Моля за съвет.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Тони 72
- научил се да хвърля
Моля за съвет.
Здравейте колеги. До сега не съм притежавал щека, но се запалих по този вид риболов и ми предстои закупуване на такава. предложиха ми JAXAN-11м. Мога да я имам за около 180 лева-нова.Ще се радвам ако изкажите мнения.Предварително ви благодаря.
Наслука!
- Local
- учете се от него
Като за начинаещ щеката ще ти свърши супер работа! Не се хвърляй никога на скъпа щека щом ще ти е първата. Тази цена е много добра като се има предвид ще още доста парички ще хвръкнат за консумативи около нея. 11 метра е перфектна дължина като за начало - по къса щеката си губи смисъла. Ако искаш да е ползваш по на късо просто махни 1 или 2 снадкиТони 72 написа:Благодаря за съвета. Но мисляш ли, че 11 метра е твърде дълга за начинаещ. Все пак от няколко години ловя с каншик-7м.

ПС : Добре дошъл в клуба , те сега започва шоуто

Клавиатура риба не лови!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
аз също започнах с 11м,един браунинг,Б-1000 или както и викахме Банана,заради провисването и.не можах да я счупя,много корава излезе,с нея навлезнах в магията на този риболов.така,че това е един компромисен вариант,ако не ти допадне щекарството,инвестицията е малка.Добре дошъл и успехи с нея!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Тони 72
- научил се да хвърля
Благодарен съм за съветите ви.Оригинална платформа нямам,но съм си направил една която ползвам от около една година и съм изключително доволен от нея и мисля,че ще ми върши работа.Мисля да закупя щеката,макар,че наистина много съжалявам че не е 13 метра.Последно искам да ви питам,за някоя специализирана литература за риболов с щека.Просто искам да почерпя още теоретични знания макар,че съм чел много по темата.
Наслука!