яз. КОПРИНКА

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: яз. КОПРИНКА

Мнение от Бачо Илия »

Пак там и пак същия гаден вятър. За "набързо" , горе-долу бива. На фидерчето освен този шарко - две зверски късания на повод 0.16 и стегнат аванс и един " беглец" в растенията поради поразхлабен аванс. Другия път ще е фидера 4.20 , основно 0.22 и повод 0.205 :evil:
Малко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Аз съм от казанлък и в неделята ходих на това гьолче :lol:
Ходих уж за щука...то беше един вятър,та неможеш да хвърлям чак блесната.Минахме на червейче и на дъно,на хляб с канела...НИЩО :?
Само 4 огромни слънчевки който оперирахме добре :lol:
Иначе миналото лято съм ходил там и имаше шаранчета яко...не бяха кой знае колко големи(по около килограм)но все пак...
Иначе някой да е ходил за щука там...казаха че имало големи по 3-4 кг?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Nightmare написа:Аз съм от казанлък и в неделята ходих на това гьолче :lol:
Ходих уж за щука...то беше един вятър,та неможеш да хвърлям чак блесната.Минахме на червейче и на дъно,на хляб с канела...НИЩО :?
Само 4 огромни слънчевки който оперирахме добре :lol:
Иначе миналото лято съм ходил там и имаше шаранчета яко...не бяха кой знае колко големи(по около килограм)но все пак...
Иначе някой да е ходил за щука там...казаха че имало големи по 3-4 кг?
Миналата седмица (предишния репортаж) измъкнаха в рамките на деня само 4 щуки 3.200 , 3.500 , 3.800 , 4.100. Тази , 3.200 с две дечица дето я бяха хванали мина покрай нас- крокодил от всякъде!!! Не я снимах щото децата бързаха , а щуката беше много омърляна......
Аз и колегата сме превъртяли заради "шарани-бегълци" , това повече няма да се случва!!!! На "дъно" не става , става на "фидер" и то с хранилка отпред и повод с кука над нея.
Не съм писал по-подробно поради липса на интерес към темата. Шараните там са спортисти в пълния смисъл , на колегата му строшиха три куки "оунър" , сини , дванайски , на мен общо четери късания и то на монтажи с фидер.
На снимките , там където стърчат растенията и изглежда "плиткаж" , дълбочината е 2.10-2.20м. Няма да стане така с тия шарани , ааа..... :D Щуките -после , като се реши въпроса със шараните!!!! За сега , за два риболова резултата е 7:2 за тях. Иначе дърти каракуди , бабушки и чат-пат читави костури- дал Господ.
Екшъна със шараните е голям (поне 4-5 килограмови са) , "на дъно"- не става , или плувка или фидер и не повече от 0.20/0.22 основно (0.20/0.18 повод), Куки 10/12 , стръв -2 зърна царевица от кутийка (иначе слънчаци и то расови)
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Там бяхме ние за щука.Вие къде ги ловихте и на какво...предполагам блесна?
Иначе шаранчета наистина може да има и по-големи :roll: Ще разясниш ли целия монтаж на който ловите и стръвта?Малко съм начинаещ...и ако има някоя снимка даже ще съм много благодарен :D
Ние пробвахме на хляб обаче :?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

По долу са "хранилките "за фидер (черните) . Хранилката отпред , на основното (0.20/0.22) , отзад на 12/15 сантиметрови поводи (0.18/0.22) , куки номер 10/12/14 (аз ползвам жълти , Колмик , серия DK 800) , две царевички от кутийка , на хранилката -глетава захранка КОЛКОТО ДА Я ПОКРИЕ , НЕ ТОПКА!!!! Може да се ползват и другите хранилки от снимките- основно , подвижна хранилка , под нея вирбел и повод с кука , над нея още един повод с кука, захранката също глетава и само колкото да покрива хранилката , дистанции за риболов -20-25 метра , захранване с топки и после периодично дохранване !

Поздрави и Успех!!!
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Яну 24, 2009 7:14 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Ще можеш ли да ми снимаш цялата си линия така както е наредена,щото съм малко нов...не че не те разбрах...просто да съм сигурен :) Тежест слагаш ли?Аз имам хранилка подвижна само че пружиа...мисля пак ще свърши работа :roll:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Nightmare написа:Ще разясниш ли целия монтаж на който ловите и стръвта? Малко съм начинаещ...и ако има някоя снимка даже ще съм много благодарен :D
Ние пробвахме на хляб обаче :?
Да , там кълвът и на хляб , колегата налупка половин бака каракуди и бабушки "на хляб" , и то "44-ти номер джапанки", шараните и те са кълвяли на хляб при него , само дето такъмите ни не бяха много-много за тях(и то от "мундарлък" , да ме мързи да си оправя линията и да им изкъртя муцуните...) , ама това повече няма да се случи!!!! Мястото за риболов се вижда от снимките , аз където бях седнал- мина маса народ покрай мен и като се сгомняса времето мина наобратно , със все домочадие.......Там все пак не падна и капка дъжд , но вятъра чак ми пречеше на замятането с фидера , и то на двадесетина метра :wink: :wink: :wink:
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Горе долу разбрах за какво става въпрос.Само немога да разбера точния монтаж на фидера :?
Изчетох половината форум и пак нещо не ми става ясно :?
Ако ти се занимава,може и на ЛС да ми разясниш как трябва да ми е нагласена линията :oops:
Значи слагам една кука на повод 0.18 после подвижната хранилка с ограничението над нея(под първата кука) и после отдолу още една кука с повод така ли?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Nightmare написа:Ще можеш ли да ми снимаш цялата си линия така както е наредена,щото съм малко нов...не че не те разбрах...просто да съм сигурен :) Тежест слагаш ли?Аз имам хранилка подвижна само че пружиа...мисля пак ще свърши работа :roll:
Сложи отпред малка пружина , с карабинка и вирбел , без куки , зад нея -останалото! На пружината -много глетава захранка , колкото да я покрие ; линията , поводите , куките и стръвта- от този порядък дето съм писал!!!! Лови се на мястото където би трябвало да ти е плувката , след захранване и последващо дохранване като за "плувка"!!!! Това не е "на дъно" , това е "фидер"! Добре е пръчката да е фидер , но за тези муцуни там , може и да не е - "кълването" е брутално и пръта се сгъва на 90 градуса или цопва вув водата- без никакви предварителни индикации!!!
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Добре аз само не разбирам тежести да слагам ли?Явно не.Значи в крайна сметка пружинката играе ролята на тежест(колкото и да е лека).Тя пак ще потъне така ли?Куки 10-12 номер и по тънко основно...
Благодаря много за информацията.В събота или неделя съм там за проби пак :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Nightmare написа:Горе долу разбрах за какво става въпрос.Само немога да разбера точния монтаж на фидера :?
Изчетох половината форум и пак нещо не ми става ясно :?
Ако ти се занимава,може и на ЛС да ми разясниш как трябва да ми е нагласена линията :oops:
Значи слагам една кука на повод 0.18 после подвижната хранилка с ограничението над нея(под първата кука) и после отдолу още една кука с повод така ли?
Пак снимах това -онова , от ляво надясно - неподвижни хранилки - фидер , пружинка , олово следва подвижна хранилка и олово и накрая за сравнение като размери- обичайната пружина. Първите се монтират отпред , на основното , куките отзад. Подвижните (хранилка или олово) , с една кука отпред с повод и вирбел , и евентуално една горе , над "подвижното"!!!! Разбра ли го :roll: :D

Изображение
Последно промяна от Бачо Илия на Вто Май 06, 2008 10:08 am, променено общо 1 път.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Сигурно аз пиша не много ясно- значи ДВА ВАРИАНТА на монтаж !!! ПЪРВИЯ: с хранилката (фидер , пружина , олово ) отпред на линията , неподвижно фиксиран ,и куката (куките ) над него! ВТОРИЯ: с подвижна по основното влакно хранилка или тежест- с два варианта , само с кука , повод и вирбел под него , или и кука с повод и над него! Дали хранилките или тежестите ще са точно от този вид не е същественото!!!!
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Мисля че вече разбрах :)
Само дето немога да кача снимка да покажа как съм го направил :?
Мисля събота или неделя да ида да си пробвам късмета със шаранчетата :lol:
Благодаря пак за обясненията :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Nightmare написа:Мисля че вече разбрах :)
Само дето немога да кача снимка да покажа как съм го направил :?
Мисля събота или неделя да ида да си пробвам късмета със шаранчетата :lol:
Благодаря пак за обясненията :)
Ако ходиш в събота-може и да се засечем там :D Иначе , за качването на снимките виж линка по-долу:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=6824

Поздрави и Наслука :D
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Изображение
Това трябва да е 1 вариант,така ли?Нещо немога да си обясня вариант 2 обаче :?
Ако можеш да го драснеш абързо ще съм много благодарен :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”