Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Куки за щука
Модератор: sapuna
Re: куки за щука
Преди да се появят по магазините си запоявах с поялника такива двойкиДиканаров написа:Колега rumci1974, колегата Скара правилно според мен написа:- пробвай и според личните предпочитания лови! Аз предпочитам двайните куки с различен размер на жилата. Най-са ми удобни тези с 4 номер на малкото жило и 2 на голямото. С малкото жило бода рибката под гръбната перка, а голямото жило е свободно успоредно на тялото на примамката. Така според мен е по-малка вероятността щуката да усети двойката в сравнение с тройката. Тройката стои наежено и опасността да я изплюе при налапване на примамката е по-голяма. Тя софийската щука се назландисва и на метален повод, а найлонът го реже без проблемно. Така че и за поводите трябва да се търси оптимален вариант. Да е тънак, да е с висока якост, без да е твърд и без да е с памет. Иначе щуката усеща и плюе след налапване, а не повлича.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- вече хвърля и на тежко
За мен, най- добрите и надеждни куки за щука, са тези с прав ъгъл на куката към жилото. А тези с извивка тип Раунд , са също поносими но се изправят по- лесно. Но от друга страна са по- масови и не се търси някаква точна необходимост от типична щукарска кука. Номерата, които ползвам са от 4- 4/0. Никога- бели. И постоянно ги пренаточвам. За компанни няма да споменавам, добрите се знаят. Това е за тройките.
Ползвам в спининговата си тактика , също така и двойни и единични куки.
Двойните по принцип са стандартизизирани за улов на щука. Но аз ги ползвам в монтажи за силикон и клатушки. Единичните са предпочитани от мен, когато става смесъл за джигов риболов или за надянат туистър на единична кука, монтирана към клатушка или въртяща блесна. Ползвам куки за спинербайтове, те са са дебели и имат дълго и здраво жило и рамо, към жилото. VMC, които се използват за силиконовите примамки на Storm са отлични но трябва да се потърсят из йамериканските он лайн шопове. Други джигови куки с права цев, но предназначени за спининг риболов със силиконова стръв, също могат да бъдат полезни. Да не ви объркам. Става въпрос , просто за куки, които нямат ъгъл от 75 или 90 градуса към прикрепващата халка. А са чисто и просто прави. Та за тях е необходим да им се проверят показателите, случайно да не бъдат проъчани или закупени куки за някви басове или др щатски рибки, които чак толкова не се отнасят към Голямата игра... Морсите куки в някои случай помагат но са за предпочитани за статичен риболов, май са малко по- меки от тези са сладководен риболов. Говря за такива, които аз съм виждал по магазините. Та така, дано съм бил малко полезен.

Ползвам в спининговата си тактика , също така и двойни и единични куки.
Двойните по принцип са стандартизизирани за улов на щука. Но аз ги ползвам в монтажи за силикон и клатушки. Единичните са предпочитани от мен, когато става смесъл за джигов риболов или за надянат туистър на единична кука, монтирана към клатушка или въртяща блесна. Ползвам куки за спинербайтове, те са са дебели и имат дълго и здраво жило и рамо, към жилото. VMC, които се използват за силиконовите примамки на Storm са отлични но трябва да се потърсят из йамериканските он лайн шопове. Други джигови куки с права цев, но предназначени за спининг риболов със силиконова стръв, също могат да бъдат полезни. Да не ви объркам. Става въпрос , просто за куки, които нямат ъгъл от 75 или 90 градуса към прикрепващата халка. А са чисто и просто прави. Та за тях е необходим да им се проверят показателите, случайно да не бъдат проъчани или закупени куки за някви басове или др щатски рибки, които чак толкова не се отнасят към Голямата игра... Морсите куки в някои случай помагат но са за предпочитани за статичен риболов, май са малко по- меки от тези са сладководен риболов. Говря за такива, които аз съм виждал по магазините. Та така, дано съм бил малко полезен.

-
- вече хвърля и на тежко
Вижте, за колегата ЧПС, не знам, това е спам и аз съм такъв, ама в другия форум. Щото все съм почерпен, гат седна да пиша. Но имам мнение по въпроса и сега, също се черпя, нищо- наздраве!
Белите куки не знам с какво са по..... от другите, все едно, въпрос на предпочитание. Аз ловя щуки само и само на спиниг. Това ме кара да се задълбочавам в избора и за мое лично удоволсвие съм установил, че по- голямо доверие имам на тъмните куки. Останалото в перйод, ще го нищим. Успех!
Белите куки не знам с какво са по..... от другите, все едно, въпрос на предпочитание. Аз ловя щуки само и само на спиниг. Това ме кара да се задълбочавам в избора и за мое лично удоволсвие съм установил, че по- голямо доверие имам на тъмните куки. Останалото в перйод, ще го нищим. Успех!
Re:
Хващал съм до 50-сет щуки на ден по Дунава и твърдо казвам че не цвета на куката е от значение.Може би да,но в период ,или когато не ще да яде.Аз ги ловя когато хапват???????????????ЗЪБЧО написа:ОК.За мен по е важно каква е стръвта/таранка,костур,уклей/,а куките са от значение повече заради големината на стръвта,яде ли обаче ох мама.............

И ЖЕНАТА ЩЕ Я ГЛЕДАМ АКО Е ПЛУВКА
Re: Куки за щука?
Колега за щука си е казано,че наи точниа вариант си остава троиката....и две мнения,по въпроса нема.Всеки лови по негов начин,но лично аз ловя от 23г,само на троика няма грешка.Единствено,на еденична кука ловя само с туистер,защото търся предимно бяла риба,защото тя е много капризна и на троика не става.Но за щука само троика и нищо друго запомни го от мен.........стария щукар. 

Re:
Браво,ЗЪБЧО кога яде нема спасение,нито куки са важни......евала батеЗЪБЧО написа:ОК.За мен по е важно каква е стръвта/таранка,костур,уклей/,а куките са от значение повече заради големината на стръвта,яде ли обаче ох мама.............
Прохождането,колега става с проходалка.rumci1974 написа:Отскоро прохождам в риболова на щука и въпросът ми е свързан с това коя е по удачната кука при използване на жива стръв - еденична, двойка или тройка? Благодаря предварително.

Малко силни думи използваш колега, а ти успя ли да станеш РИБОЛОВЕЦ, тъй като не става много ясно от аватара ти?И наи важното правило в риболова трябва да го научиш,а то е......Хвани...после пусни,използваш ли последното,ще станеш РИБОЛОВЕЦ.