Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

сафрид 2020
Модератори: emo vasilev, alekst
- stareca
- ще става разбирач
сафрид 2020
Днес добър риболов от брега се получи жалко че рибата отсече в 09:30 така или иначе на никой не му се отваря тема пък така не може
Крайния резултат е 7 кг на юг от бургас . Вчера не е спирало цял ден за разлика от днес .Наслука на всички колеги.И вчера и днес рибата е набита в брега трудно достижима за лодките.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: сафрид 2020
Браво колега.stareca написа: Крайния резултат е 7 кг на юг от бургас .
А аз се чудех защо днес в 16:00 беше митинг на Агалина...stareca написа:Вчера не е спирало цял ден за разлика от днес .
На по-спокойно място в залива - "малко, но от сърце":
66 броя нормален размер.
Наслука на всички ентусиасти!
Нека уважаваме "другата страна" в нашата "игра":
Да хващаме със сърце и душа, а да прибираме с разум...
Да хващаме със сърце и душа, а да прибираме с разум...
Варна днес, на 4та буна-Почивка сутринта, капо! Ни на чепаре, ни бомбарда, колегите на дъно само някоя кая!
- 1000n
- разбира нещата
Първо поздравления за колегите около Бургас!Qnislaw написа:Варна днес, на 4та буна-Почивка сутринта, капо! Ни на чепаре, ни бомбарда, колегите на дъно само някоя кая!

Дано и около Варна скоро да можем да ловим подобни количества!

За празниците бях във Варна и както обикновено
лових около Морска Гара и вълнолома.
И трябва да кажа, че въпреки все още студената вода (няма 17 градуса),
се забелязва наличие на различни видове риба - граца(сафрид), хамсия, харип(блеч), меджид,
като последното е сигурно доказателство, че все още водата е хладна,
защото меджидът е студенолюбива риба.
Започна да се появява риба дори и през нощта,
както откъм пристанището, така и на източния бряг на вълнолома.
Все още не се хваща много риба, но който е имал слука е хващал и над 1кг риба
иначе обикновено се хващаха 20-30 броя рибки - смесено сафрид, харип, хамсия, меджид.
Наслука на всички!

- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Като гледам, три теми за Сафрид-2020.
Нека да оставим една, така ще може да се следи ситуацията.
Тази тема:
viewtopic.php?f=106&t=131893
Тази тема:
- stareca
- ще става разбирач
Конкретно в този под форум се пуска тема сафрид като тя се отнася за брегови риболов колега .Така е било през годините и така си върви.Темата която посочвате е в лодкарския раздел и там се пише предимно и само за риболов от лодкаkiril_bulgaria написа:Като гледам, три теми за Сафрид-2020.
Тази тема:
stareca написа:

https://drive.google.com/file/d/1UHbRhw ... p=drivesdk
Това за 3 часа. Варненска област, труднодостъпен бряг и неблагоприятен за чепаре

Откачилите се риби бяха повече от уловените, поради простата причина, че нямах готовност. Бях за платерина и илария

Днес на морскагара варна от 5.00 до 8 30 часа около 2килограма среден и дребен сафрид.
- 1000n
- разбира нещата
Браво!Dragan123 написа:Днес на морскагара варна от 5.00 до 8 30 часа около 2килограма среден и дребен сафрид.

Само така!
Радвам се, че слънцето вече започна да огрява и нашата градинка(нищо, че е още облачно

Наслука на всички!

Ето пролетен Сафрид и от мен - 24 Май. Малко на юг от Бургас
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Вчера на трета буна Варна, заедно с половината рибарско войнство ловящо от брега си хванах малко над кило пресен сафрид ( за триманапълно достатъчно) . Рибата пръсната, но по една, по пет, по две - нямаше почти празно.
Сафрид нормален - едри липсваха, но и дребен нямаше. Много колеги и повечето толерантни и правещи място и на други да си хванат. Забелязах, че колеги с едноцветни чепарета хванаха повече - зелено или тиква. Аз бях с пъстро и основно се хващаха на тиквата и лилавото. Риба има и който има време ще хване достатъчно.
приятно за окото беше, че всички около мен си събираха и боклука - хартии и бирени кутийки.
Успех на всички!
Сафрид нормален - едри липсваха, но и дребен нямаше. Много колеги и повечето толерантни и правещи място и на други да си хванат. Забелязах, че колеги с едноцветни чепарета хванаха повече - зелено или тиква. Аз бях с пъстро и основно се хващаха на тиквата и лилавото. Риба има и който има време ще хване достатъчно.
приятно за окото беше, че всички около мен си събираха и боклука - хартии и бирени кутийки.
Успех на всички!
Вчера (28-ми) водата във Варненския залив 14.5 горе, долу по студена. Сафрида доста по рядък от предния ден. Студеното течение може да го вкара в езерото.
От 3 дена забелязвам, че става все по-рядък навсякъде,,, дори и при лодките) Изстиването на водата се дължи вероятно на дъждовете,,, поне аз така си го обяснявамrap66 написа:Вчера (28-ми) водата във Варненския залив 14.5 горе, долу по студена. Сафрида доста по рядък от предния ден. Студеното течение може да го вкара в езерото.

просто никой не споделя, колко хващат от лодките

РК-тата се намират на една линия Галата-Калиакра, цената му падна наполовина за 3 дни.
Вчера следобяд от 18 до 20:30 на морска гара Варна даде малко сафрид и хамсия. Времето беше много променливо по едно време духаше и ураганен вятър. Повечето риби ги хванах при презамятане.