Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Всичко необходимо за къмпинга!!!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Всичко необходимо за къмпинга!!!
Тъщата към екстрите ли пада,гледам никой не я споменава ?
Питай Поборников,той е по тия екстриКИРО написа:Тъщата към екстрите ли пада,гледам никой не я споменава ?

-
- разбира нещата
Бих добавил и кафеварката 

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
-
- кандидат преподавател
Нема смисъл ,много багаж става па трябва да носиш въже и по голям камък пък тежат.Nedeltcho Delev написа:Питай Поборников,той е по тия екстриКИРО написа:Тъщата към екстрите ли пада,гледам никой не я споменава ?

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
А....що бе Поборников? На котва ли ще я пускаш да готви?
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мога да добавям много тъй - като за по малко от десет дни не тръгвам и го правя всеки месец през топлото време на годината. Но тъи като се спомена най - необходимото, струва ми се споменато. Ще добавя и за дългодневни излети оребрен тиган скара да си препичам филийките когато хляба стане твърд, моторна резачка за дърва, Много енергийни източници от сорта на допълнителен акомулатор, газ, батерий и в момента си търся соларно зарядно за акомулатор, алкохол по литър на ден за всеки случаи, за двама души по 10 литра питеина вода на ден ( винаги остава но нека има ). Тези неща малко или много са споменати. По интересно ми се струва какви хранителни продукти да вземем и как да ги съхраним за по дълго време. Хлябът се държи в пликове с дупки иначе мухлясва а най - добре е в овит в парцали, първият ден си изпичам кюфтетата, след това минавам на пържолетки, следва наденица или кремвирш, от тук на татък продължаваме на маргарин, лютеница, сирене, суджук и от тези консерви с готовите манджиджки има много хубави от тях, но има и боклуци те с опита се научават кои са. Един път леко ми се вмирисаха пържолите, накиснах ги с лук в солена вода 24 часа след това ги нанизах на здраво влакно и сушене на сянка. Като изъхнаха за 3 дена бяха перфектно мезе без мирис. Така исушените пъжолки след обратно накисване за един час във вода стават и за скара. Салатата и другите продукти съхранявам в колата, ако не е на сянка през деня я покривам с черги ( може и спалните чували ), ще се очудите колко хладно се задържа вътре и в най - голямите жеги насред поляната. Това е от мен в момента не мога да се сетя друго но сигурно има.
Дамските превръзки сигурно мислите са майтап, НО
Един съвет от мен:
Когато си с гумени ботуши за по-дълго време си сложи по една като стелка,а ако са от тея с крилцата да си ги залепиш за чорапите още по-добре и ще се сещаш за мене с добро
Един съвет от мен:
Когато си с гумени ботуши за по-дълго време си сложи по една като стелка,а ако са от тея с крилцата да си ги залепиш за чорапите още по-добре и ще се сещаш за мене с добро

Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
то ясно че като се ходи за повече от 3 дена ти трябва ТИР за инвентара.за мене си съм направил списък и взема ли джипката ето какво помъквам:
1.Палатка тип иглу за 6 човека-разпъване и прибиране 10 ина минути а има и място за багаж
2.хубав спален чувал
3.газово котлонче(респективно фенер),петромакс и 2-3 ел.фенерчета едното задължително с луминисцент,резервен акомулатор и една джаджа против всякъкви летящи гадинки(ултравиолетова лампа с повърхностно напрежение)каца комара и се изпържва.имам такава на 220v,идеална е,продават такива и на 12v.
4.кафеварка,тиганче,скара+кутия сух спирт
5.хладилник на газ(купен е вече)
6.походна аптечка(според мен доста важно нещо)има ги в магазините за катераческо оборудване съдържат:аналгетици,антиалергени,противодиарични прахчета,бинт,марли и антисептици+шини и крем против изгаряне с висок UV фактор
7.самонадуваем дюшек и свястно шалте
8.кашон от банани за консерви и др.подобни
9.малка брадвичка или хубав и тежък нож
10.туристически комплект за хранене:4 вилици,4 лъжици,пластмасова купа(салатката бе баце)10 пластмасови чинии,10 пластмасови чаши,20 литрова туба за вода с кранче и една глезотия-комплект за пречистване на вода
11.сенник с 2 или 3 страници-за самите дреболийки свързани с риболова отделно,айде че маи реябва да си наема со-мат за превоз ако продължа да пиша
п.п телевизор или радио,имам си ги в апартамента.предпочитам тишината и релакса.
п.п ся мернах поста на колегата Поборников прав е ! е не е АК но флоберката задълже
1.Палатка тип иглу за 6 човека-разпъване и прибиране 10 ина минути а има и място за багаж
2.хубав спален чувал
3.газово котлонче(респективно фенер),петромакс и 2-3 ел.фенерчета едното задължително с луминисцент,резервен акомулатор и една джаджа против всякъкви летящи гадинки(ултравиолетова лампа с повърхностно напрежение)каца комара и се изпържва.имам такава на 220v,идеална е,продават такива и на 12v.
4.кафеварка,тиганче,скара+кутия сух спирт
5.хладилник на газ(купен е вече)
6.походна аптечка(според мен доста важно нещо)има ги в магазините за катераческо оборудване съдържат:аналгетици,антиалергени,противодиарични прахчета,бинт,марли и антисептици+шини и крем против изгаряне с висок UV фактор
7.самонадуваем дюшек и свястно шалте
8.кашон от банани за консерви и др.подобни
9.малка брадвичка или хубав и тежък нож
10.туристически комплект за хранене:4 вилици,4 лъжици,пластмасова купа(салатката бе баце)10 пластмасови чинии,10 пластмасови чаши,20 литрова туба за вода с кранче и една глезотия-комплект за пречистване на вода
11.сенник с 2 или 3 страници-за самите дреболийки свързани с риболова отделно,айде че маи реябва да си наема со-мат за превоз ако продължа да пиша
п.п телевизор или радио,имам си ги в апартамента.предпочитам тишината и релакса.
п.п ся мернах поста на колегата Поборников прав е ! е не е АК но флоберката задълже
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
- научил се да хвърля
За осветление на палатката може светодиодно, но аз предпочитам лумисцентна лампа на 12В към акомулатора, свети достатъчно, а и е евтина само 8 лв
и харчи малко ток. Иначе всичко друго го има. 

FCSH - isianty !

Риболовци.
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
lusienn написа:Сам пълня комбито-ама рядко-имам всичко почти,ама рядко ходя и като стигна до де разстоваря съм готов за спане

аз си взех и агрегат за ток 220v през ноща си осветявам целия лагер.много добра екстра е това,и пове4ко ракийка

Не видях дали някои е писал за това, но без Фотоапарат не тръгвам 

Спининг Клуб " АБИЧИ "
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Идеалния вариянт за сън (събира се в жабката
)

И никога не забравям добрата компания

И никога не забравям добрата компания

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ