Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кажете нещо эа теэи воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Koлега , практиката доказва обратнотоANGEL 123 написа: Само плетено и карабинка .......... никой не може да ме накара да сложа ПоводИсторията разказва, практиката доказва
![]()
![]()

Това е снимка на щука от кило и шестстотин , която беше отгризнала плетеняка с блесната на колега , твърдящ същото като теб. Пет минути след това я улових. Ясно се вижда блесната на колегата , забита в хрилете на рибата.
Добре е човек да се учи от чуждите грешки , а не от своите

п.с. Колега Лорд , много хубав кефал! Да не сте мятали блесната в някой фризер за да го уловите?

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Lorda и Zlak,
Колеги така е прави сте.Когато ловите щука с блесни,предназначени за пъстърва и кефал е хубаво да слагате повод.
Аз лично предпочитам да ползвам размери примамки предназначени за съответната риба и да не им развалят играта,пък може и да се случи някоя да да замине-затова пък имам по голям шанс за удар и емоции.
Днес например при по рязка засечка ми скъса пъстърва 400-500 грама-замина с куката.Миналата седмица също-бях заметнал на плувка със стръв рибе и държах пръта в ръка-удари в ръцете ми и като засякох изкарах плувката с прерязано влакно.Бях с много тънко монофилно флакно.И за нея ли да сложа повод? Може и да е късмет,но доsега щука не ми е късала.

Колеги така е прави сте.Когато ловите щука с блесни,предназначени за пъстърва и кефал е хубаво да слагате повод.
Аз лично предпочитам да ползвам размери примамки предназначени за съответната риба и да не им развалят играта,пък може и да се случи някоя да да замине-затова пък имам по голям шанс за удар и емоции.
Днес например при по рязка засечка ми скъса пъстърва 400-500 грама-замина с куката.Миналата седмица също-бях заметнал на плувка със стръв рибе и държах пръта в ръка-удари в ръцете ми и като засякох изкарах плувката с прерязано влакно.Бях с много тънко монофилно флакно.И за нея ли да сложа повод? Може и да е късмет,но доsега щука не ми е късала.
Simbad,
Блесната в устата на рибата е номер 4 - т.е. в щукарския диапазон и както казах е на колегата.
За блесните: дори и малките щуки имат достатъчно големи усти , за даналапат петица Аглия без проблем. Миналата седмица вадих една такава блесна от хрилете на 400 грамова щучка. За съжаление беше се яко забила и животинката си умря на "операционната маса".
Не искам да давам съвети , а примери. Всеки решава сам как да постъпи.
Блесната в устата на рибата е номер 4 - т.е. в щукарския диапазон и както казах е на колегата.
За блесните: дори и малките щуки имат достатъчно големи усти , за даналапат петица Аглия без проблем. Миналата седмица вадих една такава блесна от хрилете на 400 грамова щучка. За съжаление беше се яко забила и животинката си умря на "операционната маса".
Не искам да давам съвети , а примери. Всеки решава сам как да постъпи.
simbat написа: Когато ловите щука с блесни,предназначени за пъстърва и кефал е хубаво да слагате повод.
Колега тук хич не съм съгласен с Вас, че ловя щука с блесни предназначени за кефал и пъстърва.
По скоро обратното се случва в моята риболовна практика (да ми удрят кефали на №5 блесни).
Ако примамката е уразмерена за даденият вид риба, както Вие настоявате (в случая щука) не виждам как коректно монтираният повод (с нужните показатели) ще промени до такава степен играта на блесната или воблера, че рибата ще се усъмни и няма да удари.
Наистина всеки има право на избор.
И може да избира, дали малка щука ще му отнесе блесната (и по този начин ще я обрече на сигурна смърт) или благодарение на стоманеният повод ще успее да изкара трофей.
Наслука.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
A да видите какви проблеми възникват, като ловите едри риби! 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Е и аз съм на същото мнение и точно за тва си иска повод, щот не веднъж съм се чудил (ся тва) чудовище ли беше или дребосък дет ми отнесе воблера.simbat написа:Малките щики са по-лакоми от големите и налитат на бая едри виблери.
Плюс това повод е нужен и по друга причина.
Едрата щука в много от случаите при скоците си омотава влакното около устата си и тогава едно стърчащо зъбче има решаващата дума.
Затова лично аз предпочитам да използвам поводи от минимум 35-40см. дори повече.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Признавам,че си прав от твоята гледна точка.
Аз обачи ловим с груб такъм (ултралайта ни го мога нещо
-яка сопа за сиомга,голяма макара, 14лб плетянка Fireline и щуките,които съм закачал не са имали време да си омотат влакното около устата
.Най много да развият някой и друг метър от яко стегнатия ми аванс.Брутална гледка съм,когато съм закачил голяма риба
Проблемацията при мен е с откачането на рибите,когато ползвам малък воблер с малки куки.
Аз обачи ловим с груб такъм (ултралайта ни го мога нещо

Проблемацията при мен е с откачането на рибите,когато ползвам малък воблер с малки куки.