Тема за размисъл :)

Модератор: sapuna

slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тема за размисъл :)

Мнение от slavi253 »

:mrgreen: пълен смех
наскоро на едно гиолче където вкарвахме на 150-60м още при пристигането некви селяци почнаха да ни ебават эа стоиките че били ракетни установки че макарите ни били эа акули и че с тия топчета и големи олова нищо нема да фанеме и други простотии и след 3 часа когато третия ни шаран влеэна в кепа един от тапаците доиде да иска топчета надуха неква детска лодка и тръгнаха да раэпъват и те на вътре но эа съжаление на 45-тия метър влакното на едната им въдица свърши а на 50-тия и на другата :lol: :lol: нема такъв смех дето падна реэултата на финала беше 7 шарана эа нас 0 эа тех
та тоя дето е писал тая статия според мене или е голем неможач или :drinkers:
как може хубавата палатка или навес да пречи на риболова
хубавите такъми пръчки макари стоики сигналиэатори да пречат на риболова
пълни тъпотии а че вече нема риба по наще водоеми както преди 15-20 години си е верно
и нема гиол на които шараните да се смеят на хубавите такъми или эахранка :D поне не съм ги виждал :lol: :lol: :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Малко гьолове значи си видел -има още и още за гледане.
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

е ти явно си видел повече снимаи другия път некои шаран как се смее :lol:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Все едно се отнася за мен поместената статия! :oops: :(

Миналото лято - аз с хиляди такъми, монтажи, стръв - от пиле мляко и т.н.
До мен дойде пич с убита въдица, сложи няколко зърна стара, суха царевица директно на една кука тип "кърпел", заметна, някак оправи макарата си, на която бигела не беше в ред...и след час извади амур 10 кила.

Вчера на откриването - аз пак с к'во ли не, що се касае до дънните въдици, колегата Маринов (фен на плувката) - с всякакви дъъъъъъълги пръчки на плувка - и нищо.
Днес Маринов скокнал насам-натам по Дунава, до него дошъл един старец с някаква дървена въдица - монтаж олово и 4 куки под него, на всяка кука топче качамак...след 20 мин. чакане старецът извадил шаран, а колегата Маринов си счупил болото от яд.

Утре тръгваме по първи петли (5:15) по системата "тъпи и упорити", за да се пробваме пак. :twisted:

Въпреки:
dunedanetz написа:В миналото, ако бях за риба и времето стане прекалено горещо или облачно – просто се прибирах вкъщи. Причината? Рибата престава да кълве ако стане прекалено горещо или времето се развали.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Тая статия в началото е в резултат на изкривеното от рилийзинг съзнание на шараните там , все повече нахитряват от десетките или стотиците хващания и процедури по кепчосванията , дюшечетата , плътните "живарници" ; фотосесиите по посрещанията ,прегръдките и пусканията-чак не щът да си тръгват. Там където рилийзинга е общоприета практика , огромните шарани- всекидневие , а законодателството по всички тази въпроси- уредено , естествено че риболовците ще ги имат тези проблеми- нахитрялите от многото хващания и пускания шарани изискващи все по-нови и по-нови монтажи , дипове и стръв. У нас , проблемите са от съвсем друго естество и не опират чак толкова до монтажите , диповете и стръвта- опират до дистанциите на които седят нахитрялита и наплашени от мрежи и какво ли не шарани. Дали с лодка ще се разпъват три линии 0.30 с род-под и такъми за 1000 лева на него или три "дънни"(с макари,катушки или дезодоранти) на 300 метра дистанции , при еднаква методика на захранване , монтаж и стръв е без значение. Според мен изобщо и дума на може да става за интерполацията на тази статия в БГ- там проблемите са от съвсем друго естество!!!У нас големите шарани нямат спомени по хващане на еди какъв си монтаж и пускане после (изключвам няколко арендни гьола) , имат спомени за мрежи , ток , бомби , харпуни ,вили , търмъци , чепарета по 500 метра с по 300 куки и всичко от което са успели да се измъкнат седеейки далече от човешко присъствие!!!!
Лично аз съм "за" забраната на ползването на лодки под каквато и да е форма за риболов , за сметка на разрешаването на нощния риболов.
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Тази тема започва да намирисва.То не е и тука мястото. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

sapuna написа:п.п.Вече си нося и репелент! :D
Аз пък си нося дълги гащи. :mrgreen:

Иначе статията е приятно сладникаво-носталгична. :D
Няма пълно щастие, както няма и абсолютна истина - трябва да се знае много за риболова - стръв, монтажи, места и поведение на рибите.
Разбира се и прилични такъми.
Най-важното от всичко е АБСОЛЮТНОТО познаване на мястото - затова "героят" от есето или дядото от село хващат на близката река под върбата.
Естествено, ако "дядото" го закараме на друг водоем, ще хване "дедовия". :wink:
Поддържам Снег.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

sestrata написа:Най-важното от всичко е АБСОЛЮТНОТО познаване на мястото - затова "героят" от есето или дядото от село хващат на близката река под върбата.
Естествено, ако "дядото" го закараме на друг водоем, ще хване "дедовия". :wink:
:lol: :lol: :lol:

Така е! :drinkers:

Но кофтито при Дунава е, че година с година не си приличат, мени се релефа на дъното, едно "дащно" място няма да е дащно при друго ниво на водата, при различна температура и т.н.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Рибата дом няма,както няма и работно време,тъй че всичко зависи от временното й настроение!Всичко друго е "от лукаваго"! :drinkers:
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Условията на риболов отдавна се измениха у нас.Лично аз предпочитам специализираните риболови,какво имам предвид,щека,болонеза,фидер и английски.Тези методи със своята спесифика ми носят винаги резултати.Не е важно да купуваш много подхранка след като не знаеш как да я използваш.Четох някъде из успешни ли, къде ли,беше изброил прекалено много видове храна които не са съвместими помежду си.Специално ВДЕ иска миксове,изключая шаранските,които аз също комбинирам.А който си лови с 3м пръчица по водоемите си е негов проблем.Риболова не е само във хвърлянето на някаква въдица и захранка.Уважавам себе си и за мен е недопустимо да ловя с каквото и да е.Или една мисъл на Lokal-Хубавите такъми не хващат сами риба,но удоволствието да ловиш с тях е голямо.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

butnik написа:Условията на риболов отдавна се измениха у нас.Лично аз предпочитам специализираните риболови,какво имам предвид,щека,болонеза,фидер и английски.Тези методи със своята спесифика ми носят винаги резултати.Не е важно да купуваш много подхранка след като не знаеш как да я използваш.Четох някъде из успешни ли, къде ли,беше изброил прекалено много видове храна които не са съвместими помежду си.Специално ВДЕ иска миксове,изключая шаранските,които аз също комбинирам.А който си лови с 3м пръчица по водоемите си е негов проблем.Риболова не е само във хвърлянето на някаква въдица и захранка.Уважавам себе си и за мен е недопустимо да ловя с каквото и да е.Или една мисъл на Lokal-Хубавите такъми не хващат сами риба,но удоволствието да ловиш с тях е голямо.
бих казал....сноб...... Имам чувството че тая щека ти носи същото удоволствие и като си я гледаш вкъщи. Стани колекционер на такъми за**и риболова....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Въпрос на лично мнение!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Верно....и аз моето изразявам.
И аз си купувам глезотиики, но ме подразни че писаното от него ми напомни на знаменитата реплика на Евгени Минчев /"аз немога да си позволя да нося обувки за по-малко от 1800 лв"/.....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Аз съм съгласен със snegk и sapunа :!:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Nemezis_ss написа:Верно....и аз моето изразявам.
И аз си купувам глезотиики, но ме подразни че писаното от него ми напомни на знаменитата реплика на Евгени Минчев /"аз немога да си позволя да нося обувки за по-малко от 1800 лв"/.....
Ами това е защото си отскоро във Форума :D :D :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”