Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

лов на жаби
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
-
- учете се от него
Най-големия трепач на комарите са гамбузите , те са североамериканска живораждаща рибка, На времето , когато са пресушавани дунавските блата са внесени специално и са разселени за борба с маларийните комари-справили са се перфектно!!!! От там са се разселили в цялата страна-на места, в досадни количестваПоборников написа:Малееее какви сте ми ИТАЛИАНЦИ![]()
ами като изловим жабите кой ще яде комарите.
![]()

-
- кандидат преподавател
- krokibg
- учете се от него
Момчета,за петромакса,халогена и живарника сте прави,това е най удобния начин за промишлен улов,но дрането си е изкуство.Сега ще ви кажа как го правят професионалистите,казвам професионалисти,защото има хора които със жабите си вадят доста добри пари.Първо,жабата не е разрешена за ловене,освен във периода от незнам кожя си дата на Септември до Ноември,мисля,но това не е много важно.Така ,хваща се жабата за двата задни крака едновременно и се изпъва на някакъв дънер,дъска или плоскост.Реже се със много остър нож точно зад предните и крака,където и се получава една гърбица.След което се изплаква обилно във водата до вас за да несе хлъзга и се съблича останалата кожа,която наподобява дамски чорапогащник.Измива се още веднъж добре,изрязват и се ноктите до дъно и тогава се оплита на системата ЙОГА.Слагат се към 50-60 жаби във една тенджера,поръсват се със сол,слагате една бира,молко вода, олио,червен пипер и чубрица.Течноста трябва да покрива жабите.Варите,докато почти не остане един пръст от течноста във тенджерата.Пробвайте,и ще видите за какво говоря.Ако го направите,никога повече няма да ядете панирани жаби.Не че панирани нестават,но сготвените,по стара католишка рецепта,нямат равни на вкус.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Re: лов на жаби
Ха, интересна за мен тема, най - после я намерих ! Незнаех че има забранителен период и за жабите, значи онзи ден съм бракониерствала
Хванах си 15-тина жабки на въдица, голяма забава падна , риба не кълвеше, та наблегнахме на жаболова. Та метода ми е с блесна - но не я чакаш да клъвне, щот в момента не и се яде, а и пускаш блесната под дупето и си я засичаш, обикаляш кат алтав из водоема между въдиците и си търсиш обекта
вадиш кат зъболекар
Миналата година ме открехна едно приятелче на този начин, за първи път хванах, сготвих и ядох жабешки бутчета тогава, но много ми хареса - и тръпката от ловджийския метод на хващане , и панираните бутчета с ГАЛЕТА
Малииииии, страшен купон става
Чистенето няма да коментирам, много е гадничко! НО се понася от риболовци, свикнали с чистенето на хванатата риба и с всичката гадна стръв, дето се използва за риболов - червеи, пиявици, попови прасета,мамарци, щурчета, очи на извадени вече риби, МАЛКИ ЖАБКИ и те така

Да не съм чула реплика за бракониерство

Чистенето няма да коментирам, много е гадничко! НО се понася от риболовци, свикнали с чистенето на хванатата риба и с всичката гадна стръв, дето се използва за риболов - червеи, пиявици, попови прасета,мамарци, щурчета, очи на извадени вече риби, МАЛКИ ЖАБКИ и те така

Да не съм чула реплика за бракониерство

- carpsliven2
- сериозен играч
Ааа браконерски начини .. хващаш ги на търмък .. не е често
п.п. фани един буркан и за мен
п.п. фани един буркан и за мен

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- разбира нещата
Между другото,както каза бат' Любо,и те си имат сезон,когато са разрешени.И най-важното-трябва си разрешително за улов 

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Валмет, този гьол, на който съм се снимала, е платен! Миналата година по това време - според думите на един от пазачите - отишли 3 момчета и за 2 вечери изловили жабите с ръце - напълнили буса с жаби ! За износ! Дали са имали разрешително?
А аз за 10-тина жаби и аз ли трябва да си изкарам разрешително?
Към carpsliven2 - аз нито риби, нито жаби слагам в буркани, мразя консервирането на месо
Ако успееш да си хванеш, вземи толкова, колкото ще ти стигне за мезето , прясно панирано с галета , вълшебно е

А аз за 10-тина жаби и аз ли трябва да си изкарам разрешително?

Към carpsliven2 - аз нито риби, нито жаби слагам в буркани, мразя консервирането на месо

-
- разбира нещата
Ели,аз само споменавам за информация за да се знае.От мой добър приятел,който се занимава с тази дейност и който играе ролята на т.н. проверяващ,съм чул че трябва.Elfi написа:Валмет, този гьол, на който съм се снимала, е платен! Миналата година по това време - според думите на един от пазачите - отишли 3 момчета и за 2 вечери изловили жабите с ръце - напълнили буса с жаби ! За износ! Дали са имали разрешително?
А аз за 10-тина жаби и аз ли трябва да си изкарам разрешително?![]()
![]()
![]()
По същата логика-за 10-тина рибета уловени на някой свободен водоем,дали ако минат проверяващи ще бъдат снисходителни към теб,ако си без валиден билет?
P.S.-И още нещо-няма значение какъв е водоема,платен или свободен,могат да направят проблем за жабокряците

Още веднъж искам да повторя че съм написал за инфо по-горния си пост,понеже санкциите са солени.Поздрави!

"Пише жени - влизаш то тоалетна"

Жаби ловим секакси!
Когато ловя с въздушна пушка обръщам чашката обратно,даже не помръдват действа безотказно. 

- carpsliven2
- сериозен играч
Ако успееш да си хванеш, вземи толкова, колкото ще ти стигне за мезето , прясно панирано с галета , вълшебно е
[/quote]
На буркан банк ли ти мязам елфи .. ама като и да е .. щом ма каниш ше ти дода на гости да хапвам прясно панирани с галета .. сигорно ще е вълшебно

На буркан банк ли ти мязам елфи .. ама като и да е .. щом ма каниш ше ти дода на гости да хапвам прясно панирани с галета .. сигорно ще е вълшебно

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
50бр.това повелява закона.И винаги ми правят компанияElfi написа:Валмет, този гьол, на който съм се снимала, е платен! Миналата година по това време - според думите на един от пазачите - отишли 3 момчета и за 2 вечери изловили жабите с ръце - напълнили буса с жаби ! За износ! Дали са имали разрешително?
А аз за 10-тина жаби и аз ли трябва да си изкарам разрешително?![]()
![]()
![]()
Към carpsliven2 - аз нито риби, нито жаби слагам в буркани, мразя консервирането на месоАко успееш да си хванеш, вземи толкова, колкото ще ти стигне за мезето , прясно панирано с галета , вълшебно е
![]()
![]()
![]()

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....