лов на жаби

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

лов на жаби

Мнение от петър власев »

Много обичам да си кльопам жабешки бутчета с биричка лятото
Проблема е че никога не съм си ги хващал сам
Ходейки по Марица съм виждал доста хора които ловят жаби

знате ли някъкви техни за уова им , има ли видове жаби които не се ядат и по кво се разпознават
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: лов на жаби

Мнение от Mitak »

петър власев написа:Много обичам да си кльопам жабешки бутчета с биричка лятото
Проблема е че никога не съм си ги хващал сам
Ходейки по Марица съм виждал доста хора които ловят жаби

знате ли някъкви техни за уова им , има ли видове жаби които не се ядат и по кво се разпознават

аз също хапвам жабешки бутчета, но жабите ги ловя от по малки реки по-чисти, незнам защо... ловя ги с голи ръце обикновенно като тръгна на лов нося една голяма ножица и веднага след като хвана някоя жаба и клъцвам задните крачка :lol: после се дерат и това е....
Изображение
Аватар
svil
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от svil »

Колега, този метод не е ли прекалено садистичен?
Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите
на самолетите!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Първия начин,като малък си спомням с едно телескопче 5-6 метра и месина 1 метър/щото се провира между драки/,остра кука и някаква жилава стръв.Бавно се поднася над жабата.Тя скача и лапа,ти режеш през кръста и дереш :( Забелязал съм,че като се поднася така все едно,че е муха не се плаши и не изчезва.Другия начин който знам въздушна пушка 5,5 и гол телескоп 6-7 метра без върха.На телескопа се слага малко алуминиево кепче с къса мрежичка.От един дядка знам,че ако си носиш хладилна чанта със студено прясно мляко и одраните бутчета се изкисват няколко часа там стават божествениАбе до колко е разрешено това?Не съм си задавал въпроса ама сега се сетих ,че и охлювите забраниха май да се събират?
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Става с всякаква въдица по принцип, но наистина е по-удобно с телескоп. Спускат се спокойно на гола кука и налапват здраво. Ако ти се занимава може да сложиш и муха :) С пушка не съм пробвал, но си мисля, че се вдига повечко шум и няма да е толкова успешно. Все пак мисля да пробвам тази година и със стрелба да ги моря. Иначе и мен ме интересува има ли жаби по нашите гьолове които не се ядат?
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

моряка виж тва с млекцето е идея
аз патешките сърца ги кисна така в млекце ама бело винце турам малко

ммммм тръгнаха ми лигите

чувал съм за такъв начин ако си фен голям де

копаш дупка близо до накоя река или канал заравяш един бидон като гърлото на бидона требе да е на нивото на земята/бая дупка ще се копа/

вътре в бидона се слага прожектор да свети и на сутринта улова сам се е уловил

тва с бидона ша го пробвам латото на бента до с.Маноле има песъкливи брегове и лесно ще се изкопа дупката

ама пак да питам аз а за видовете някой ако знае нещо
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

moriak1 написа:Първия начин,като малък си спомням с едно телескопче 5-6 метра и месина 1 метър/щото се провира между драки/,остра кука и някаква жилава стръв.
:idea: :idea: :idea: :idea:

5-6 метра е много, по-добре стар руски телескоп без най-тънкото коляно. Вместо кука със стръв, се слага по-едра тройка и с нея се засича дивеча. Останалото е ясно.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Виж сега, вземаш една сопа и един фенер.

Тръгваш вечерта и колкото жаби има са твой.

С сопата един между очите чак да подскочи един метър нагоре

после режеш бут четата и на другата.

Изпитано многократно

П>П) Готов си за Сървайвар. :lol:
Изображение
ilia0706
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ilia0706 »

Жабите по нашите водоеми са основно два вида -водни и сухоземни /крастави - ще ги познаеш по по късите крака и по това, че избягват водата/. Това с бидона го забрави - трудна почти невъзможно-опитвали сме и при нас не действа.
Макар, че някой може да го вземе за бракониерство - най-добре по тъмно със халогенен фенер - береш си ги със ръка /трябва малко бързина и сръчност/ от водата и от брега /особено когато е топло/.Жабите от язовирите са обикновенно по- голями от тези в реките. Когато ходя с преспиване за риба -вечер след като хапнем и пиинем и се стъмни добре .след22,30/ -за една разходка от 30м. до един час хващам 2-4 кг. жаби, държа ги живи на сянка в тревата до следващата вечеря когато менюто е панирани бутчета.Изпозвам самоделен халоген от тези за барплотовете /20вата на 12 волта и 5 амперова 12 волтова акумолаторна батерия -издържа 2-3 часа / - като жабите ги слагам в метален живарник с капак. Отпадъците може да ги ползвате за стръв за раци ако има на водоема /мисля , че речните бяха забранени/, а ако се хване и риба менюто става доста разнообразно за излет от 2-3 дни.
Живей живота си както намериш за добре, а не както другите ти казват.

http://picbg.net/view_folder.php?f_id=5494
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Бахти гадната тема жабките са такива сладури и как хубаво пеят, някой път може да ти спукат тъпанчетата особенно на затворен водоем :lol:
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

ilia0706 написа:Жабите по нашите водоеми са основно два вида -водни и сухоземни /крастави - ще ги познаеш по по късите крака и по това, че избягват водата/. Това с бидона го забрави - трудна почти невъзможно-опитвали сме и при нас не действа.
Макар, че някой може да го вземе за бракониерство - най-добре по тъмно със халогенен фенер - береш си ги със ръка /трябва малко бързина и сръчност/ от водата и от брега /особено когато е топло/.Жабите от язовирите са обикновенно по- голями от тези в реките. Когато ходя с преспиване за риба -вечер след като хапнем и пиинем и се стъмни добре .след22,30/ -за една разходка от 30м. до един час хващам 2-4 кг. жаби, държа ги живи на сянка в тревата до следващата вечеря когато менюто е панирани бутчета.Изпозвам самоделен халоген от тези за барплотовете /20вата на 12 волта и 5 амперова 12 волтова акумолаторна батерия -издържа 2-3 часа / - като жабите ги слагам в метален живарник с капак. Отпадъците може да ги ползвате за стръв за раци ако има на водоема /мисля , че речните бяха забранени/, а ако се хване и риба менюто става доста разнообразно за излет от 2-3 дни.

полезна информация :lol: колега аз знам че само водните жаби се ядат тия сухоземните май нестават :roll: а между другото освен панирани бутчетата са хубави и на яхния
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Земноводни

Мнение от Бачо Илия »

Да дам и аз някакъв светъл принос в тази тема , тя не става за рилийзинг щото не е за риби. Най-точната методика за промишлен улов на жаби е тази с халогена(петромакс) и голям телен живарник , нощем. Това което е пропуснато в темата , е как при голямо количество земноводни(жаби)-5-8-10 кг. , бързо да се отделят бутчетата: Взема се дъска 50х20см(дебелина 2/3см), на 10см от единия край , по оста , се забива 12-15сантиметров пирон така че целия да се покаже от другата страна на дъската. Дъската се слага легнала със пирона , нагоре(острата част). Земновидното(жабата) се вади от теления живарник , хваща се за двата крака и със замах се нанизва на пирона; изпъва се по дължина на дъската яко и с остър нож се режат бутчетата-точно до милиметър. Маха се предната част от пирона и се вади следващото земноводно(жаба) от живарника... След приключване на процедурите , дъската се измива с топла вода и "Веро" и се оставя да съхне наклонена за да не ръждяса пирона!!!
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Дрън дрън

Както ти казах

С една шибалка по кратуната
и се изпъва като полякиня на плажа.

Режеш и бутчетата лесно понеже е изпъната :wink: и си готов.
на следващата пак тъка и пак тъка
кви са тез дъскички и ненужни вещи.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

chipi_ написа:Дрън дрън

Както ти казах

С една шибалка по кратуната
и се изпъва като полякиня на плажа.

Режеш и бутчетата лесно понеже е изпъната :wink: и си готов.
на следващата пак тъка и пак тъка
кви са тез дъскички и ненужни вещи.
Бе , това съм го гледал при хора в Пловдив , дето с това си изкарват хляба , става дума за зареждане на заведения и за "улови" на над 25-30кг. жаби , на вечер- няма такива положения , "режеш това или онова" , всичко в кюпа , после с дъската -на другия ден!!!
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Dedy написа:
moriak1 написа:Първия начин,като малък си спомням с едно телескопче 5-6 метра и месина 1 метър/щото се провира между драки/,остра кука и някаква жилава стръв.
:idea: :idea: :idea: :idea:

5-6 метра е много, по-добре стар руски телескоп без най-тънкото коляно. Вместо кука със стръв, се слага по-едра тройка и с нея се засича дивеча. Останалото е ясно.
Абе зависи и от язовира.Като няма много жаби и го обикаляш,таман видиш хубава жаба и брега висок 2 метра а и тя навътре.Освен това като има драки няма да се дерем,подаваш през някоя пролука и засичаш.Затова и месинката да е къса .Абе да става по-бързо,нали съм за риба,не за жаби :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”