Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За Дунава, Платиките и Фидера
За Дунава, Платиките и Фидера
Бях по роднини и пропуснах двата празнични дни. С покачване температурата на водата през последната седмица първо се раздвижи уклеят, после всички други дребоси. Дащните места в района на града се заемаха още в зори. Имах идея да проверя как дават мирните риби, пък и да изпробвам новия фидер.

Така и тази сутрин. Станах рано, кафе и бегом навън.
В осем вече нямаше къде да се заметне и продължих извън града, където местата са по-слабо посещавани.
След зимните подвизи на двойкаджиите брегът приличаше на бойно поле.

Разпънах фидера, основно брейд Climax 0.14, 1 м монофил 0.28 за монтажа, вирбели, мъниста, противоусукваща тръбичка с карабина и шлаух, хранилка 75 гр. тип "кошница", 50 см повод 0.16 Колмик флуорокарбон, кука Sasame №11 с ухо и мартеничка червеи.

Забърках някаква захранка на бисквитена основа и газ...

Не подхраних предварително, защото мястото е дълбоко 8-10 м и течението още толкова км/ч. Само клипснах на 50 м и целех котвената стоянка на румънския бряг.
Платиките даваха равномерно през целия ден, като на всеки 3-4 попчета се дореждаше 1 платичка.

С няколко изключения...

всички останали бяха мерни - 25-35 см.

Само тая повлекана имаше хайвер, но ще има шанса да го хвърли...

Така неусетно мина денят, привечер вятърът стихна и стана приказно.

Та чак не ми се тръгваше.

Красота!

И залез...

А тая разбойница остана за тигана, за наказание, че ми скъса повода докато подскачаше по брега.

Прибрах се при салатката и ракийката доволен.
Фидерът се представи отлично - нямаше гелета и си отчиташе всяко кълване.
Сега ще го пробвам как работи като тежък мач.
До скоро!

Така и тази сутрин. Станах рано, кафе и бегом навън.
В осем вече нямаше къде да се заметне и продължих извън града, където местата са по-слабо посещавани.
След зимните подвизи на двойкаджиите брегът приличаше на бойно поле.

Разпънах фидера, основно брейд Climax 0.14, 1 м монофил 0.28 за монтажа, вирбели, мъниста, противоусукваща тръбичка с карабина и шлаух, хранилка 75 гр. тип "кошница", 50 см повод 0.16 Колмик флуорокарбон, кука Sasame №11 с ухо и мартеничка червеи.

Забърках някаква захранка на бисквитена основа и газ...

Не подхраних предварително, защото мястото е дълбоко 8-10 м и течението още толкова км/ч. Само клипснах на 50 м и целех котвената стоянка на румънския бряг.
Платиките даваха равномерно през целия ден, като на всеки 3-4 попчета се дореждаше 1 платичка.

С няколко изключения...

всички останали бяха мерни - 25-35 см.

Само тая повлекана имаше хайвер, но ще има шанса да го хвърли...

Така неусетно мина денят, привечер вятърът стихна и стана приказно.

Та чак не ми се тръгваше.

Красота!

И залез...

А тая разбойница остана за тигана, за наказание, че ми скъса повода докато подскачаше по брега.

Прибрах се при салатката и ракийката доволен.
Фидерът се представи отлично - нямаше гелета и си отчиташе всяко кълване.
Сега ще го пробвам как работи като тежък мач.
До скоро!

- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: За Дунава, Платиките и Фидера
Браво ,пак си направил добър излет/не се и съмнявам в тебе
/времето хубаво ,снимките супер.Рахат сте си вие с реката,ние още се мъчиме по разни гьолчета ,но ще ще и при нас.И си откраднах една идея от монтажа 

Всичко може,но не всеки го можe.

- dimitar_
- сериозен играч
Вярно е Павка , че почвам да тренирам , ама като гледам ти ме изпреварваш с цял лагер - сбор напред , защото докато аз едва сега си "отърках" ръцете в риба , ти вече забрави кога си пипнал първата риба за тази година ... !
Колкото до фидера , ти и него го подкара както си знаеш ... с добър улов , естествено !
Жив и здрав !!!
Колкото до фидера , ти и него го подкара както си знаеш ... с добър улов , естествено !
Жив и здрав !!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абе майстора си е майстор
И рибата му риба и снимките му снимки - от където и да погледнеш

И рибата му риба и снимките му снимки - от където и да погледнеш

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
-
- и господ не е толокова добър
Ей,сестрице,ти и от фидер разбираш
Браво брат
Дано да ти изхака и нещо голямо,да си направиш кефа 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Мдаа, само платичка се обажда. Аз я лових на градински червей. На същото колегата хвана около 2кг. распер. На рибка нищо. Качамак - също. Бялчервей - тоже.
-
- кандидат преподавател
Браво ,браво и отново браво за Павката
.Или както викат Американците 3 пъти ура.Както винаги много изчерпателен репортаж за риболова.То с тея снимки спокойно може да се явиш на изложба.Улов има разбира се майстора си е майстор и дори да няма място на реката пак ще си намери къде да разбие капото.
евала майсторе

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Браво колега ! Добър излет, а аз искам да питам как ги качвате тия снимки направо в темата? Има такава тема във форума - качване на снимки, но от нея става ясно горе-долу как да качиш в галерията. Друго търсачката не ми дава, а аз също искам да споделям с колегите някои неща. Хайде със здраве и нови успехи! Г.
П.П. Ако обяснението е дълго - пратете ми го като лично съобщение, да не товарим темата. Г.
П.П. Ако обяснението е дълго - пратете ми го като лично съобщение, да не товарим темата. Г.
1. Качваш снимките /с имена на латиница!!!/в сайт, където ще се виждат от всички потребители без регистрация /например http://www.snimka.bg или в галерията си тук.gojco написа:Браво колега ! Добър излет, а аз искам да питам как ги качвате тия снимки направо в темата? Има такава тема във форума - качване на снимки, но от нея става ясно горе-долу как да качиш в галерията. Друго търсачката не ми дава, а аз също искам да споделям с колегите някои неща. Хайде със здраве и нови успехи! Г.
2. От там цъкваш с десен бутон върху снимката и от менюто избираш Properties
3. Маркираш и копираш това което пише след Address /URL/ - например: http://images18.snimka.bg/003223960.jpg
4. Поставяш копирания адрес в поста /Ctrl+V/, маркираш го и от функционалното меню цъкаш върху бутончето Img
5. Извършваш проверка с натискане на бутона Прегледай /намира се под полето за писане между Запази и Изпрати/
Това е, надявам се да съм бил полезен.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Браво!
Вкара в мен надежда, че по Дунава вече може да се лови!
И аз бях вчера, гол до кръста, махах ли махах със спининга без резултат, ама поне стана плаж и пикник.
Вкара в мен надежда, че по Дунава вече може да се лови!

И аз бях вчера, гол до кръста, махах ли махах със спининга без резултат, ама поне стана плаж и пикник.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Като продължение, днес след уговорка с Ивака посетихме мястото.
Идеята беше да помятаме с фидерите.

Още разпъвах такъмите, а той вече направи сефтето.

За да го догоня разпънах цели две пръчки.

Прекрасен ден, забавлявахме се и рибките ни навестяваха от време навреме.
И така неусетно мина денят.

Накрая - по една снимка за спомен.

Ивака е по-фотогеничен.

Истински пролетен ден!
Идеята беше да помятаме с фидерите.

Още разпъвах такъмите, а той вече направи сефтето.

За да го догоня разпънах цели две пръчки.

Прекрасен ден, забавлявахме се и рибките ни навестяваха от време навреме.
И така неусетно мина денят.

Накрая - по една снимка за спомен.

Ивака е по-фотогеничен.

Истински пролетен ден!
- emo vasilev
- сериозен играч
Браво момчета !
Добър риболов , а и снимките радват окото !
Добър риболов , а и снимките радват окото !

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Върхът сте
Павка, с Иво още не се познаваме на живо, но теб те видях какво можеш и как го можеш, и бях сигурен във успеха ти през уикенда\ не обичам чуждици\
Вчера направихме едно излетче с Митака от Разград на яз.Папаза край Разград и въпреки, че не беше от особено успешните излети все пак - проверихме и изводът е, че след две три седмици и там ще има успех
Няма да кажа какво сме хва нали, но всичко беше върнато обатно и си тръгнахме доволни от приятната среща
Тези почивни дни не можах да ,,прескоча,, до Дунава, но следващите няма как да не ми се случи\ако освен не съм хвърлил топа
\Като видях снимките с Ивчо на Дунава чак ми се обърна сърцето
Пък и нямам търпение кога ще се запознаем с Ивак
Следващата седмица мисля да прескоча до Русе и ще звънна на Павката

Тези почивни дни не можах да ,,прескоча,, до Дунава, но следващите няма как да не ми се случи\ако освен не съм хвърлил топа

Пък и нямам търпение кога ще се запознаем с Ивак

Следващата седмица мисля да прескоча до Русе и ще звънна на Павката

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Поздравления колеиги за успешния излет .С вас маже би ще се срешнем на следващата среща на русенските въдичари 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби