лов на жаби

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Малееее какви сте ми ИТАЛИАНЦИ :shock: :shock: ами като изловим жабите кой ще яде комарите. :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Поборников написа:Малееее какви сте ми ИТАЛИАНЦИ :shock: :shock: ами като изловим жабите кой ще яде комарите. :lol: :lol:
Най-големия трепач на комарите са гамбузите , те са североамериканска живораждаща рибка, На времето , когато са пресушавани дунавските блата са внесени специално и са разселени за борба с маларийните комари-справили са се перфектно!!!! От там са се разселили в цялата страна-на места, в досадни количества 8)
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

[quote="IDA"][Най-големия трепач на комарите са гамбузите quote]

Има ли снимки на това рибе?И друго име?
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Като няма риба и ракът е риба, а като няма рак и жабата е рак. :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,за петромакса,халогена и живарника сте прави,това е най удобния начин за промишлен улов,но дрането си е изкуство.Сега ще ви кажа как го правят професионалистите,казвам професионалисти,защото има хора които със жабите си вадят доста добри пари.Първо,жабата не е разрешена за ловене,освен във периода от незнам кожя си дата на Септември до Ноември,мисля,но това не е много важно.Така ,хваща се жабата за двата задни крака едновременно и се изпъва на някакъв дънер,дъска или плоскост.Реже се със много остър нож точно зад предните и крака,където и се получава една гърбица.След което се изплаква обилно във водата до вас за да несе хлъзга и се съблича останалата кожа,която наподобява дамски чорапогащник.Измива се още веднъж добре,изрязват и се ноктите до дъно и тогава се оплита на системата ЙОГА.Слагат се към 50-60 жаби във една тенджера,поръсват се със сол,слагате една бира,молко вода, олио,червен пипер и чубрица.Течноста трябва да покрива жабите.Варите,докато почти не остане един пръст от течноста във тенджерата.Пробвайте,и ще видите за какво говоря.Ако го направите,никога повече няма да ядете панирани жаби.Не че панирани нестават,но сготвените,по стара католишка рецепта,нямат равни на вкус.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: лов на жаби

Мнение от Elfi »

Ха, интересна за мен тема, най - после я намерих ! Незнаех че има забранителен период и за жабите, значи онзи ден съм бракониерствала :oops: Хванах си 15-тина жабки на въдица, голяма забава падна , риба не кълвеше, та наблегнахме на жаболова. Та метода ми е с блесна - но не я чакаш да клъвне, щот в момента не и се яде, а и пускаш блесната под дупето и си я засичаш, обикаляш кат алтав из водоема между въдиците и си търсиш обекта :D вадиш кат зъболекар :wink: Миналата година ме открехна едно приятелче на този начин, за първи път хванах, сготвих и ядох жабешки бутчета тогава, но много ми хареса - и тръпката от ловджийския метод на хващане , и панираните бутчета с ГАЛЕТА :idea: Малииииии, страшен купон става :wink:
Чистенето няма да коментирам, много е гадничко! НО се понася от риболовци, свикнали с чистенето на хванатата риба и с всичката гадна стръв, дето се използва за риболов - червеи, пиявици, попови прасета,мамарци, щурчета, очи на извадени вече риби, МАЛКИ ЖАБКИ и те така :!:
Изображение

Да не съм чула реплика за бракониерство :lol: :lol: :lol:
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Ааа браконерски начини .. хващаш ги на търмък .. не е често
п.п. фани един буркан и за мен :mrgreen:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Между другото,както каза бат' Любо,и те си имат сезон,когато са разрешени.И най-важното-трябва си разрешително за улов :!:
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

Валмет, този гьол, на който съм се снимала, е платен! Миналата година по това време - според думите на един от пазачите - отишли 3 момчета и за 2 вечери изловили жабите с ръце - напълнили буса с жаби ! За износ! Дали са имали разрешително?
А аз за 10-тина жаби и аз ли трябва да си изкарам разрешително? :lol: :lol: :lol:

Към carpsliven2 - аз нито риби, нито жаби слагам в буркани, мразя консервирането на месо :!: Ако успееш да си хванеш, вземи толкова, колкото ще ти стигне за мезето , прясно панирано с галета , вълшебно е :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

на гола тройка "дават" най много жабоците :]
късмет работа . .
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Elfi написа:Валмет, този гьол, на който съм се снимала, е платен! Миналата година по това време - според думите на един от пазачите - отишли 3 момчета и за 2 вечери изловили жабите с ръце - напълнили буса с жаби ! За износ! Дали са имали разрешително?
А аз за 10-тина жаби и аз ли трябва да си изкарам разрешително? :lol: :lol: :lol:
Ели,аз само споменавам за информация за да се знае.От мой добър приятел,който се занимава с тази дейност и който играе ролята на т.н. проверяващ,съм чул че трябва.
По същата логика-за 10-тина рибета уловени на някой свободен водоем,дали ако минат проверяващи ще бъдат снисходителни към теб,ако си без валиден билет?
P.S.-И още нещо-няма значение какъв е водоема,платен или свободен,могат да направят проблем за жабокряците :!:

Още веднъж искам да повторя че съм написал за инфо по-горния си пост,понеже санкциите са солени.Поздрави! :wink:
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:

Жаби ловим секакси!

Изображение
Аватар
ssg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ssg »

Когато ловя с въздушна пушка обръщам чашката обратно,даже не помръдват действа безотказно. :smt067
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Към carpsliven2 - аз нито риби, нито жаби слагам в буркани, мразя консервирането на месо :!: Ако успееш да си хванеш, вземи толкова, колкото ще ти стигне за мезето , прясно панирано с галета , вълшебно е :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers:[/quote]

На буркан банк ли ти мязам елфи .. ама като и да е .. щом ма каниш ше ти дода на гости да хапвам прясно панирани с галета .. сигорно ще е вълшебно :mrgreen:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Elfi написа:Валмет, този гьол, на който съм се снимала, е платен! Миналата година по това време - според думите на един от пазачите - отишли 3 момчета и за 2 вечери изловили жабите с ръце - напълнили буса с жаби ! За износ! Дали са имали разрешително?

Към carpsliven2 - аз нито риби, нито жаби слагам в буркани, мразя консервирането на месо :!: Ако успееш да си хванеш, вземи толкова, колкото ще ти стигне за мезето , прясно панирано с галета , вълшебно е :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
50бр.това повелява закона.И винаги ми правят компания
Изображение
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”