Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За ползата от зарибяването...
Модератор: dantho.mihov
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
sapuna1971 написа:Започнахме да оспамваме на човека хубавата тема май!

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.

Малко съм песимистично настроен към мнението на колегата Диканаров, не че не съм готов веднага да дам 100 лв за идеята, но подобни инициативи са много трудни за осъществяване. Аз лично съм възприел почина на Кърцата още преди много време, когато имаше доста гьолчета по канала на Червенков и като деца се бяхме заели да ги зарибяваме с различни видове риба, хваната на други места. Не съм се отказал и до днес, миналата година даже няколко пъти мъкнах бидон с мрени от Струма за един гьол в който смятам, че рибата има условия да се размножава, а тази три пъти пусках платики от яз. Искър в Панчарево. Не казвам, че това е начина да се напълнят язовирите с риба, но всички знаем много хубави водоеми в които няма, или почти няма риба и нищо не ни пречи да пуснем в тях колкото е възможно от успешния си улов.
И да не забравяме, че освен да зарибяваме, не трябва и да обезрибяваме водоемите!
Re: За ползата от зарибяването...
Може ли малко повече инфо за водоема? Площ, дълбочина и какво е имало в него преди да пуснете щуката.Кърцата написа: Както съм писал и преди тук, преди 3 години пуснахме в един гьол 11 щуки
Мерси