монтажи за сом

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Re: монтажи за сом

Мнение от Franko »

Димане,мисля че този възел ще се качи до халката при малко по голямо усилие и ще ти изиграе лоша шега.Не разчитай на секундното лепило,че ще го държи там при голяма риба,пък и водата му въздейства.Приплъзне ли,здравината няма да му е същата.Може и да се разхлаби заради лепилото.
ЗАЩО не направи намотките до горе :?: А?
Като ги направиш , тогава ще ти пожелая да ти дойде големия. :D
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

На мен 95% от рибите са ми на единичната кука когато използвам кука и тройка , не бих избрал този монтаж.Само гледам да помогна не искам да те провокирам. :?
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ех, този Франко, все улучва бингото. Ще приплъзне ама ярак. Всичко е подложено на поредица тестове. Когато намотките са много, възела се стяга неравномерно. Така е по-здрав. Е бих могъл отвън да го увия още веднъж с плетеняк и лепило, ма нема смисъл. Пак казвам, червения термошлаух е бетон залепен за куката, няма приплъзване.
Заек, че ти колко риби имаш уловени :shock: ? И що не се хващат на тройката интересно, да не я връзваш за ухото си? Майтап, има някаква причина при теб. При този монтаж нали се сещаш- хване ли се на единичката, веднага идва и тройката.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

lusienn, направи ми впечатление, че използувате много дълъг повод, около 1м(или по-вече), би ли обяснил защо, какво се цели, и какви са му предимствата?
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

От скоро използвам монтажа и имам само 3 хванати риби на него , преди бях кука в кука и там се ми се закачеше на горната кука :? :)
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

Заек повечето ти риби са на горната кука(единицата)защото предполагам ти е с възел.Като засичаш първо тя се зацепва,а за другата не остава мегдан.Друго е с подвижна единица.Както ти казва Диман,като приплъзне идва тройката.
Димане не ставаше дума за шлауха че ще приплъзне,а възела.Но щом си го тествал значи може и да е така.Намокри го и пак тествай.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ма..му ст...а, Франко, намокрен, наплют, припикан, всякак е тестван! От цялата линия няма да издържат куките, това е. Но аз смятам, да му "извадя душата със сламка".
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Димане,Франко,хубаво е че след засечка идва тройката,но може ли на няколко придърпвания,който задължително се правят,да падне тази подвижна кука до тройката и тя да щръкне отстрани на рибката стръф и да стане като таралеж :shock: :lol: :wink: Тази кука,трябва да бъде стабилно захваната за основното влакно и ако не е,никаква лопатка,намотки и лелила небиха спряли порива на големия сом визирам риби над 10кг.Димане,този червения термо-шлаух изобщо няма нищо общо със линията и начина и на направа.Гаранция ти давам,че след няколко часа престой във водата,секундното лепило е издало багажа и шлауха ще се изниже като стой та гледай.Ако не си на ясно да ти обясня че секунднтото лепило не е трайно във вода и най добре е да си вържеш повода директно за тройката на голо.Просто незнам за какво си ги правиш тези свободни съчинения.Защо смяташ че шлауха залепен по този начин и върху него направен възела ще е по-здрав ли,какво целиш просто немога да разбера или просто хитруваш ,за да ти каже някой как точно трябва да бъде.Има достатъчно снимани и показани поводи и "направи си сам" и купешки.Има си стандартни възели и начини които се ползуват от всички и невиждам смисъл от точно тези магарий които си направил.Извадил съм достатъчно сомове в живота ми по всякакъв начин и знам силата и способностите на тази риба та съвета ми е ,просто следвай стандартните правила и всичко ще е наред.Колкото и да обясняваш че си правил тестове,просто неможеш да го направиш като във реалната обстановка и да ти кажа или напомня че има един закон......на Мърфи,винаги е зад ъгала,запомни го :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Diman написа:Повода е 50 см, много здрав, нулева разтегливост. Не е капрон, специално немско влакно. Възела на тройката е залят със секундно лепило, това прблем ли е? Червения термошлаух е 300градусов(на пламък) и е бетон. Черния термошлаух е 125градусов(на вряла вода). Това, че единичката няма ухо, според мен е по-добре, дано не се опаря.
Krokibg единичната кука не трябва да бъде вързана.

Да,знам го колко е драво :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 1.7-100м 55кг- Полипропилен/Мастерлайн/Шнайдер+Клайн/ не ме карай да се смея приятел,просто си вземи влакна точно определени за този риболов или просто ползувай обикновенно влакно 1.0 /0.100/и нямаш проблеми.Иначе всичко друго е компромис :lol: :lol: :lol:

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Krokibg единичната кука не трябва да бъде вързана.[/quote]
Да,ама не! :wink: Ти ли го казваш или некой седи до тебе и ти дава акъл? :shock: От собствен опит ли съдиш,щот единичната кука е ОСНОВНАТА,а тройката е за подсигуряване! :wink: Нещо сбъркано има при твоя такъм,но кой съм аз да те отварям? :wink: :D :D :D
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Diman написа:lusienn, направи ми впечатление, че използувате много дълъг повод, около 1м(или по-вече), би ли обяснил защо, какво се цели, и какви са му предимствата?
Този повод-е по здрав и не ти се качва ЖИЗННЕННАТА каракуда на оловотто-той се използва при двама в лотка-при сам човек ще ти е по труднно да си докараш рибатта до теб :arrow: Забравих-преди нямахме вирбел-стопирахме оловотто сконец-колкото ти е по опростенна линнията и няма къси връзки-вероятнността да ти скъса е по малка :!:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Вероятноста да ти скъса е много-малка не заради здравината на такъма,а защото големите не удрят на всеки! :wink: Сега,що имате вирбел? :shock: Не е ли връщане назад? :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Troli Rapala написа:Krokibg единичната кука не трябва да бъде вързана.
Да,ама не! :wink: Ти ли го казваш или некой седи до тебе и ти дава акъл? :shock: От собствен опит ли съдиш,щот единичната кука е ОСНОВНАТА,а тройката е за подсигуряване! :wink: Нещо сбъркано има при твоя такъм,но кой съм аз да те отварям? :wink: :D :D :D[/quote]

Абе,Троли,ти ли си най-големия сомаджия че се правиш нещо на такъв ми се чини :twisted: Къде прочете че горната кука е основна бе ахмак :lol: :lol: :lol: Да вземеш на училище да ходиш по-редовно че от тези сомове дет ги сънуваш ще си останеш тъпак :lol: :lol: :lol: Ти виждал ли си ми такъма дето ползувам че говориш :?: :?: :?: И за твое сведение със този такъм дето ловя,просто сома няма никакъв шанс да се откачи простотова че несам се отворил още на кльонк,не означава че незнам за какво става въпрос.Единичката ми е толкова прецизно направена и поставена над тройката че ако се закърфичи едната,ще го ковне и другата.На всичкото отгоре,си слагам и малка кукичка на самата тройка със коуто закреппвам тройката плътно за живата рибка от долната страна и при удар на рибата,просто тройката и е задължително във устата.Така че,господин специалист,дето още дълго време ще трепериш при удар на сом,просто чети преди да пишеш глупости и вниквай в написаното от хората,да не ти тегля майните,вчера си хвана първата риба и голям разбирач стана та и акъл искаш да ми даваш :roll: :finga:

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

А,бе Кроки! :D А,бе Кроки! :D Цитатът е на Диман! :wink: Аз връзвам единичната,а май и ти!Кво се стегаш? :D Знаеме,кои са най-добрите просто си лафиме!Не прибързвай толко,щот утре може некой от нас да се класира напред! :wink: :D Що па,да не съм аз? :D :D :drinkers: Еле,па ти! :shock: Не,не по-добре аз! :D :D :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

:rolleyes: :smt024 :smt024 :smt117 Моля за вниманние-така риба се не хваща :D :arrow: А ЛООООО ТРОЛИ ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ -ПАРТИЯТА СЕ БОРИ ВИНАГИ ЗА ПЪРВО МЯСТО-ВТОРО НЕ ГО УСТРОЙВА :D :rolleyes:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”