Захранване с топчета в Дунав?

Модератор: sapuna

diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Каква храна пускаш с тая хранилка дето събира 6килограма?
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

Предимно накисната царевица защото седя по месеци на реката но съм я пробвал с начупени готови топчета и също работи но топченцата не ми дава добър резултат по проста причина че не е научен на този вид стръв и захранка единствено добър резултат имам купчета качемак за захранка и купче на косъм но е малко трудоемко за преготовление за такива количесво които аз израсходвам на полеви условия но за ранна пролет касна есен и ЗАМАТА АЕЦ КУЗЛУДУИ нямя по добро от качемачените топчета и купчета поне на река Дунав
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

iashkata написа:Предимно накисната царевица
Заглавието на темата е "Захранване с ТОПЧЕТА..." и ако се поразровиш във нета /щото шаранджийски форуми дал Господ/ ще прочетеш че най използвания метод в реките из цяла Европа /Рейн, Ебро, По, Саона и др./ и особено в руските реки е именно метода с глината. И това е така не защото колегите там не са толкова отворени като нас , а защото този начин е най-ефективен. И след като ти самият казваш че захранвайки с топчета по начина"пощенска кутия" не си имал успех откъде си сигурен че причината не е точно в това?
Мисля че няма нужда такива като мен и теб да измислят топлата вода-просто трябва да се поучим от по знаещите/ За това съм посочил линк към статиите на световно признати шаранджии/
П.П. Съгласен съм с теб че:
че кои знае и не знае дава мнения и мисли че знае от всичко
Не е лошо да се позамислим върху тези думи!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Аз пък мисля,че мненията и на двама ви са на място,но се изчерпаха!
Ако ще се контрирате и надхващате използвайте системата за лични съобщения!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

Да определено темата се превъна в банална самозаяжданица кое по по наи всеки да захранва както знае важно е риба да се лови :D :D :D :D :D
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Тъй като и мен живо ме вълнува въпроса за захранването с топчета на течаща вода ми хрумна следната идея:не е ли възможно питките да се направят от качамак примерно вместо от глина?Може и тесто някакво. То ще държи топчетата по-дълго време, ще събира и друга риба, която като ги "рови" ще освобождава твърдите топчета а и суматохата около петното по естествен начин ще събуди любопитството на дивите шарани.
Това е само идея - не съм го изпробвал.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

ДА принципно става но ако топчетата са на царевична основа губи смисъл по добре да се търси на капан с пружина като качемака се оформя като круша с отрязано дъно и се получава в наи дебелата част ръб в които набиваш куки с царевица и няколко без а от долу една кука с някакво топче или царевица шанса е много по-голям има дни когато взима само на зърното или обратното на качемак но никога в един ден удари на различна сръв но без захранка говорим и още ме мога да си го обясня поне това е мое наблюдение
Райчо Китов
новобранец
новобранец

Мнение от Райчо Китов »

По добре облечете топчето-стръв с паста от същият вид като стръвта като се оформи като пита за да не се търкаля, ако акцията на пръчката позволява може да се облече с паста и оловото...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”