Моля за съвет.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

Тони 72 написа:Мисля да закупя щеката,макар,че наистина много съжалявам че не е 13 метра
:!: :!: :!: :!:

Стой! Не бързай! Щом си начинаещ, едва ли ше се юрнеш декември месец да излавяш рибата. Изчакай до пролетта, събери някой лев за щека на 13 метра. Сигурен съм, че много скоро 11-ката ще ти дойде къса и ще се псувш защо не си взел по-дълга (следва продаване и търсене на нова, което е безмислено).
Щом си прочел това-онова, повече литература не ти е нужна, ако разбираш от риболов на плувка след 2-3 излета си готов.
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Благодарен съм ви за съветите.Ходя на риба от 6 годишен,значи вече от горе долу 30 години(как безмилостно тече времето...).Сега се запалих по този вид риболов и направо не ме хваща мира.Постоянно си мисля за това.Наистина мисля,че е по-добре да изчакам до пролетта и да си купя 13-метрова щека.Та като съм започнал пак да ва питам:какво ви е мнението ви за TУБЕРТИНИ-13метра,шаранджийска.Нея мога да я взема нова за 480лв-нова.Още веднъж ви благодаря.Много ми помагате.Ще се радвам ако и аз мога да съм ви полесен с нещо.
Наслука!
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:!: :!: :!: :!:

Колега Тони 72,
реклама не искам да правя. Моя съвет е да разгледаш на живо (разпънеш, разклатиш) различни фирми и модели, до колкото имаш възможност и сам да усетиш за какво става въпрос. Помисли и за щека втора употреба, ако е запазена разбира се, карбона не старее.
Ray-Ban
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ray-Ban »

колегата дедъ е много прав отиди харесаи си няколко и ги подрай да усети6 която ти е наи удобна .... за тези пари изборат е голям ..ако питаш мен Шимано или Гарболино другите хубави са Мавер ,Даива ....аз като си купувах парвата щека взех един стол седнах и запоЧнах да дарЯ всиЧките докато си избера една)) успех
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Така или иначе щеката ще ми трябва за юни месец,така че смятам да не избързвам още а да потърся по-сериозно.Благодаря ви за препоръките.Ще се радвам ако продължите да ми давате съвети.
Наслука!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Щом имаш време, задръж колега.
Аз съм в почти същата ситуация, но твърдо съм решил да търся щека на 13м. Имам уип на 9.5м и той показва, че 13 е по-добре от 11 :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Земи си направо 13-ка. От опит знам, че след 5-6 излета ще ти окъсее :!: А с дължината ще свикнеш лесно - първите излети бано и внимателно на 11, а постепенно ще боднеш и последното коляно. Нещата си идват естествено със секи следващ излет :wink: Успех и добре дошъл на наклонената плоскост :lol: :lol: :lol:
aide nasluka
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

За 13 с две ръце гласувам ... :lol:
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Колеги,много ви благодаря. Със сигорност ще послушам съвета ви и ще си взема 13м. Ще разчитам и за в бъдеще на съветите ви. И вие можете да разчитате на мен, ако мислите че мога да ви помогна с нещо.
Наслука!
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Колеги,много ви благодаря. Със сигорност ще послушам съвета ви и ще си взема 13м. Ще разчитам и за в бъдеще на съветите ви. И вие можете да разчитате на мен, ако мислите че мога да ви помогна с нещо.
Наслука!
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Наслука!
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Моля за съвет.

Мнение от bayatov »

Колеги,реших да не отварям нова тема,понеже съм пред същата дилема като колегата...та решил съм да заделя 600-800лв. за щека....ще са ми полезни всякакви препоръки и съвети ;)
MILF - Man, I love fishing !
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

bayatov написа:Колеги,реших да не отварям нова тема,понеже съм пред същата дилема като колегата...та решил съм да заделя 600-800лв. за щека....ще са ми полезни всякакви препоръки и съвети ;)
Няма да сгрешиш с Тубертинито. Много здрава щека. Същевременно сравнително лека и на достъпна цена
Изображение Пазете природата чиста !!!!
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

BZI написа:
bayatov написа:Колеги,реших да не отварям нова тема,понеже съм пред същата дилема като колегата...та решил съм да заделя 600-800лв. за щека....ще са ми полезни всякакви препоръки и съвети ;)
Няма да сгрешиш с Тубертинито. Много здрава щека. Същевременно сравнително лека и на достъпна цена
а за кой модел на Тубертини става въпрос и приблизително на каква цена е...
MILF - Man, I love fishing !
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

bayatov написа:
BZI написа:
а за кой модел на Тубертини става въпрос и приблизително на каква цена е...
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1122
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1123
втората е по лека и по стегната. Може да се каже и доста пъргава. В здравината и при двете няма компромис. Описаното тегло на щеките не е реалното. Всъщност са по леки с около 200гр. (Лично проверено)
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”