Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За Дунава, Платиките и Фидера
- dimitar_
- сериозен играч
Re: За Дунава, Платиките и Фидера
Друго си е да видиш , познати усмихнати физиономии на приятели след добър излет ... !
Радвам се , че пак ви виждам и с нетърпение чакам деня в който може да си стиснем ръцете !!!
Вие не знаете , но аз в момента съм без кола ( добрата стара "Корсичка" вече не е моя , но съдбата пак я прати в ръцете на рибар ...) и ако не беше бат Ицо едва ли щях да пиша в "каквито и да е излети"!
Освен да ви пожелая , "приятна среща" в следващата сряда , друго не ми остава , дано се съберете повече хора и разбира се , чакаме "отзиви" ... !!!
Радвам се , че пак ви виждам и с нетърпение чакам деня в който може да си стиснем ръцете !!!
Вие не знаете , но аз в момента съм без кола ( добрата стара "Корсичка" вече не е моя , но съдбата пак я прати в ръцете на рибар ...) и ако не беше бат Ицо едва ли щях да пиша в "каквито и да е излети"!
Освен да ви пожелая , "приятна среща" в следващата сряда , друго не ми остава , дано се съберете повече хора и разбира се , чакаме "отзиви" ... !!!
Мноооого съжалявам,че не можах да дойда с вас,но вие сте се представили както и очаквах!
Следващия път дано съм свободен!!!
Следващия път дано съм свободен!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
В неделя, още по тъмно заех перспективна позиция на Дунава, подготвен за всякакви риболовни изненади. Първоначалната ми нагласа беше за хищник, но на зазоряване се започна една щура игра в плитчините около залетите върби и реших, че днес ще е ден на мирните рибки. За успокоение оспининговах час-два мястото, както очаквах - без резултат.
Сед това разпънах лекия фидер. Това е една интересна, много чувствителна пръчка с дължина 3.30 м, акция 40-80 - на границата между фидерите и пикерите.
Ето как изглежда в работна стойка, сниман на друг обект.

Построих линия с основно влакно плетено 0.12, 1 м буфер от монофил 0.20 с противооплитаща тръбичка и кошница 40 гр, повод 0.16 с кука 14
Приготвих захранка ванилия с коноп, стръв бял и червен.
Потърсих рибата първо по-навътре в анафора, като постепенно изтеглях към върбите.
Не след дълго излезе първата рибка - попче мутант, близко по изглед на това, дето варненци му викат "кая риба"

После платичка,косат и морунаш

Някои му викат галено "прахосмукачка"...

За жалост с батерията на фотоапарата бяхме дотук.
В един момент прибрах линията на 8-10 метра от брега в тих участък близо до залята върба. Тук излязоха на конвейр три чудесни платики 35-40 см, като последната се дърпа бясно и разгони пасажа. Наложи се да изсипя всичката останала захранка на мястото и не след дълго рибата се върна. През това време преоборудвах фидера на пикер - само с една тежест на вирбел 30 гр и се започна гол след гол. Храната привлече и доста попчета, които гълтаха яко дребната кука и губеха време за откачане, но така или иначе се получи запомнящ се излет, въпреки че не е точно това, което харесвам в риболова.
Сед това разпънах лекия фидер. Това е една интересна, много чувствителна пръчка с дължина 3.30 м, акция 40-80 - на границата между фидерите и пикерите.
Ето как изглежда в работна стойка, сниман на друг обект.

Построих линия с основно влакно плетено 0.12, 1 м буфер от монофил 0.20 с противооплитаща тръбичка и кошница 40 гр, повод 0.16 с кука 14
Приготвих захранка ванилия с коноп, стръв бял и червен.
Потърсих рибата първо по-навътре в анафора, като постепенно изтеглях към върбите.
Не след дълго излезе първата рибка - попче мутант, близко по изглед на това, дето варненци му викат "кая риба"

После платичка,косат и морунаш

Някои му викат галено "прахосмукачка"...

За жалост с батерията на фотоапарата бяхме дотук.
В един момент прибрах линията на 8-10 метра от брега в тих участък близо до залята върба. Тук излязоха на конвейр три чудесни платики 35-40 см, като последната се дърпа бясно и разгони пасажа. Наложи се да изсипя всичката останала захранка на мястото и не след дълго рибата се върна. През това време преоборудвах фидера на пикер - само с една тежест на вирбел 30 гр и се започна гол след гол. Храната привлече и доста попчета, които гълтаха яко дребната кука и губеха време за откачане, но така или иначе се получи запомнящ се излет, въпреки че не е точно това, което харесвам в риболова.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Отново си ги надърпал подобаващо, а ние колегите от черноморието май по-добре да не си губим времето на морето за попчета, а да тръгваме по Дунав
.

-
- кандидат преподавател
Браво Павка пак си си направил кефа .който може си го може другите гледаме

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- indalo
- фен клуб-скобар
Респект Сестичке. Постовете са ти уникални. Снимките са супер. Нямам думи да изкажа възхищението си
Повечето колеги трябва да се учим от теб -икак се лови риба, и как се пише репортаж и как се правят снимки.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Отличник!
Верно май трябва да се позамислим да ти спретнем един...подфорум 

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS

Явно е рано ,но да попитам.Систър,пробвана ли е мамка и изобщо скобара излиза ли

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Преди години по Свищовско го ловяха с мамка. За съжаление около Русе скобар не съм хващал. Ако някой колега е имал такава слука - да сподели.bkd написа:![]()
![]()
![]()
БЕЗ ДУМИ
![]()
Явно е рано ,но да попитам.Систър,пробвана ли е мамка и изобщо скобара излиза ли![]()
![]()
![]()
След като цяла седмица Дунава покачва нивото си, днес почти не бяха останали места за риболов.
Ето как изглеждаха добрите места.

Водата мътна, влачи чукани, клони и мие бреговете от боклуците.

Все пак успях някакси да се сместя и да половя.
Реката не беше особено щедра днес, даде само две шепи попчета, няколко косата и тоя рядък красавец.

Михалец, мерен - 30 см

Като цяло рибата беше доста дезориентирана.
Имах например скок на распер след примамката след като я бях извадил вече от водата.
Ето как изглеждаха добрите места.

Водата мътна, влачи чукани, клони и мие бреговете от боклуците.

Все пак успях някакси да се сместя и да половя.
Реката не беше особено щедра днес, даде само две шепи попчета, няколко косата и тоя рядък красавец.

Михалец, мерен - 30 см

Като цяло рибата беше доста дезориентирана.
Имах например скок на распер след примамката след като я бях извадил вече от водата.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво за добрия излет.Значи така изглеждала тази риба Налим или на бългърски Михалца.Много хубава риба

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
И аз бях там!Слабо ,но все пак успях да запиша няколко риби!

Доволен съм защото се върна тръпката от риболова!А ето и баща ми който ми е кадемлията!За сефте този сезон и аз взех,че хванах!!!

Това е от мен за сега!!!!

Доволен съм защото се върна тръпката от риболова!А ето и баща ми който ми е кадемлията!За сефте този сезон и аз взех,че хванах!!!

Това е от мен за сега!!!!
Браво, Венци!
Без баща си за риба да не ходиш!
Гледам, че снимките са от петък - в неделя водата беше качила още половин метър, анафора въртеше през върбите и развали хубавото място.

Гледам, че снимките са от петък - в неделя водата беше качила още половин метър, анафора въртеше през върбите и развали хубавото място.
Павка,това не е толкова притеснително,защото след време пък ще е къде -къде по долу,така,че ще я търсим!Важното е ,че се отпуших и почвам да набирам инерция .Това е за сега,ако има нещо ще го отразя с удоволствие!