Моля за съвет.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Тони 72 написа:Мисля да закупя щеката,макар,че наистина много съжалявам че не е 13 метра

Стой! Не бързай! Щом си начинаещ, едва ли ше се юрнеш декември месец да излавяш рибата. Изчакай до пролетта, събери някой лев за щека на 13 метра. Сигурен съм, че много скоро 11-ката ще ти дойде къса и ще се псувш защо не си взел по-дълга (следва продаване и търсене на нова, което е безмислено).
Щом си прочел това-онова, повече литература не ти е нужна, ако разбираш от риболов на плувка след 2-3 излета си готов.
- Тони 72
- научил се да хвърля
Благодарен съм ви за съветите.Ходя на риба от 6 годишен,значи вече от горе долу 30 години(как безмилостно тече времето...).Сега се запалих по този вид риболов и направо не ме хваща мира.Постоянно си мисля за това.Наистина мисля,че е по-добре да изчакам до пролетта и да си купя 13-метрова щека.Та като съм започнал пак да ва питам:какво ви е мнението ви за TУБЕРТИНИ-13метра,шаранджийска.Нея мога да я взема нова за 480лв-нова.Още веднъж ви благодаря.Много ми помагате.Ще се радвам ако и аз мога да съм ви полесен с нещо.
Наслука!
-
- научил се да хвърля
колегата дедъ е много прав отиди харесаи си няколко и ги подрай да усети6 която ти е наи удобна .... за тези пари изборат е голям ..ако питаш мен Шимано или Гарболино другите хубави са Мавер ,Даива ....аз като си купувах парвата щека взех един стол седнах и запоЧнах да дарЯ всиЧките докато си избера една)) успех
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Щом имаш време, задръж колега.
Аз съм в почти същата ситуация, но твърдо съм решил да търся щека на 13м. Имам уип на 9.5м и той показва, че 13 е по-добре от 11
Аз съм в почти същата ситуация, но твърдо съм решил да търся щека на 13м. Имам уип на 9.5м и той показва, че 13 е по-добре от 11

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Моля за съвет.
Колеги,реших да не отварям нова тема,понеже съм пред същата дилема като колегата...та решил съм да заделя 600-800лв. за щека....ще са ми полезни всякакви препоръки и съвети 

MILF - Man, I love fishing !
-
- разбира нещата
Няма да сгрешиш с Тубертинито. Много здрава щека. Същевременно сравнително лека и на достъпна ценаbayatov написа:Колеги,реших да не отварям нова тема,понеже съм пред същата дилема като колегата...та решил съм да заделя 600-800лв. за щека....ще са ми полезни всякакви препоръки и съвети

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
а за кой модел на Тубертини става въпрос и приблизително на каква цена е...BZI написа:Няма да сгрешиш с Тубертинито. Много здрава щека. Същевременно сравнително лека и на достъпна ценаbayatov написа:Колеги,реших да не отварям нова тема,понеже съм пред същата дилема като колегата...та решил съм да заделя 600-800лв. за щека....ще са ми полезни всякакви препоръки и съвети
MILF - Man, I love fishing !
-
- разбира нещата
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1122bayatov написа:а за кой модел на Тубертини става въпрос и приблизително на каква цена е...BZI написа:Няма да сгрешиш с Тубертинито. Много здрава щека. Същевременно сравнително лека и на достъпна ценаbayatov написа:Колеги,реших да не отварям нова тема,понеже съм пред същата дилема като колегата...та решил съм да заделя 600-800лв. за щека....ще са ми полезни всякакви препоръки и съвети
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1123
втората е по лека и по стегната. Може да се каже и доста пъргава. В здравината и при двете няма компромис. Описаното тегло на щеките не е реалното. Всъщност са по леки с около 200гр. (Лично проверено)