Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кажете нещо эа теэи воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Кажете нещо эа теэи воблери
Каво можете да ми кажете эа теэи воблери.
Каква риба мога да учаквам на тях?
Тоэи повод дали ще върши работа като не е метален?
И теэи эахващания стабилни ли са?

Каква риба мога да учаквам на тях?
Тоэи повод дали ще върши работа като не е метален?
И теэи эахващания стабилни ли са?

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- новобранец
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Конкретно тези воблери не съм ползвал,но ако искаш да си вземеш работещи воблери кажи каква риба искаш да ловиш и при какви условия(дълбочина) и ще препоръчаме нещо.Струва си човек да си взема наистина работещи воблери,макар и понягога да са малко по-скъпи.В кутията си имам над 50 воблера,но основно ползвам 5-6.
За мен най добрият воблер,който съм ползвал е сребриста Rapala Countdown.На този воблер съм хващал каквато риба ти хрумне на ум !
По другия въпрос-ползвам 14 lb плетено влакно и досега скъсан воблер от щука не съм имал.Откачена риба-Да,но не и късане ! При това визирам щуки от порядака на метър и тегло над 7-8 кила.
Тея метални поводи развалят играта на воблера.Както казаха колегите по-горе един качествен сребрист вирбел е достатъчен когато се ползва добро плетено влакно.Аз с ножица едвам го режа каквото е влакнисто,пък щуката да го скъса бая ще се озори.Това е личният ми опит-споделям го
За мен най добрият воблер,който съм ползвал е сребриста Rapala Countdown.На този воблер съм хващал каквато риба ти хрумне на ум !
По другия въпрос-ползвам 14 lb плетено влакно и досега скъсан воблер от щука не съм имал.Откачена риба-Да,но не и късане ! При това визирам щуки от порядака на метър и тегло над 7-8 кила.
Тея метални поводи развалят играта на воблера.Както казаха колегите по-горе един качествен сребрист вирбел е достатъчен когато се ползва добро плетено влакно.Аз с ножица едвам го режа каквото е влакнисто,пък щуката да го скъса бая ще се озори.Това е личният ми опит-споделям го

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Да ме извини колегата kingcastle,но за да не пускам нова тема ще попитам в тази.Обикалях днес да си търся челник и на един закрит базар попаднах на сергия с много джунжурийки.Старецът разпродаваше на ред и нямаше как да го подмина.В краен случай му оставих 4,50 и взех две имитации на воблери.Хич не му разбирам на този риболов и затова се престраших да попитам: Има ли шанс някое рибе да ги подгони?И,ако "ДА" каква ще да е?
Големият е 9см,а малкият 4см.Като грамаж си нямам и идея,ама хич не тежат и се чудя как ли се измята това чудо!

Големият е 9см,а малкият 4см.Като грамаж си нямам и идея,ама хич не тежат и се чудя как ли се измята това чудо!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Гледам си си взел воблерки внос от Румънско ! В повечето случаи , примерно 300 / 1 стават за идеален ключодържател но ти стискам палци да си улучил единицата ! Ако не си я улучил не се тормози да ги ремонтираш , не става , ползвай ги по предназначение като ключодържател 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Инак двата воблера на Сапуна са доста точни копия на RIGGE на ZIPBAITS и TINY FRY на JACKALL BROS, но сигурно приликата финишира до външния вид...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Katana написа:Плетеното може да ти поднесе неприятна изненада ако щуката е по-голямшка и се мята здраво. Аз ползвам тънки волфрамови поводи.

Само плетено и карабинка .......... никой не може да ме накара да сложа Повод

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
ANGEL 123 написа:... никой не може да ме накара да сложа ПоводИсторията разказва, практиката доказва
![]()
![]()
Една голяма и лакома щука може

Абе аз упорито твърдя, че повод е задължителен, ама напоследък и аз го пропускам като компонент от линията.
Макар не веднъж да съм си патил.
Давам пример, за жалост Не придружен от снимков материал.
Скоро хванах един дребосък 500гр., който беше ми налапал цялата въртележка №5 барабар с карабинката.
Колегата Мазнислав може да потвърди и да разкаже от къде трябваше да и изкараме блесната за да я спасим

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.