Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

сафрид 2020
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: сафрид 2020
Вчера(снощи), на Тюленово хванах към 2,5 кг сафрид. Основно след 12 ч, като се дкри луната. Не подбираше цвят и размер кука според мен.
Тази сутрин на Тюленово от 6.00 до 8.30 КАПО! 

Здравейте, след Сарафово посока Поморие на шофьорския плаж излиза ли сафрид. Работя до 6 и нямам време да слизам на юг.
- kikk4o
- ще става разбирач
Тая сутрин на Морска гара Варна имаше всичко, но не и риба.
-
- разбира нещата
Днес на Морска гара даваше сафрид.Отидох към обяд и за 2 часа взех около кило/з6 бр./ повечето риба хванах на "тиквено" чепаре.За съжаление заваля и риболова приключи.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- ще става разбирач
Бургас или Варна,благодаряМитко Кирилов написа:Днес на Морска гара даваше сафрид.Отидох към обяд и за 2 часа взех около кило/з6 бр./ повечето риба хванах на "тиквено" чепаре.За съжаление заваля и риболова приключи.
-
- разбира нещата
Варна, колега!fisherman555 написа:Бургас или Варна,благодаряМитко Кирилов написа:Днес на Морска гара даваше сафрид.Отидох към обяд и за 2 часа взех около кило/з6 бр./ повечето риба хванах на "тиквено" чепаре.За съжаление заваля и риболова приключи.
на 20.6.2020 по залез на чепаре, перца "на точки - като фазан", кастинг около 50 м, около Бургас - нищо не удари. 3 пъти се закачи, ама нали съм си майстор - измъкнах го без поражения. Не му е сезона! Пробвах за кеф
. А морето беше тава!

-
- разбира нещата
Не знам как е било по Южното Черноморие, но тук във Варна масовия рибилов от брега на сафрид приключваше около 15 юни.Пауза до появяване на есенните пасажи. средата на септември/налото на октомври. Това генерално, че всяко правило си има изключение.
Паузата за кефалови: пак от около 15 юни до края на юли/началото на август.

Тази година температурата на водата е с около 4-5 градуса по-ниска от тази през същия период на миналата година. Така че е нормално риболова от брега да продължи по-дълго...... /дай боже/Митко Кирилов написа:Не знам как е било по Южното Черноморие, но тук във Варна масовия рибилов от брега на сафрид приключваше около 15 юни.Пауза до появяване на есенните пасажи. средата на септември/налото на октомври. Това генерално, че всяко правило си има изключение.
На Аспарухово, на буната вадеха сафрид днес, както и иларии.
-
- научил се да хвърля
Колеги някой да има инфо за Тюленово, че смятам да направя един нощен в петък или събота. Благодаря предварително.
- sarfa
- научил се да хвърля

Няма нищо по - хубаво от лошото време!
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Нямам съвсем нова информация. Този уикенд не лових на чепаре, но ми казаха, че няма почти нищо през деня на Морска Гара. До миналата събота и неделя обаче имаше дребна граца(около 140 риби правят кило). Едър сафрид обаче по брега в района на вълнолома не съм хващал от 2-3 седмици. И все пак вярно е, че през деня сафрид на чепаре в тази част на годината на Морска гара рядко се хваща, но пък постепенно започва да се обаждат риби с добри размери през нощта на вълнолома - и така е на практика всяка година.
Наслука на всички!
Нямам съвсем нова информация. Този уикенд не лових на чепаре, но ми казаха, че няма почти нищо през деня на Морска Гара. До миналата събота и неделя обаче имаше дребна граца(около 140 риби правят кило). Едър сафрид обаче по брега в района на вълнолома не съм хващал от 2-3 седмици. И все пак вярно е, че през деня сафрид на чепаре в тази част на годината на Морска гара рядко се хваща, но пък постепенно започва да се обаждат риби с добри размери през нощта на вълнолома - и така е на практика всяка година.
Наслука на всички!

- g.atanasov
- новобранец
Тази вечер на зеленото фарче добре ми се получи на аланката със светеща плувка и червейче.
Доволен съм.
Успех на всички... и дано засили, че му е сезон вече..
Доволен съм.
Успех на всички... и дано засили, че му е сезон вече..

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.