Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

изработка на тежести
Модератор: emo vasilev
Re: изработка на тежести
Ето и две интересни матрички.

Отлетите тежести са с тегло съответно 50 и 100 грама и са подходящи за силно течение или мъртво вълнение по морето.
Отлетите тежести са с тегло съответно 50 и 100 грама и са подходящи за силно течение или мъртво вълнение по морето.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=884
Колега имам калъп направен по тази технология с гипс от 2 години и още го ползвам.Ползвай самоче голяма кутия от маргарин за основата на отливката.Съжалявам че самия калъп нее при мен,но ще се орентираш от снимката,става всякаква одливка чийто модел има леярски наклон ако ме разбираш.Ако ще въртиш търговия забрави тоя начин и си прави метална,щото тия одливки нямат търговски вид но вършат работа.
Колега имам калъп направен по тази технология с гипс от 2 години и още го ползвам.Ползвай самоче голяма кутия от маргарин за основата на отливката.Съжалявам че самия калъп нее при мен,но ще се орентираш от снимката,става всякаква одливка чийто модел има леярски наклон ако ме разбираш.Ако ще въртиш търговия забрави тоя начин и си прави метална,щото тия одливки нямат търговски вид но вършат работа.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- новобранец
Здравей, видях тежестите от които се интересуваш. Както пише другия колега трябва да ползваш калъп. Не си губи времето да си правиш калъпа от гипс, пробвах да напрявя такъв но не се получава траен.Пробвах и с глинен,но резултата е същият.Най добре си направи калъп при фрезист.А за тези с отвора през средата пробвай с тухли итонг като предварително сложиш някаква тънка тръбичка, по-лесно се получават плоските. Когато ползваш тухла итонг(лесно се дълбае), проблема идва от това, че когато вадиш готовото улово формата лесно се руши и следващата тежест става по-голяма. Ако не ползваш много такива тежести, съветът ми е да използваш тези които се продават по магазините.
- krokibg
- учете се от него
Шелби говори за олова които отгоре имат вирбел или друго телче за което се закача когато се монтира на линията !!!
Шелби,като идваш на срещата си носи олово свалено от акомулатор и ще ти излеем там колкото искаш,стига да ти се занимава.Имам професионално направени матрици !!!
Шелби,като идваш на срещата си носи олово свалено от акомулатор и ще ти излеем там колкото искаш,стига да ти се занимава.Имам професионално направени матрици !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Когато знаеш как да го направиш калъпа от гипс си държи доста добре.Като правиш т.н.леярски наклон и не го направиш като хората ще се троши формата ,калъпа ама винаги.Леярството си е цяла наука.С моя калъп съм одлял поне 60-80 тежести,вярно че понякога го позамазвам но като цяло си държи.Принципно може да правиш всякакви одливки ,дори и с вирбел,халка и т. н.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- shelby
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодаря на всички за съветите и полезните снимки на матрици .Събота неделя ще си поръчам матрица при фрезист и ще кача някой друга снимка !
- man1966
- ще става разбирач
shelby написа:Благодаря на всички за съветите и полезните снимки на матрици .Събота неделя ще си поръчам матрица при фрезист и ще кача някой друга снимка !
Tочно това е верния път-поздрави...
Я елате рибенца при батко...