0па

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Трябва ли да се премахнат потребители с 0 мнения и невлизали в сайта за дълъг период ?

Анкетата свършва на Сря Окт 12, 2005 2:42 pm

Да ако не е влизал от 6 месеца
12
39%
Да ако не е влизал от 8 месеца и е с 0 мнения
14
45%
Не
5
16%

Общо гласове: 31

Красимир Кюрпеков

Re: Колеги да разчистим ли форума от мъртви души ?

Мнение от Красимир Кюрпеков »

IDA написа:Като се погледне колко са подписите под ПЕТИЦИЯТА , веднага става ясно че от 17 000 "потребители" , 16 000 са "консуматори" Твърдо съм за разчистването на форума , и то с опция целия раздел подфоруми "ИЗЛЕТИ" с петте подфорума " Информация за водоемите", " Къде кълве в момента ?", "Отивам на излет" , "Успешни излети" , "Неуспешни излети"- да бъде направен недостъпен за "гости" и "потребители" които само са се регистрирали за да ползват актуалната информация " къде , какво и колко". По отношение на активноста на потребителите- след като 30 -45 дни няма нищо , освен регистрация.....според мен става дума за "консуматори" . То опцията недостъпност на горе посочения раздел може да се въведе и веднага , за "гости" и "консуматори"!!!

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ами както мен ме пращат в командировки в София и Варна понякога по 5-6 месеца , кажете каква информация да ви давам - за цените на околовръстното в София или Варна. :lol:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

[quote="Красимир Кюрпеков] Ами както мен ме пращат в командировки в София и Варна понякога по 5-6 месеца , кажете каква информация да ви давам - за цените на околовръстното в София или Варна. :lol:[/quote]

:lol: :lol: :lol: Колега, с малко постове, но редовно. :mrgreen:
Последно промяна от GODzillata на Чет Юли 17, 2008 10:01 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Пичове ако човек има глава и може да мисли, ще разбере, че цялата тая идея е супер тъпа.Защо???

На този етап гостите не могат да виждат доста от подфорумите-ФАКТ

Който иска да вижда повече или да пише, се регистрира-ФАКТ

Защо не триеме профилите на тези които не пишат. :arrow:
1Някой хора ,без значение годините, са започнали току що риболова и са решили да изчетат всички стари теми за да влезнат в час с материята, преди да започнат с тъпите въпроси.
2Някой хора са достатъчно възпитани за да влизат в безмислени конфликти с колеги четящи само своите постове.
3Някой хора нямат кирилица и искат да спазват правилата.
4Има и такива които разбират материята много по добре от повечето от нас, и влизат да се позабавляват с постове присъстващи в подфорума: БИСЕРИ ОТ ФОРУМА
5Има потребители предпочитащи да не пишат, отколкото да пускат постове от типа : Браво!, Евала! и тем подобни които помпат мнения и нищо повече.
6Има и такива със сериозен бизнес, които има периоди в които работят здраво(под периоди разбирайте 1 и мнго повече месеци)
7Има хора които предпочитат да не пишат отколкото да дремят в РАЗНИ

Така, да предположиме,че триеме тези където не пишат. Ами те ще се регистрират отново и ще започнат да пускат постове само и само да са в джаза; Браво колега!, Дай боже всекиму! или в РАЗНИ има теми бол. И всичко с триенето се обезмисля.

Във форума сме хора различни, докъде симпатизиращи си, докъде не!Единственото което ни свързва е тръпката по риболова. Най важното правило е да уважаваме мнението на другите без да се натрапваме.ЗА ТЕЗИ КОИТО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ САМО ТЯХНОТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО, ЩЕ КАЖА!!! РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СТИГНЕТЕ ДО БАНН!!!!!!!

Това беше от мене barutchiata.Ние не сме клуб, не сме казарма!!!Ние сме форум naRiba в който всички са равнопоставени и е редно когато си ги мериме да е някъде покрай водица със рефери и пълни маси.

Много ви моля, уважавайте се повече!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

barutchiata написа:
Много ви моля, уважавайте се повече!
Това е основната идея на форума.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Ние не сме клуб, не сме казарма!!!Ние сме форум naRiba в който всички са равнопоставени и е редно когато си ги мериме да е някъде покрай водица със рефери и пълни маси.

Е те това ,маи трябва да си го напомняме от време на време :oops:
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

За жалост рестриктивните мерки ще доведът само до проблеми. Барутчията ги е описал повечето, но с риск да го повторя ...

Няма как да се въведат коректни критерии кой е мъртва душа и кой е жива. Говоря все пак за автоматизирани обективни оценки. Има две неща, който могат да се проверяват автоматизирано :

- дата на последно влизане.
- брой постове (може и да се ограничи броенето само в определени под форуми)

Единствено датата на последното влизане е донякъде приемлива. Това с броя постове ще доведе до купища безмислени такива.

Друг проблем с триенето е когато изтрития 'калпазанин' има някакви постове. Вариантите са или и тези постове да се изтрият или да станат анонимни. Ако се изтрият - лошо. Представете си, че Диканаров отиде за една година да се гмурка в средиземно море и от тям няма как да влиза във форума. Автоматично става мъртва душа и се трие заедно с постовете си ... Анонимните постове също не са добра алтернатива.

Остава само едно - администраторите/модераторите на сайта субективно да преценяват кой е мъртва душа и кой не е. Горките те - чака ги много работа.

Единственото донякъде разумно действие е да се изтрият тези, които са регистрирани отдавна, нямат никакви постове и не са влизали в последните Х на брой месеци. Ако това го няма готово като модул на форума, мога да се наема да го направя.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Я ми отговорете на няколко елементарни въпроса!

-Кой плаща за хостинга на страницата?Респективно-защо са измислени уеб кънтърите?
-На кого му пречи по голямата база данни?Да не би да пълни харда на някого от вас?!?!?!
-Покажете ми една състоятелна тема в "Риболов на шаран"/примерно/ от тази календарна година!Не казвам,че няма,а че 90% са лишени от каквото и да е съдържание!
-Колко от вас имат САМО ПО ЕДИН АКАУНТ?/аз знам/
-На колко от пишещите не съм правил забележка,търкал мнение или направо тема?
-Защо киснете само в "Разни"?
-С две думи-КАКВО ВИ ПРЕЧАТ неактивните регистрации?

Имам хиляди регистрации,в различни сайтове,които по една или друга причина съм пренебрегнал.Но и след години,като реша да се информирам за нещо,то SAPUNA си е факт!Някакви си 10КВ информация не могат да задръстят необятното интернет пространство,но в определен момент могат да се явят като жизнено важни за някого от нас!Няма да сме вечни,но творенията ни/за мен споделянето на опита покрай родните водоеми е осмото изкуство/ ще останат за поколенията!!!

Замислете се,какво бихме направили,ако утре се срине сървърът ни и стотиците хиляди мнения се затрият безвъзмездно!
Ще ви кажа-ще се забравим!!!

Нямам администраторски права над сайта,но ако имах,първо щях да отсея "пишещите живи души" и чак след това "мъртвите"!

Не мислете за глупости,а ходете за риба и пускайте умопомрачителни репортажи!
"Успешен риболов" е разделът и той се нуждае от вашите теми!/не темички/
Успех и НАСЛУКА!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Абе незнам мъртви души,живи души ама попаднах на един странен колега вижте сами: http://forum.nariba.com/search.php?auth ... 1&sr=posts
Как да се разбират тези отговори които дава?
Изображение
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

CERRUTI написа:Абе незнам мъртви души,живи души ама попаднах на един странен колега вижте сами: http://forum.nariba.com/search.php?auth ... 1&sr=posts
Как да се разбират тези отговори които дава?
Тук администраторите вярвам ще вземат отношение :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Нека да го кажа така : за мен тези дето са се представили са активни /живи / и този въпрос "Да" или "Не" е излишен ! Има начини да се разбере кой кога е влизал и това е ключа от бараката - пък дали писал , няма значение ! За мен 8 месеца е периода . И защо да не разберем реално колко сме !!? :)
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Re: 0па

Мнение от pacho69 »

Незнам дали е уместно да се изказвам, понеже ако се съди по данните за регистрацията ми, излиза че съм новобранец във форума. Друг е въпроса къде ми отиде регистрацията в старата му версия. Според мен обаче не бива да се лишават потребители и да бъдат просто зачеркнати или изтрити, просто за да си активен е необходимо повечко свободно време, освен това ако потребител който веднъж е дал мнение, или е пуснал нова тема, и от отговорите е останал доволен, гаранция че пак ще се възползва от опцията да посети форума. Не всички имаме достатъчно свободно време, като изключим Събота и Неделя, ма пусто тогава се ходи за риба, а там интернет няма...пък и да има, предпочитам да си гледам плувката... ;-)
По-голям шаран от рибаря няма...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Има много дни,когато не ми се пише-даже глупости,камо ли риболовни смислени неща.В работата си /понякога /се скъсвам от писане и взиране в компютъра,което означава,че същата вечер ще лекувам рани на кръчма,с некомпютърни приятели.Същевременно,като съм на работа,от "оня"компютър /от който не мога да се регистрирам във форума по служебни причини и влизам само като "гост"/,не ми давате да чета най-актуалните и интересни работи.Е,що трябва да ме трийнете?На кого преча,ако ме няма седмица-две във форума?
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Marco Polo написа: Говорим за хора, които с месецИ и годинИ освен регистрацията нямат друго участие... ;)
Имат,къ дъ нямат.Едно две питания,или продадат нещо,и дотам бяха.
Все пак,освен че даваме информация за риболова,се надяваме понякога и ние да получаваме такава.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Поразгледах Форума като " гост" и какво забелязах- дефакто целия подфорум за излетите е "невидим" за гостите а и някои други подфоруми ( като този например, в който пиша сега) Обаче , има теми които следва да бъдат преместени; имам в предвид че в подфорум "Сладководен риболов" са темите с инфо за Дунав , Софийка област , Варненска област и още няколко други подобни теми. В целия подфорум " Спецализиран риболов" , теми от конкретни излети , дали на "спининг" на "муха" или за шаран , също трябва да се местят при "излетите". Другото което би могло да се направи е на всички неактивни и с поне 30-тина поста потребители , статута на "видимост" на подфорумите и темите да бъде като на "гост". Няма значение че може да са 30 поста " ауу... кво хубаво" , "браво.." и т.н. На потребители без пост до сега и на новорегистрирани потребители- пак този статут , то времето и характера на постовете ще покажат " кой , кой е" :idea: :idea: :idea:В края на краищата при 30 поста "спам" , може да има и "банн" :idea: :axe: :axe: :axe:
Изображение
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

IDA написа:Поразгледах Форума като " гост" и какво забелязах- дефакто целия подфорум за излетите е "невидим" за гостите а и някои други подфоруми ( като този например, в който пиша сега) Обаче , има теми които следва да бъдат преместени; имам в предвид че в подфорум "Сладководен риболов" са темите с инфо за Дунав , Софийка област , Варненска област и още няколко други подобни теми. В целия подфорум " Спецализиран риболов" , теми от конкретни излети , дали на "спининг" на "муха" или за шаран , също трябва да се местят при "излетите". Другото което би могло да се направи е на всички неактивни и с поне 30-тина поста потребители , статута на "видимост" на подфорумите и темите да бъде като на "гост". Няма значение че може да са 30 поста " ауу... кво хубаво" , "браво.." и т.н. На потребители без пост до сега и на новорегистрирани потребители- пак този статут , то времето и характера на постовете ще покажат " кой , кой е" :idea: :idea: :idea:В края на краищата при 30 поста "спам" , може да има и "банн" :idea: :axe: :axe: :axe:
:smt023 Съгласен съм! Имам предложение написаните вече мнения да не могат да се трансформират като цитати в точки от тоя вид "..............................................." , освен това , ако може графата "Скрити потребители " да отпадне като опция , щото или влизаш във форума , или си гледаш сайта , като обикновен потребител на Интернет .
Предпочитам да виждам отдолу регнати попребители , а не комплексари - т.н. " Скрити пичове... " :finga:
Заключено

Обратно към “Съобщения”