Моля за съвет.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Моля за съвет.

Мнение от Тони 72 »

Здравейте колеги. До сега не съм притежавал щека, но се запалих по този вид риболов и ми предстои закупуване на такава. предложиха ми JAXAN-11м. Мога да я имам за около 180 лева-нова.Ще се радвам ако изкажите мнения.Предварително ви благодаря.
Наслука!
Ray-Ban
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ray-Ban »

здрасти! тази щека нея знам но ти препораЧвам нещо по касо и здраво докато се понауЧиш ...))например старите модели на бровнинг маргин ...каси и здрави изборат си е твои )) надявам се сам бил полезен ....успех в риболова и избора
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Благодаря за съвета. Но мисляш ли, че 11 метра е твърде дълга за начинаещ. Все пак от няколко години ловя с каншик-7м.
Наслука!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Тони 72 написа:Благодаря за съвета. Но мисляш ли, че 11 метра е твърде дълга за начинаещ. Все пак от няколко години ловя с каншик-7м.
Като за начинаещ щеката ще ти свърши супер работа! Не се хвърляй никога на скъпа щека щом ще ти е първата. Тази цена е много добра като се има предвид ще още доста парички ще хвръкнат за консумативи около нея. 11 метра е перфектна дължина като за начало - по къса щеката си губи смисъла. Ако искаш да е ползваш по на късо просто махни 1 или 2 снадки :wink: .

ПС : Добре дошъл в клуба , те сега започва шоуто :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

аз също започнах с 11м,един браунинг,Б-1000 или както и викахме Банана,заради провисването и.не можах да я счупя,много корава излезе,с нея навлезнах в магията на този риболов.така,че това е един компромисен вариант,ако не ти допадне щекарството,инвестицията е малка.Добре дошъл и успехи с нея!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Благодаря за пожеланията и напътствията.Мислите ли,че що не е 13 м. е проблем?Този модел няма удължител.
Наслука!
Ray-Ban
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ray-Ban »

аз лиЧно запоЧнах този вид риболов с щека 12.5 м. 880грм. и ми се струваше доста тейка ... да мойе и да свали ниакое друго колаино но маргините са по здрави например шимано имат 8.5 с еxтентион стават 10 м така Че мислиа Че е достатаЧен да се науЧиш и след това мойеш да си избереш по голаим клас
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

много скоро ще искащ13. а 11 е по-близо до 13.ако си купиш 13-ка е още по-добре,имаш ли стабилна платформа и ролер,другото е фасулска работа.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

много скоро ще искащ13. а 11 е по-близо до 13. :wink:
Ray-Ban
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ray-Ban »

а защо не 14.5 м??? такава имам в момента но ме попитаи колко пати сам я ползвал в cелият и размер ))) това сащо е вайно .....колегата по горе попита за платформа ?? та 6теката не е наи вайното в този риболов :лол:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

нещо не чета за платформа,а за щека.и никой не е казал,че трябва да лови на 13м,Локал писа като ти е дълга сваляш колена,тия в англия които имат 16 да не ловят винаги на 16м.
Ray-Ban
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ray-Ban »

това казвам и аз ...за какво ти е като няма да я използваш cялата ??? или казваш да има))) всеки си преcенява наи добре моето мнение е това 8.5м + еxт 1.5 доста са леки и удобни за работа особено за наЧинаещ и здрави наи-вайното
Ray-Ban
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ray-Ban »

и още нещо : за малко пари мойеш да купиш маргин на шимано или гарболино каЧеството го знаем нали? от колкото 13 м мойе би за подобни пари но незнаина и да я Чупи през ден ??? така Че не подлагваите колегата ...) това исках да каЯ ..
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Благодарен съм за съветите ви.Оригинална платформа нямам,но съм си направил една която ползвам от около една година и съм изключително доволен от нея и мисля,че ще ми върши работа.Мисля да закупя щеката,макар,че наистина много съжалявам че не е 13 метра.Последно искам да ви питам,за някоя специализирана литература за риболов с щека.Просто искам да почерпя още теоретични знания макар,че съм чел много по темата.
Наслука!
Ray-Ban
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ray-Ban »

ше имаш време и за 13м. )) успех
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”