Разисквания по темата воблери !!!

Модератор: sestrata

Публикувай отговор
anonimen
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Разисквания по темата воблери !!!

Мнение от anonimen »

няма морска риба,която да удари на тези воблери-Камикадзе,поне черноморска сьс сигурност няма даги погледне!поздрави
anonimen
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anonimen »

кам колегата скорпион-недей разваля воблерите,тези горните миноу са морски,а долните некви ратлини,общо взето нети варшат работа!поздрави
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

anonimen написа:няма морска риба,която да удари на тези воблери-Камикадзе,поне черноморска сьс сигурност няма даги погледне!поздрави
anonimen написа:кам колегата скорпион-недей разваля воблерите,тези горните миноу са морски,а долните некви ратлини,общо взето нети варшат работа!поздрави
Не сме ли малко катигорични в изказванията си :roll:

Колега Скорпион не съм пробвал тези воблери и затова не мога да ти дам напътствия за ползването им, затова най-добрият съвет който мога да ти дам, е да ги пробваш.

Всяка примамка работи!
Просто трябва да я разгадаем и прилагаме в ситуациите в които, е най-подходяща.

Наслука.
Последно промяна от lorda на Сря Апр 02, 2008 11:23 am, променено общо 1 път.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

lorda написа: Всяка примамка работи!
Просто трябва да разгадаем и прилагаме в ситуациите в които, е най-подходяща.
Наслука.
:roll: достатъчно изчерпателен отговор :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Въпреки много ниската си цена тези :

Изображение

воблерки са отлични стига да се нагодиш към работа с тях ! Кофтито е че не са нищо особенно при равномерна проводка и задвъдичното устройство требва да се включи за спомагане на ефективността им ! Добър резултат дават при неравномерна проводка - от много бавно водене минаваме на три-четри бързи оборота на макарата , спиране за секунда две , бавно водене , късо придърпване един два пъти с върха наляво и на дясно , спиране за секунда две и пак с начала :wink: Обичат ги както щуклетата и разперчетата тъй и кустуретата с размер колкото воблера !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
anonimen
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anonimen »

далеч сам от мисалта,че неможеш да хванеш и друга риба на тях,но тияхното предназначение е да ловят в морето.все едно да хварляш 15см рапала тселенасочено за костури по 12см,или да мяташ голди за паламуд например.това е моето мнение и не искам някой да се саобразява с него.поздрави и на слука!
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

Благодаря на всички които казаха по нещо.
Вземах ги заради размера и се надявах да спомогнат за тролинг на бяла риба.
Но ще преработя един с по-голяма лопатка и като напълнят градския басеин през месец "май"
ще го пробвам, че само там ще му видя играта в действителност.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами плуващи и плиткогазещи воблери обикновенно не са много ефективни при тролинг амъ зна`ш ли :roll:

Инак нищо чудно на 15 санти воблер ( що па баш на Рапала :roll: ) при туичинг проводка да ти тресне 12 санти изнервен кустур къде целта му не е да яде воблера а да прогони нервозният досадник от територията си :idea:

Павел Иванов
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Точно, На 7-ми номер блесна Мепс сме хващали костури по педя, на голяма дълбочина!
А пък на Мепс Тандем съм хващал няколко такива дешеубийци, в плиткажите!
Кое какво лови е едно, а кое как лови е съвсем друго!
anonimen
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anonimen »

ами щот само рапала се таркаля в кутииката :( една 15 и една 3см :D . хващал сам 5см костурче на 9см воблер,ама несам хварлял зада хвана таквоз рибе,такваз ми беше горе-долу идеята.ха живи и здрави!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

За мене,тези воблерчета са непознати от гледна точка на това,какво ловят,дали изобщо са ефикасни/уловисти/друг е въпроса че се виждат по лавиците на рибарските магазини/Купувам само тези,за които имам лични впечатление или уверения на хора хващали риби със тези модели/.За това е тази идея,всеки който познава добре някой уловист модел,без значение от коя марка е, да вземе и акуратно да го снима като опише точните параметри/държина,грамаж,удачните разцветки/и да се знае че е работещ и каква риба е улавяна и можеш да хванеш ако го притежаваш.Да си купи човек по два -три воблера от всеки модел и да е спокоен че има шансове да хване със него някаква риба,ако го закачи на въдицата и е по настоятелен.Никой да неси прави илюзий че със 5-20 -40 замятания,ще хване непременно и веднага риба след като го заметне във водата,колкото и да е уловист модела.

Колега анонимен,убеден съм че стига воблера да е уловист и да се знае кой риби го припознават като евентуална
плячка/манджа/няма значение марката :idea: Просто си взимаш двата воблера и отиваш на място където знаеш че има риби които са им фенове :o :lol: :wink: и започваш да замяташ и сменяш начините на водене,докато нещо не вземе да им се нахвърли :!: Иска се голямо търпение и ако не днес,утре пак да отидеш все някога ще ти удари.Ако си държиш двата воблера във кутията,ако хвърляш само във локвата дето е до предната гума на колата ти,естественно че няма да има риба :shock: :lol: :lol: :lol: :wink: Имам уловено костурче на Ъгли Дъг RT,което е по-малко от самия воблер :shock: :shock: :shock: Значи и големината няма значение,само модела и дали прави подходящите дразнещи движения със които правокира рибите да го нападат за храна или да го прогонят/това никой неможе да го каже,за кое от двете го нападат/ :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Абсолютно съм съгласен с колегата "кроки".
Няма абсолютно никакво значение от марката на воблера. Може на най-евтиния воблер на света да ти удари трофейната риба.
Според мен всичко зависи от настроението на рибата, което незнам от какво се обуславя, но съм имал случаи на един и същ язовир, един ден на един воблер се скъсват да кълват белите, а другия ден този воблер не искат да го помиришат даже. Продължавам да търся някаква закономерност но все още не съм достигнал до някаква такава.
Но да ви кажа, май рибата и тя влиза в крак с модата, защото по-старичките воблери, които ми стоят в кутията вече въобще не иска да ги кльопа, а пък си играят много добре.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

tomik написа:Няма абсолютно никакво значение от марката на воблера.
Е това некси не го вдевам ама ич :wink: Не че рибата чете съответната марка ами просто ората които правят воблерите и държат на техната си марка гледат да ги правят добре и да хващат за да имат и за в бъдеще леб у марката :idea:

Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павел Иванов написа:
tomik написа:Няма абсолютно никакво значение от марката на воблера.
Е това некси не го вдевам ама ич :wink: Не че рибата чете съответната марка ами просто ората които правят воблерите и държат на техната си марка гледат да ги правят добре и да хващат за да имат и за в бъдеще леб у марката :idea:
Павле,незнам какво вдеваш или невдеваш,но вземи да качиш некой работещ воблер от твоите,стига само си ходил да се снимаш като манекенка по разни телевизий :lol: :lol: :lol: Младите колеги трябва да знаят не колко марки има във света а тези които са тук във България и кой - какво хваща :idea: :idea: :idea: :lol: :lol: :lol: :wink: Стига сте стояли безучастно и да гледате как се продават разни фалшиви воблери /неработещи/ по магазините и взимат на хората парите,а във същото време сте много навътре във нещата и знаете всичко за всеки модел :lol: :lol: :lol: Не се заяждам а просто гледам да възбудя твоето и на други професори по спининг,вниманието.Че то излиза на думи едно,но на практика друго.Викам да вземете да ме опровергаете и да покажете на всички с какви модели какво сте хванали и т.н.Мисля че си вкарах пръстченцето уекинко :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: . Айде със здраве :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Днес си попълних колекцията с тези двата воблера и искам да попитам дали някои е ловил нещо с тях и какви впечатления имате,горния е на Rapala glass shad rap a долния на Salmo и двата и дават газене от 2.1до4.5мт.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”