Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

въпросче
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Павле, тия пликери ги чувам за сефте, като да не би да са пилкери?Павел Иванов написа:Може да стане това с "важната" тема , ще гововоря с мордератора ама предполагам ш се навиеДаже като начало мисля да го тормозя да направи три важни - воблери , блесни , силикони пък към тях да се омешват впоследствие без отделни теми разни девони , спинербайтове , пликери и пр.
Иначе е много добре за колегите да се дадат някои подробности по тактиката, стратегията, а защо не и експлоатацията , опазването и изработката на различните видове изкуствени примамки. Аз с удоволствие ще се включа в темите за блесните и силиконовите примамки

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
E хубаво де, ясно е, че човека при писането е допуснал "клавиатурна" грешка. На всеки може да се случи, защо се хващате за думата?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- чпс
- ще става разбирач
Продават се обаче и воблери, на които вместо floating или sinking на опаковката пише suspending.
Плаваемостта на този воблер, наричaн още суспендер, е по-различна :
- ако си вкъщи и го хвърлиш в легена - ще си плува отгоре, а ако го натиснеш с ръка към дъното - ще си стои там;
- ако си на някоя локва и го хвърлиш със спининга - след падането във водата ще плува на повърхността, ако започнеш да намотаваш влакното - ще се скрие под водата, ако спреш дa намотаваш влакното - няма да изплува, ако извършваш някакви движения само с върха на спининга - вероятно ще се клати по някакъв начин на място под водата.
Мисля, че точно суспендерите са най-подходящи за анимацията "twitching".
P.S. Сега прочетох следващата тема "Воблери" и виждам, че без да искам съм повторил за суспендерите това, което е написал колегата Мунчо, за което го моля да ме извини.
Плаваемостта на този воблер, наричaн още суспендер, е по-различна :
- ако си вкъщи и го хвърлиш в легена - ще си плува отгоре, а ако го натиснеш с ръка към дъното - ще си стои там;
- ако си на някоя локва и го хвърлиш със спининга - след падането във водата ще плува на повърхността, ако започнеш да намотаваш влакното - ще се скрие под водата, ако спреш дa намотаваш влакното - няма да изплува, ако извършваш някакви движения само с върха на спининга - вероятно ще се клати по някакъв начин на място под водата.
Мисля, че точно суспендерите са най-подходящи за анимацията "twitching".
P.S. Сега прочетох следващата тема "Воблери" и виждам, че без да искам съм повторил за суспендерите това, което е написал колегата Мунчо, за което го моля да ме извини.