са си един вид мрежа и са си браконерство.Рибата се уплита и трудно се вади.Те са направени от монофил който е забранен дори и за стопански риболов.Ръчилото е с много малки дупки и начина на ловене позволява да се изберат слънчаци или виолетки без да се убиват другите риби.Незнам дали е забранено от закона.Относно селяните,имат пари за ракия,за цигари и други тем подобни,значи имат и за ядене.По тази логика се оправдават и крадците,нямат пари за ядене и крадът.Виждал съм хиляди граждани взимат маломерна риба за да избият парите за гориво и захранки.Изобщо тази тема може с години да се пиши и винаги някой ще я извърти в друга посока,само и само да вземе някоя малка риба.
- Skorpi
- сериозен играч
БЕ нема нищто лошо ако човек си вади 10-на рибки за стръв пък било то с ръчило или цапало важното е да не се прекалявя с тях
И за дедетата не съм съгласен много, много от тях спазват закона по стриктно и от нас ЗА циганите е друга работа при тях мрежите и тока са ежедневие и няма закон които да ги спре малко са тия дето риболовстват с билети от тях А колкото до 500грамовото шаранче съм виждал много колеги да си ги прибират че и много друга маломерна риба тва е до манталитета на българина и скоро няма да се промени.
За мен последните 20г нищто не се е променило освен цената на билета

И за дедетата не съм съгласен много, много от тях спазват закона по стриктно и от нас ЗА циганите е друга работа при тях мрежите и тока са ежедневие и няма закон които да ги спре малко са тия дето риболовстват с билети от тях А колкото до 500грамовото шаранче съм виждал много колеги да си ги прибират че и много друга маломерна риба тва е до манталитета на българина и скоро няма да се промени.
За мен последните 20г нищто не се е променило освен цената на билета

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- angels1975
- новобранец
- Обратна връзка:
четох и друга една дали трябвало да имаш билет риболовен.купувате си билет, давате си парите и очаквате насреща нещо. а какво получавате? в повечето теми кадето присътва думата ИАРА нищо хубаво не пише.какво друго освен ИАРА.Зарибяват ли се големите язовири където трябва билет за да ловиш.Трябва ли билет за да ловиш на платен язовир?Мнение: трябва за навсякъде, то си е като разрешитеното за лов, като идеш в ловно сстопанство платено пак ти го искат.Аз не мисля така.Щом си плащам там очаквам, някой да зарибява тоя водоем, да го посичства и много още работи там, и май той трябва да ми каже разрешава ли ми да ловя риба там или не.И ако е като за лов, май тогава трябва да искат риболовен билет като си купуваш червеи щото искат разрешително за оръжие като си купуваш патрони.
Зарибяват ли се големите язовири където трябва билет за да ловиш
БРАВОООО ЩЕ ИМА РИБА

Зарибяват ли се големите язовири където трябва билет за да ловиш
БРАВОООО ЩЕ ИМА РИБА

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
давам веднага отговор и на този въпрос тази година бяха зарибени доста големи язовири Жребчево , Стамболииски ,Копринка (макар че там незнам що след като ще го точат до 0) с по 30 000 шаранчета са зарибени и други водни обекти Каваците на Попово под гарата който е за жалост както вече казах масово се ловят тия шаранчета 2-3 пъти ставах свидетел и то за жалост хора с които и аз ходя за риба мой комшии прибрали по десетина шаранчета е отнесоха едно конско от мен но фаидата беше че сега пак са за риба а аз съм пред компютъра
не ме взеха с тях...Както и да е здраве да е и без тва се стягам за новата учебна година и ще се опитам да не мисля вече за риболов тази седмица мисля да закрия, само че се чудя къде ама ще видим. Успех на всички през настъпилия есенен сезон

-
- и господ не е толокова добър
Сравнявате лова с риболова,да сте видяли някой да пуска зайци и сърни в горите.Ако искаш да ходиш за риба си взимаш билет никой не е длъжен да зарибява с риба. Рибата която трябва да се зарибява е тази която не се развъжда самичка в България.Това са предимно амур и едната пастърва.Ако не се браконерства няма да има нужда от зарибяване.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Един старец навремето ми казваше така..."Момче ако се лови риба само с въдици колкото и въдици да хвърлиш 10 ..20 не нанасяш никаква вреда никога не можеш да свършиш рибата с въдици само" Може би е прав, все пак с въдица рибата сама си избира кога да яде и кога не, а през зимния сезон само хищник се лови,иначе относно зарибяването според мен трябва да се прави както се слагат изкуствени хранилки за дивеча за да оцелее в тежките зими така трябва и да се зарибява за да се поддуржа рибната популация,а колкото до мрежите няма как да ги няма защото освен рибарите има и други хора които искат да ядат риба а ако няма риба на магазина...тази година има издадени над 2000 разрешителни за промишлен риболов във вътрешни водоеми,лошото е че покраи тях има и много други които използват момента...
Здравейте юнаци,
Знаете ли защо всички тия проблеми ги няма при някои други нации? Аз обикалях доста по чужбина и установих, че където промишленият риболов осигурява риба изчистена и филетирана в магазините на по-ниски цени, отколкото да бъхташ бензин в колата, да купуваш мрежи и да висиш по цели нощи - та там в тия страни, хем няма забрана на нощния риболов, хем хората висят нощно време само за кеф, а не за бракониерство и понеже според нашите представи са ахмаци, даже си връщат рибата обратно в реката.
Може да ме псувате на воля за това мое мнение, но аз не съм чуждопоклонник и вярвам, че и в нашата страна някой ден ще дойдат такива времена. Категорично съм против безмислената забрана на нощния риболов за любителите-въдичари, защото така държавата само улеснява бракониерите - мрежари, електричари, бомбаджии, химици, комбайнери и разни други кретени
Знаете ли защо всички тия проблеми ги няма при някои други нации? Аз обикалях доста по чужбина и установих, че където промишленият риболов осигурява риба изчистена и филетирана в магазините на по-ниски цени, отколкото да бъхташ бензин в колата, да купуваш мрежи и да висиш по цели нощи - та там в тия страни, хем няма забрана на нощния риболов, хем хората висят нощно време само за кеф, а не за бракониерство и понеже според нашите представи са ахмаци, даже си връщат рибата обратно в реката.
Може да ме псувате на воля за това мое мнение, но аз не съм чуждопоклонник и вярвам, че и в нашата страна някой ден ще дойдат такива времена. Категорично съм против безмислената забрана на нощния риболов за любителите-въдичари, защото така държавата само улеснява бракониерите - мрежари, електричари, бомбаджии, химици, комбайнери и разни други кретени

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"