Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За ползата от зарибяването...
Модератор: dantho.mihov
За ползата от зарибяването...
Зарибявали сме много водоеми, но поради една или друга причина не съм имал възможността да видя имало ли е успех някое от тези начинания
Досега...
Както съм писал и преди тук, преди 3 години пуснахме в един гьол 11 щуки, уловени на платено и закупени по 4 лв. килото. Малко след това те бяха надушени от бракониерите и както мислехме изловени
както казал един на брат ми: "Абе, вие колко щуки пуснахте", "11" , " а , значи има смисъл да пускам пак мрежите , досега съм хванал 8".
Преди седмица брат ми решил да види оцеляла ли е поне една от онези 4 риби , за който не се знаеше дали са уловени. Замита се до гьола след работа , само с блеснарката и на петото мятане ... оп една писалка. Значи се е развъдила. След два дни пак отива надвечер и улавя две писалки, но малко по късно има мощен удар и вади една кило и половина, след нея още една подобна.
Та решихме да пожертваме лова на глигани в неделя и да ги пробваме пак . В началото не кълвеше изобщо, само аз имах един удар на щука около 700 грама но се откачи до брега. Като се уморих от размахване на тоягата и газене из папура, се върнах бри брат ми, който стоеше на единственото свободно от папур място по брега и го облавяше методично в продължение на 2 часа. Той беше хванал една писалка и една около 700 гр. Поседнах до него и взехме да мятаме. Пуснахме щуките преди 3 год. и сега се ловяха три размера риби. Големи - 1,5 кг., средни - около700гр. и писалки по 200гр. Значи някоя от онези митични 4 щуки е успяла да хвърли хайвер още първата година
Та починах си аз и реших да се насочвам пак към шаварите и в този момент на брата му натресе. " Тая е от едрите " ми вика той. Но след малко ... изненада!!! от водата изскочи КРОКОДИЛ , който се изхвърли на метър във въздуха и пак се стовари във водата пред изумените ни погледи. И се почна една борба. Влакното беше 0,22, все пак мислехме , че по-големи от 1,5 кг. няма. Но брат ми е добър рибар и успя да се пребори

Явно това е някоя от онези 4 (евентуално) оцелели щуки , които пуснахме тук.
Малко по- късно аз също умах удар и успях да извадя една от големите, кило и половина.
Един приятел трябваше да дойде с кола и да занесем рибите до друг водоем, за да се поразвъдят на още няколко места , но понеже времето напредна , а него го нямаше пуснахме трите по малки риби обратно в гьола. Но скоро пак ще бъдат уловени и разселени, това е сигурно. Щом за три години е успяла да създаде такава стабилна популацяя в този гьол , защо да не може и в друг.
И накрая ето ме и мен, сниман с трофея на брат ми

Както съм писал и преди тук, преди 3 години пуснахме в един гьол 11 щуки, уловени на платено и закупени по 4 лв. килото. Малко след това те бяха надушени от бракониерите и както мислехме изловени

Преди седмица брат ми решил да види оцеляла ли е поне една от онези 4 риби , за който не се знаеше дали са уловени. Замита се до гьола след работа , само с блеснарката и на петото мятане ... оп една писалка. Значи се е развъдила. След два дни пак отива надвечер и улавя две писалки, но малко по късно има мощен удар и вади една кило и половина, след нея още една подобна.
Та решихме да пожертваме лова на глигани в неделя и да ги пробваме пак . В началото не кълвеше изобщо, само аз имах един удар на щука около 700 грама но се откачи до брега. Като се уморих от размахване на тоягата и газене из папура, се върнах бри брат ми, който стоеше на единственото свободно от папур място по брега и го облавяше методично в продължение на 2 часа. Той беше хванал една писалка и една около 700 гр. Поседнах до него и взехме да мятаме. Пуснахме щуките преди 3 год. и сега се ловяха три размера риби. Големи - 1,5 кг., средни - около700гр. и писалки по 200гр. Значи някоя от онези митични 4 щуки е успяла да хвърли хайвер още първата година

Та починах си аз и реших да се насочвам пак към шаварите и в този момент на брата му натресе. " Тая е от едрите " ми вика той. Но след малко ... изненада!!! от водата изскочи КРОКОДИЛ , който се изхвърли на метър във въздуха и пак се стовари във водата пред изумените ни погледи. И се почна една борба. Влакното беше 0,22, все пак мислехме , че по-големи от 1,5 кг. няма. Но брат ми е добър рибар и успя да се пребори
Явно това е някоя от онези 4 (евентуално) оцелели щуки , които пуснахме тук.
Малко по- късно аз също умах удар и успях да извадя една от големите, кило и половина.
Един приятел трябваше да дойде с кола и да занесем рибите до друг водоем, за да се поразвъдят на още няколко места , но понеже времето напредна , а него го нямаше пуснахме трите по малки риби обратно в гьола. Но скоро пак ще бъдат уловени и разселени, това е сигурно. Щом за три години е успяла да създаде такава стабилна популацяя в този гьол , защо да не може и в друг.
И накрая ето ме и мен, сниман с трофея на брат ми

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- ще става разбирач
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
блазе ти за вдьхновението...аз кьдето сьм пускал около софия или е изгребано,или пресушено
е,не точно щуки,ама по някои друг шаран.последно пуснах бабушки и таранки в южния парк:)несериозна работа,ама пак сие далавера-поне да има храна за двете щуки дето сигурно са останали там:)

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- ще става разбирач
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
- Ivan Hadgiev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
браво, нека да си зарибим повече гьолове
браво колега, да пощадиш живот е благородно дело, след години се отплаща двойно и тройно, ето и аз си зарибявам едно язовирче със сомчета

-
- ще става разбирач
-
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
тия работи с поздрави и евала няма да станат
повечето сте отскоро и не знаете колко пьти сме бистрили вьпроса за зарибяването
е,на-пак предлагам на сф(а и на всички ) колеги-удряме по 100лева на масата,вземаме мат и зарибяваме напр панчарево.предишния пьт ми се смяха
та затова си действаме САМОСИНДИКАЛНО...кво да кажа?иначее,с тия евала и браво-малко ми прилича на "с чужда пита помен прави" 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Диканаров
- кандидат преподавател
За ползата от зарибяването.
Колеги, да видим опита на колегите от Троян. Там по инициатива на Йоско и Светла са направени касички в тяхните магазини за риболовни принадлежности. Всеки може да си пусне колкото му е възможно и колкото пъти иска пари. И аз като заинтересован пускам там своята скромна лепта. Така събират за зарибителен материал и зарибват с шаран и амур яз. Сопот. Това е паралелно на акциите по зарибяване на ИАРА- Ловеч. Резултати видимо има . Макар и рядко вече се окачва по някой амур. Шаранчетата порасват. Да се надяваме, че ще останат достатъчно шаранчета, от бракониерите събиращи рибета по 100гр. за да хвърлят хайвер догодина. И ние можем да си изберем такъв подход. Да си организираме каса и един път в годината организирано да зарибим водоем избран от нас. От полза е и индивидуалната акция на зарибяване. Днес аз ще пусна една кофа раци тук, утре друг ще пусне 20 кефалчета там и така по малко се възстановява фауната на водоемите, но бедата са мрежарите, бомбаджиите и тези с вар и ток. С тях борбата трябва да е постоянна. Оставяме ли ги резултатите от зарибяването само ще пълни на мутрите кесиите. Миналата седмица чух, че колеги теглещи в яз.Лобош са засекли мрежа и са звънили на ИАРА, която нямала екип там. Казали им -"нарежете я". И нашите я срязали от двата края, но това не е решение. Мрежата трябва да се изгаря! Но ако те хванат когато я вадиш за да я гориш иди обяснявай, че не си камила.
Колеги, в сдружаването е силата.
Колеги, в сдружаването е силата.

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
5кила написа:тия работи с поздрави и евала няма да станатповечето сте отскоро и не знаете колко пьти сме бистрили вьпроса за зарибяването
е,на-пак предлагам на сф(а и на всички ) колеги-удряме по 100лева на масата,вземаме мат и зарибяваме напр панчарево.предишния пьт ми се смяха
![]()
та затова си действаме САМОСИНДИКАЛНО...кво да кажа?иначее,с тия евала и браво-малко ми прилича на "с чужда пита помен прави"

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Ангеле,кво ша ги праим тез толко пари бе, да няма морето да зарибяваме
Нямам нищо против парите,ама форума да си има поне два,три язовира,в различни краища на страната,и да се ползват само от членове на форума.
Това може да се предложи като нова тема(може и да има такава,но поне Аз не съм я видял)и модераторите да направят подфоруми само за тези язовири.

Нямам нищо против парите,ама форума да си има поне два,три язовира,в различни краища на страната,и да се ползват само от членове на форума.
Това може да се предложи като нова тема(може и да има такава,но поне Аз не съм я видял)и модераторите да направят подфоруми само за тези язовири.