Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Куки за щука
Модератор: sapuna
Куки за щука
Отскоро прохождам в риболова на щука и въпросът ми е свързан с това коя е по удачната кука при използване на жива стръв - еденична, двойка или тройка? Благодаря предварително.
Последно промяна от rumci на Пет Дек 05, 2008 6:07 pm, променено общо 1 път.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Re: Куки за щука?
rumci1974 написа:Отскоро прохождам в риболова на щука и въпросът ми е свързан с това коя е по удачната кука при използване на жива стръв - еденична, двойка или тройка? Благодаря предварително.

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Диканаров
- кандидат преподавател
куки за щука
Колега rumci1974, колегата Жечев правилно според мен написа:- пробвай и според личните предпочитания лови! Аз предпочитам двайните куки с различен размер на жилата. Най-са ми удобни тези с 4 номер на малкото жило и 2 на голямото. С малкото жило бода рибката под гръбната перка, а голямото жило е свободно успоредно на тялото на примамката. Така според мен е по-малка вероятността щуката да усети двойката в сравнение с тройката. Тройката стои наежено и опасността да я изплюе при налапване на примамката е по-голяма. Тя софийската щука се назландисва и на метален повод, а найлонът го реже без проблемно. Така че и за поводите трябва да се търси оптимален вариант. Да е тънак, да е с висока якост, без да е твърд и без да е с памет. Иначе щуката усеща и плюе след налапване, а не повлича. 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами когато yтиваш на определен водоем ти принципно знаеш кой е най очаквания калибър [масов] щука.
Последно промяна от DrAkoN на Пон Фев 11, 2008 11:19 am, променено общо 1 път.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Re: куки за щука
Диканаров написа:Колега rumci1974, колегата Скара правилно според мен написа:- пробвай и според личните предпочитания лови! Аз предпочитам двайните куки с различен размер на жилата. Най-са ми удобни тези с 4 номер на малкото жило и 2 на голямото. С малкото жило бода рибката под гръбната перка, а голямото жило е свободно успоредно на тялото на примамката. Така според мен е по-малка вероятността щуката да усети двойката в сравнение с тройката. Тройката стои наежено и опасността да я изплюе при налапване на примамката е по-голяма. Тя софийската щука се назландисва и на метален повод, а найлонът го реже без проблемно. Така че и за поводите трябва да се търси оптимален вариант. Да е тънак, да е с висока якост, без да е твърд и без да е с памет. Иначе щуката усеща и плюе след налапване, а не повлича.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: куки за щука
Аз слагам от големите шарански куки,черни,закалени,с тефлоново покритие,кръгло сечение и ухо,за да може да я щраквам за стоманения повод чрез карабинка.За бялата риба ползвам същите куки,но с разликата,че повода ми е от плетено влакно.Доста пъти съм пробвал с тройка,обаче резултатът е половин слънчак,или друга рибка/зависи от мястото/.Бучи се под гръбната перка,или през хрилете,щетите са най-малки и рибката живее,докато с тройката като забучиш,тя се изкривява,дори рибето да е живо не мами както трябва.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- учете се от него
Куки за щуки
От десет години насам ползвам само единични куки , бели с око и номера от 0/0 до 6/0 . Пробвал съм и с двойките с различна голенина на жилото , при тях обаче поради това че куката е сравнително малка и най-вече тясна много често щуката нагълтва чак в стомаха. Този модел куки ги ползвам основно за бяла риба. За поводи ползвам само и единствено меки кевларани поводи , по 5 м на ролка за 8 кг. , зелен цвят.