Отношението към нашите приятели рибите

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

О кей :!:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:.А удоволствието от пускането на една голяма риба е по-голямо от това да я хванеш..
Ми освен да направим комбина да ходим заедно- аз да ги хващам ,пък ти да ги пускаш - и двамата ще сме на кеф :lol: :lol: :lol:
п.п. а с "арендните" водоеми въпроса за мен е принципен а не финансов , до като разсъждаваме така ще има да гледаме охранени муцуни и отарашени водоеми , отделно гадно отношение . На арендни водоеми пускам маломерките(задължително) , нищо друго не пускам , част я оставям за консумация (много малка) другата я раздавам- изчистена пакетирана и замразена!!!
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Аз ходя на арендовани водоеми на които арендаторите влагат много пари за риби,храни и др.разноски и са за уважение а не за упреци.Мразя арендатори които взимат диржавни водоеми и ги обезрибяват апосле ги оставят празни.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:Аз ходя на арендовани водоеми на които арендаторите влагат много пари за риби,храни и др.разноски и са за уважение а не за упреци.Мразя арендатори които взимат диржавни водоеми и ги обезрибяват апосле ги оставят празни.
И аз така правя , хващаме , пускаме ,фиркаме кефим се чак даже вдигам гюролтия арендатора като се завтече да мята някой шаран на скарата от хванатите , но има водоеми дето ловя като за световно , прибирам всичко и си тръгвам!!!
Изображение
Аватар
angel_b
новобранец
новобранец

Мнение от angel_b »

ЖЕЛАНИЕ това е думата която обединява всичко казано до тук.И нищо не става от раз, а става с постоянство!!!Никой не иска от никого, да прави революций, да надига вой и прочие, всичко трябва да става постепенно.Постепенно ограничете всякакви касапски снимки, не толерирайте подобни изявления и разказчета, усмивайте ги ако щете(имам предвид в медийте)налагайте постепенно някаква друга мода, успоредно с рекламата дори, просто вие хората от тези медий сте добри точно в това. От друга страна и ние самите риболовци трябва да поддържаме подобно отношение по бреговете на водоемите, да даваме същия пример, постепенно с течение на времето колкото по-рано започнем да го правим и заразяваме останалите, толкова и шансът скоро да си влзем в релсите расте. Ако ние самите не покажем ЖЕЛАНИЕ, и не изглеждаме убедителни, никой няма да ни повярва.Най
лесно е да кажеш''Ако аз пусна рибата обратно,друг ще я хване''.И до къде ще ни доведе всичко това???Рибата не се вмирисва от главата
този път. Всичко зависи от нас обикновените хора, потребителите, защото предлагането зависи от търсенето.Никой няма да тръгне да ни предага нещо, без да даваме признак,че го искаме...Май, май досега сами си го тъсихме.
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

snegk написа:Не ми се пише в тази тема,че вече се повтаряме ама ще драсна два реда.Докато не се спре да се прави съпоставка риболов и пари нещата няма да се управят.Умръзнами да слушам едно и също,далсъм еди колко си и ще взема рибата да избия малко. :evil: На мене един риболов на Овчарица ми струва от 300 до 450лв ходя около 20 пъти в годината,какво да взема,че да избия парите.За тези пари щеси купиш нколко фризера и един тон риба.Дивата риба трябва да се пази както и околната среда.А удоволствието от пускането на една голяма риба е по-голямо от това да я хванеш.А тези думи да не я пускаме,че друг щея хване са неправелни,все едно да обереш банка защото друг ще я обере така или иначе.
Напълно те подкрепям Снег, но какво от това че се повтаряме :?: с повтаряне се запомня, ще го повтаряме и потретяме докато не го чуят и запомнят мнозинството.. чешенето на езицитие е с цел да се предаде посляние към този отсреща и да му влезне и на него мухата :!:
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

snegk написа:А удоволствието от пускането на една голяма риба е по-голямо от това да я хванеш.А
Радвам се,че те познавам!Ти ми даде пътечка...за да хвана магистралата! :wink: Не си кривя душата-това е самата истина!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Не може да се сърдиш на някои,че си е взел рибата, ако не е маломерна и хваната по законият начин. Ловците как да пускат убитият дивеч? Все пак е въпрос на съвест. Аз лично взимам колкото да се почерпим с приятели (рибата е за мезе не за наяждане). Останалото пускам. И наистина когато я пускам удоволствието е огромно.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

nasco2 написа:Не може да се сърдиш на някои,че си е взел рибата, ако не е маломерна и хваната по законият начин. Ловците как да пускат убитият дивеч? Все пак е въпрос на съвест. Аз лично взимам колкото да се почерпим с приятели (рибата е за мезе не за наяждане). Останалото пускам. И наистина когато я пускам удоволствието е огромно.
Точно!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не е точно!
Точен е Илия,както и други колеги постъпващи като него!Хваща,снима се,няма време да тегли или кантар под ръка и пуска!
Аз съм друга партия/гилдия/-хващам,вържа,ако има още нещо през следващите дни,то снимам и преценявам какво да пусна!НО почти винаги си вземам поне по една рибка!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз споменах как правя,пускам 9риби,десетата я я взема,я не,ама това си е абсолютно личен избор,дали ще пуснеш 10 риби,или 20 и дали ще вземеш една,или пет,важно е пуснатите да са повечко от прибраните.

Писах,че удоволствието при пускането на рибата е равносилно по удоволствието да я хванеш,но съм съгласен,че е дори по-приятно.Който не е пробвал,нека пробва,след време ще му е скъп живота и удоволствието,с което го е дарила всяка хваната риба и няма да я иска за тигана си,сам ще се убеди.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Ivkou
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivkou »

Пускам само кат хвана , иначе не пускам :D
Изображение

It's all about the game and how you play it !!!
Аватар
karavelov
новобранец
новобранец

Мнение от karavelov »

Здравейте колеги, педполагам че всеки от вас има поне един познат или приятел ,който пълни живарника и прибира всичко.Защото въпроса не е хванеш 10 мерни риби и да ги вземеш а да хванеш 10 и да пуснеш 9.Та мисълта ми е ако всеки опита да повлияе на този свой познат или приятел тогава хората който пускат рибите обратно ще стават повече а това си е напрдък :roll:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Не става

Мнение от INCUBUS »

Не става-никой не пуска обратно.Като ме видят,че върна във водата някой дребосък,репликите са от следния характер : "И за кво си дошъл,само място заемаш?" ,"Бе този нормален ли е?" "Ей,пич,ами точно тия са най-вкусни!".
За това,предлагам да не се хабите излишно в излагане на благородните си разбирания за рибите и риболова.Тези "колеги",които цитирам,не боравят с компютри и никога няма да прочетат нашите писания.Не приемат и личния пример,напротив-предават опита си в обезрибяването на водоемите на следващото поколение.Това е положението-те преобладават и не е открит механизъм,чрез който да можем да променим разбиранията им.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Имам един колега дето ходим с него от години, наистина дребните шаранчета ги пуска, но говоря само за най-най-най-дребните стигнат ли 200 грама край. А за останалата риба абсурд е да го накарам да върне нещо обратно по-скоро ще се скараме може и да се сбием но да стане такова чудо НЕМА НАЧИН горе долу цялата ми рибарска компания са така и знам че това няма как да се промени. Дори и когато са хванали само една малка риба пак я прибират (ЗА КОТЕТО).
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”