По петите на кефала!!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Стара Видра
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: По петите на кефала!!!

Мнение от Стара Видра »

yzyna написа:Доволен съм и аз :D ,мисля че за дребни до средни риби е идеална,мен поне ми пасна екстра!!
Абе зависи за теб какви са тия средни риби,аз лично ще я пробвам с някой як распер или сом на Тунджа :wink:
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Стара Видра написа:Браво колега кой Премиер си взе/
?
Мазньо,казах ти да си вземеш като моя,тоя ще ти дойде мек за от проходилката :idea:
Te тука не позна :)
Оказа се ,че от проходилката с над 2 м пръчка положението излиза от контрол и примамката се води трудно :)
Може другия да е по-стегнат , но на мен този ми хвана окото и ...
Може за есента едно Авидче да бодна за малко по-големи зверове и всичко ще е ОК...
А ти ако още веднъж минеш близо до Пловдив и не ми се обадиш ... взимам шаранските пръчки на съседа и ...
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
Стара Видра
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Стара Видра »

maznislav написа:
Стара Видра написа:Браво колега кой Премиер си взе/
?
Мазньо,казах ти да си вземеш като моя,тоя ще ти дойде мек за от проходилката :idea:
Te тука не позна :)
Оказа се ,че от проходилката с над 2 м пръчка положението излиза от контрол и примамката се води трудно :)
Може другия да е по-стегнат , но на мен този ми хвана окото и ...
Може за есента едно Авидче да бодна за малко по-големи зверове и всичко ще е ОК...
А ти ако още веднъж минеш близо до Пловдив и не ми се обадиш ... взимам шаранските пръчки на съседа и ...
Бате,та аз последния път на вашия гьол от лодката си лових с 2.92м Ейвид и не съм имал проблеми.........
Ми,то си ни хвана бурята и излета продължи 1 час...и да бях ти звъннал,все тая :lol: :wink:

пп.Един амур щеше да ми обърне лодката :lol: баси говедата има там......мисля да ида да си бодна един поне,идеята е за седмица на гьола :idea:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Спининга е краста. Абсолютно вярно. Няма тонове багаж, няма трескави приготовления. Лек, приятен и най-важното - резултатен риболов. След като изкараш първия плексит, нататък всичко е лесно :D . Когато се впускам в гонитбата на кефал, никога не забравям едно - кефала е близо до брега, понякога съвсем близо. Замятам ветрилообразно, но след преместване винаги първото замятане е успуредно на брега- 80% от ударите. На река кефала ме чака на отсрещния бряг. Примамката пада на една педя от брега и с първото завъртане на бигела- водата изригва. Красота...Помня миналата година при един такъв удар(1.2кг) забелязах в хрилете на кефала кафяв мъх. Оказа се мишка(полевка). Покрай модерните изкуствени примамки бях забравил за изкуственото мишле, но...колко му е да се опита.

http://www.bgribolov.com/petition
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Да така е , явно си в час с много неща щом спомена за болката и първоначалното хвърляне ! Имам един приятел от Търговище и той луд фен на рибата ! И разправя ,че имате страшни водоеми - вярно ли !?
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Изображение

Изображение

Изображение

Nякои снимки не се отваряха. Поздрави за хубавия излет, колега!
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Момчета да се запиша и аз, макар и с едно попадение ! И това на щукарска / :o / блесна !

Изображение

красота !!!
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Браво Румба! :D
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Румба, чак за "страшни" водоеми не може да се каже. По принцип водоемите ни са най-опосканите в цяла България от към шаранови риби. Но на спининг все още има какво да се лови и там ни е спасението. Костур, бяла риба и кефал все още се намира. Ако твоят познат е във форума нека се включи и сподели успехите си. Аз вече си признах за последната слука: яз. Поляница, на въртяща блесна No.2 "Meps" - кефал 1.2кг с мишка в корема :D . Дигитален фотоапарат нямам, но отскоро имам GSM Sony-Ericsson K800i , обещавам да го нося винаги със себе си и да ви пускам снимките.
Последно промяна от Diman на Пон Юли 28, 2008 6:54 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Снимай пич, и да качваш ! Ако имаш проблем с качването ,ще ти пратя едни инструкции от Марко Поло - перфектни са ! Аз си падам по хищници ,така че давай тези материали !!! Иначе - успех и в другия риболов !
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Значи, като обещая нещо, умирвам на думата си. За всички любители на спининга и специално за Румбата днес направих един излет до яз. Поляница. Даже взех и Пеци за компания. Облачно, мрачно и тихо време. Само ветера леееееко къдри водата. Малко се отчаях - като няма слънце, блесната не ми върви, обаче упорит :D . Нали това ми е целта- да го разбия на блесна, то на муха всеки може :wink: . Брега гъмжеше от малки рибки. Костура се хранеше групово и караше водата да ври почти в краката ми. Близо два часа го мъчих, изредих целия си кефалски арсенал, но...уви, удар не последва. Примирен, извадих булдото, на което китаеца е написал Made in France, закачих кефалските мухи Made by Diman и ето ви кефалите:

Изображение

Изображение
Щяха да са повече, ако не беше поройния дъжд. Но...и тези ми доставиха душевен оргазъм. Това е то, рибарското щастие :D .
Последно промяна от Diman на Пет Окт 10, 2008 7:14 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Димане , това си е излет и половина ! Пробва , хвана , поотмори се / и дъжд те валя :) / и сега и снимки ! Ще ти идвам на гости ,пич ! Пък изгониме ако искаш ! :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”