Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Тема за размисъл :)
Модератор: sapuna
Re: Тема за размисъл :)

наскоро на едно гиолче където вкарвахме на 150-60м още при пристигането некви селяци почнаха да ни ебават эа стоиките че били ракетни установки че макарите ни били эа акули и че с тия топчета и големи олова нищо нема да фанеме и други простотии и след 3 часа когато третия ни шаран влеэна в кепа един от тапаците доиде да иска топчета надуха неква детска лодка и тръгнаха да раэпъват и те на вътре но эа съжаление на 45-тия метър влакното на едната им въдица свърши а на 50-тия и на другата

та тоя дето е писал тая статия според мене или е голем неможач или

как може хубавата палатка или навес да пречи на риболова
хубавите такъми пръчки макари стоики сигналиэатори да пречат на риболова
пълни тъпотии а че вече нема риба по наще водоеми както преди 15-20 години си е верно
и нема гиол на които шараните да се смеят на хубавите такъми или эахранка

-
- кандидат преподавател
Малко гьолове значи си видел -има още и още за гледане.
е ти явно си видел повече снимаи другия път некои шаран как се смее 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Все едно се отнася за мен поместената статия!
Миналото лято - аз с хиляди такъми, монтажи, стръв - от пиле мляко и т.н.
До мен дойде пич с убита въдица, сложи няколко зърна стара, суха царевица директно на една кука тип "кърпел", заметна, някак оправи макарата си, на която бигела не беше в ред...и след час извади амур 10 кила.
Вчера на откриването - аз пак с к'во ли не, що се касае до дънните въдици, колегата Маринов (фен на плувката) - с всякакви дъъъъъъълги пръчки на плувка - и нищо.
Днес Маринов скокнал насам-натам по Дунава, до него дошъл един старец с някаква дървена въдица - монтаж олово и 4 куки под него, на всяка кука топче качамак...след 20 мин. чакане старецът извадил шаран, а колегата Маринов си счупил болото от яд.
Утре тръгваме по първи петли (5:15) по системата "тъпи и упорити", за да се пробваме пак.
Въпреки:

Миналото лято - аз с хиляди такъми, монтажи, стръв - от пиле мляко и т.н.
До мен дойде пич с убита въдица, сложи няколко зърна стара, суха царевица директно на една кука тип "кърпел", заметна, някак оправи макарата си, на която бигела не беше в ред...и след час извади амур 10 кила.
Вчера на откриването - аз пак с к'во ли не, що се касае до дънните въдици, колегата Маринов (фен на плувката) - с всякакви дъъъъъъълги пръчки на плувка - и нищо.
Днес Маринов скокнал насам-натам по Дунава, до него дошъл един старец с някаква дървена въдица - монтаж олово и 4 куки под него, на всяка кука топче качамак...след 20 мин. чакане старецът извадил шаран, а колегата Маринов си счупил болото от яд.
Утре тръгваме по първи петли (5:15) по системата "тъпи и упорити", за да се пробваме пак.

Въпреки:
dunedanetz написа:В миналото, ако бях за риба и времето стане прекалено горещо или облачно – просто се прибирах вкъщи. Причината? Рибата престава да кълве ако стане прекалено горещо или времето се развали.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
Тая статия в началото е в резултат на изкривеното от рилийзинг съзнание на шараните там , все повече нахитряват от десетките или стотиците хващания и процедури по кепчосванията , дюшечетата , плътните "живарници" ; фотосесиите по посрещанията ,прегръдките и пусканията-чак не щът да си тръгват. Там където рилийзинга е общоприета практика , огромните шарани- всекидневие , а законодателството по всички тази въпроси- уредено , естествено че риболовците ще ги имат тези проблеми- нахитрялите от многото хващания и пускания шарани изискващи все по-нови и по-нови монтажи , дипове и стръв. У нас , проблемите са от съвсем друго естество и не опират чак толкова до монтажите , диповете и стръвта- опират до дистанциите на които седят нахитрялита и наплашени от мрежи и какво ли не шарани. Дали с лодка ще се разпъват три линии 0.30 с род-под и такъми за 1000 лева на него или три "дънни"(с макари,катушки или дезодоранти) на 300 метра дистанции , при еднаква методика на захранване , монтаж и стръв е без значение. Според мен изобщо и дума на може да става за интерполацията на тази статия в БГ- там проблемите са от съвсем друго естество!!!У нас големите шарани нямат спомени по хващане на еди какъв си монтаж и пускане после (изключвам няколко арендни гьола) , имат спомени за мрежи , ток , бомби , харпуни ,вили , търмъци , чепарета по 500 метра с по 300 куки и всичко от което са успели да се измъкнат седеейки далече от човешко присъствие!!!!
Лично аз съм "за" забраната на ползването на лодки под каквато и да е форма за риболов , за сметка на разрешаването на нощния риболов.
Лично аз съм "за" забраната на ползването на лодки под каквато и да е форма за риболов , за сметка на разрешаването на нощния риболов.
-
Тази тема започва да намирисва.То не е и тука мястото. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аз пък си нося дълги гащи.sapuna написа:п.п.Вече си нося и репелент!

Иначе статията е приятно сладникаво-носталгична.

Няма пълно щастие, както няма и абсолютна истина - трябва да се знае много за риболова - стръв, монтажи, места и поведение на рибите.
Разбира се и прилични такъми.
Най-важното от всичко е АБСОЛЮТНОТО познаване на мястото - затова "героят" от есето или дядото от село хващат на близката река под върбата.
Естествено, ако "дядото" го закараме на друг водоем, ще хване "дедовия".

Поддържам Снег.
- GODzillata
sestrata написа:Най-важното от всичко е АБСОЛЮТНОТО познаване на мястото - затова "героят" от есето или дядото от село хващат на близката река под върбата.
Естествено, ако "дядото" го закараме на друг водоем, ще хване "дедовия".

Така е!

Но кофтито при Дунава е, че година с година не си приличат, мени се релефа на дъното, едно "дащно" място няма да е дащно при друго ниво на водата, при различна температура и т.н.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- Димича
- ще става разбирач
Рибата дом няма,както няма и работно време,тъй че всичко зависи от временното й настроение!Всичко друго е "от лукаваго"! 

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Условията на риболов отдавна се измениха у нас.Лично аз предпочитам специализираните риболови,какво имам предвид,щека,болонеза,фидер и английски.Тези методи със своята спесифика ми носят винаги резултати.Не е важно да купуваш много подхранка след като не знаеш как да я използваш.Четох някъде из успешни ли, къде ли,беше изброил прекалено много видове храна които не са съвместими помежду си.Специално ВДЕ иска миксове,изключая шаранските,които аз също комбинирам.А който си лови с 3м пръчица по водоемите си е негов проблем.Риболова не е само във хвърлянето на някаква въдица и захранка.Уважавам себе си и за мен е недопустимо да ловя с каквото и да е.Или една мисъл на Lokal-Хубавите такъми не хващат сами риба,но удоволствието да ловиш с тях е голямо.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
бих казал....сноб...... Имам чувството че тая щека ти носи същото удоволствие и като си я гледаш вкъщи. Стани колекционер на такъми за**и риболова....butnik написа:Условията на риболов отдавна се измениха у нас.Лично аз предпочитам специализираните риболови,какво имам предвид,щека,болонеза,фидер и английски.Тези методи със своята спесифика ми носят винаги резултати.Не е важно да купуваш много подхранка след като не знаеш как да я използваш.Четох някъде из успешни ли, къде ли,беше изброил прекалено много видове храна които не са съвместими помежду си.Специално ВДЕ иска миксове,изключая шаранските,които аз също комбинирам.А който си лови с 3м пръчица по водоемите си е негов проблем.Риболова не е само във хвърлянето на някаква въдица и захранка.Уважавам себе си и за мен е недопустимо да ловя с каквото и да е.Или една мисъл на Lokal-Хубавите такъми не хващат сами риба,но удоволствието да ловиш с тях е голямо.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Въпрос на лично мнение!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Верно....и аз моето изразявам.
И аз си купувам глезотиики, но ме подразни че писаното от него ми напомни на знаменитата реплика на Евгени Минчев /"аз немога да си позволя да нося обувки за по-малко от 1800 лв"/.....
И аз си купувам глезотиики, но ме подразни че писаното от него ми напомни на знаменитата реплика на Евгени Минчев /"аз немога да си позволя да нося обувки за по-малко от 1800 лв"/.....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- учете се от него
Ами това е защото си отскоро във ФорумаNemezis_ss написа:Верно....и аз моето изразявам.