Нощният риболов?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Kasmetliata
новобранец
новобранец

Re: Нощният риболов?

Мнение от Kasmetliata »

Ей,всички се правят на много праведни,а аз съм сигорен ,че 99,9 от риболовците са против този закон и не го спазват! Идеята ми беше да го направим заедно! Да направим потписка най-малкото. За да ни са чуе думата,заедно. Да се съберем на митинг. Да обърнем света ако трябва,а не да си обсъждаме помеждуси колко кофти е тоя закон или другия!`!И аз си мисля,че модераторите са хората които би трябвало да ни подкрепят ь не да ни заплашват със изтриване на темата. Ако аз не съм прав моля зачеркнете ме въобще от форума?
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Аз не спазвам тази забрана, по точно не я спазвах, ловех си нощем, и това си е, никой не е идвал да ме проверява.Лошото е че понякога привечер е пренаселено с бракониери :wink: , и тогава нема спокойствие, ей пустото му плюскане :lol: .Алчни ора навсекаде :wink: .
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Kasmetliata написа:Ей,всички се правят на много праведни,а аз съм сигорен ,че 99,9 от риболовците са против този закон и не го спазват! Идеята ми беше да го направим заедно! Да направим потписка най-малкото. За да ни са чуе думата,заедно. Да се съберем на митинг. Да обърнем света ако трябва,а не да си обсъждаме помеждуси колко кофти е тоя закон или другия!`!И аз си мисля,че модераторите са хората които би трябвало да ни подкрепят ь не да ни заплашват със изтриване на темата. Ако аз не съм прав моля зачеркнете ме въобще от форума?
Не ти знам годините,но я влез и прочети в "закон за рибарство и аквакултури",кое е забранено и кое е позволено.Прави си нощния риболов и успокой духовете.Какви митинги,какви подписки?Дрънканици на търкалета.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

КИРО написа:Дрънканици на търкалета.
:lol: :lol: :lol:

Аз лично също не съм много съгласен със забраната за нощен риболов,щото бяла риба,или сом през деня всеки знае колко се ловят. :lol: :lol: :lol: Нощен риболов винаги ще има.Не е това причината за безрибието.

В този ред на мисли,големи закони пишат нашите командири.След някоя и друга годинка няма да се очудя ако забранят да се използват воблери,щото имали две тройки на корема.Или пък да не се използват за стръв живи рибки,щото е нехуманно.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Andrey82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Andrey82 »

Ама то някой знае ли, със сигурност дали е забранен по закон нощния риболов наистина?
На Текето ми е най-добре :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Andrey82 написа:Ама то някой знае ли, със сигурност дали е забранен по закон нощния риболов наистина?
Забранен е със 100% сигурност и акта мисля че беше пет стотака. Аз съм абсолютен фен на нощния риболов на светещи , ама сори , освен на някои платени :wink:
Изображение
ицонов
новобранец
новобранец

Мнение от ицонов »

Не знам колеги,ама на искъра на откриването,беше пълно с лодки.Така че не знам кой спазва законите в БГ.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

За морето,никой няма да ти прави проблем за нощния.Ако си имате мерака,този е начина да си направите кефа за лефер,най-вече. Говоря за риболов от брега.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

ЗРА
Гл.3
РазделIII
Любителски риболов Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
4. да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци могат да задържат до 50 екземпляра.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 2 не могат да бъдат предмет на покупко-продажба.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов, с изключение на пъстървови риби, се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.(5) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов на пъстървовите риби е разрешен през светлата част на денонощието само в събота, неделя и в празничните дни, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.(6) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) При извършване на любителски риболов, организиран от сдруженията по чл. 11 в обекти, в които им е възложено управлението на рибните ресурси по реда на чл. 15а, лицата трябва да притежават билет за любителски риболов, като не са длъжни да спазват правилата на ал. 1 - 5.

Глава 8. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Чл. 64. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Който извършва любителски риболов без билет за любителски риболов в нарушение на чл. 22, ал. 1, се наказва с глоба от 50 до 200 лв.
Чл. 65. Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията по чл. 24, ал. 1, се наказва с глоба от 50 до 200 лв.
Чл. 66. (1) Който улови и запази риба в количество, надхвърлящо определеното, в нарушение на чл. 24, ал. 2, се наказва с глоба от 20 до 100 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
(2) Който продава или купува риба в нарушение на чл. 24, ал. 3, се наказва с глоба от 100 до 300 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
(3) Който извършва любителски риболов в нарушение на чл. 24, ал. 4, се наказва с глоба от 200 до 500 лв.(4) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Който извършва любителски риболов в нарушение на чл. 24, ал. 5, се наказва с глоба от 100 до 300 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание
Kasmetliata
новобранец
новобранец

Мнение от Kasmetliata »

:D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”