Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

РЕЛИЙЙЙЙЙЗ ????!!!???
Модератор: dantho.mihov
- Бисо
- сериозен играч
Re: РЕЛИЙЙЙЙЙЗ ????!!!???
Отивайки на такъв водоем,се надявам да си доставя емоцийте,които за съжаление намаляха драстично по останалите-не платени.Искам само това ,нищо друго.Нито искам да се съобразявам с некакви тъпи регламенти и правила,които вповечито случаи са в мой ущърб,нито искам рибата/която често смърди толкова,че и котарака не ще да я яде/Искам само емоций/положителни/.Ако намерят начин да толерират такива риболовци ОК,няма да им барна рибата,но докато е така-прошка няма да има....НА КОНСЕРВИИИИ...
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- ceno cenov
- разбира нещата
Проблема ви е много лесно решим. Просто не ходете на платено
Аз от доста години не стъпвам по частните гьолове за да не си троша нервите и през времето отделено за релаксация.
Освен това частни язовири с прилична риба са много малко. Реки колкото искаш в България. Риба колкото да си направи кеф човек все ще се намери (може би....
)

Аз от доста години не стъпвам по частните гьолове за да не си троша нервите и през времето отделено за релаксация.
Освен това частни язовири с прилична риба са много малко. Реки колкото искаш в България. Риба колкото да си направи кеф човек все ще се намери (може би....

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Стига с тея консерви!Тук не трябва ли да се обсъди манталитета и възпитанието на рибаря?Гледайте на рибата,като на живо създание,а не като начин за прехрана.Всеки има право на избор какво да прави със улова си,но с тея консерви и тем подобни нищо смислено не виждам.Хората на запад плащат високи цени за билети и отделно и на водоемите и пак си пускат рибата на свобода.А и вече по язовирите частни или не частни стана такова меле от риболовци,че понягога се чудиш дали да не си останеш вкъщи,защото няма да си намериш место на водоема или в най добрия случай да се гъчкаш с компанията ти на 2 квадратни метра:( .Поздрави
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз и Чируса имаме фабрика
Кофти ли ви е
Той лови а аз по немога та само консервирам по цел ден и варя буркани зад блока в едно казанче

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
E така е кой как се уреди...
Айде че преварих партидата заради тебе

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Пък аз обичам да си похапвам пъдпъдъци,диво зайче на капама ,кюфтенца от диво прасе и........ама вече не съм ловец.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Докато ви писах снощи бях на един рожден ден и споделих за вашия проблем с един пичове от молдова и те ми обясниха че при тях частните водоеми са със специален статут а именно държавата е издала закон относно условията за риболов и риборазвъждане и тези условия са еднакви за всички частни водоеми. Например плаща се такса риболов 12 $ и ловиш колкото искаш можеш да задържаш риба до 5кг. тези условия са еднакви за абсолютно всички водоеми на територията на Молдова....дано съм ги разбрал правилно...
-
- кандидат преподавател
Предпочитам адреналина който получавам при риболов,а това дали ще хвана 1 слънчевка или 50 кила риба ми е все тая,пържолите на скара с бира и компания са ми по вкусни,най обичам да съм на непознат водоем и да не знам какво животно може да удари независимо дали съм на арендован водоем или другаде.
То това звучи малко като научна фантастика.А как ще е сметката ако тези 1000 човека не хванат нищо,щото в 99% от случаите се получава така.И все слушам в европа така,в САЩ така,като започна да взимам заплата колкото тях ще релийзвам всичко, даже ще копувам зарибител и ще го пускам ей така от добро сърце,ама не на арендни водоеми.snegk написа:С тези теми,освен скандали друго няма да постигните.Докато не се научим на културен риболов нещата ще са така.Казвате,че арендатора лъже.Може и да има такива,но в повечето случаи в началото водоема държи риба и като отидат 1000 човека и си зминат с по 20 кг.риба каво става.20 тона по 5лв са 100хл.лева а той е взел 10 000лв.Много е лесно да се плюят хората,но винаги има 2 гледни точки.Тези цифри ги давам само като пример.Научетесе да бъдете толерантни с другите и тогава имайте притенции да бъдат толерантни с вас.Не визирам никой от форума,просто говоря като цяло.
Скоро с IDA ни изгониха от един такъв гьол,щото за 5лв можело да ловим само 10см уклеи.За това имам ли възможност газ до дупка.Пък който си е паралия нека релийзва на арендни водоеми.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- научил се да хвърля
Понеже скоро ходих на Безден, да споделя - според мен така трябва да се процедира. Шаран под половин кило се пуска задължително, ако искаш можеш да не взимаш рибата която си хванал, пускат я в една садка и ако някой иска може да си купи. Шарана е 4 лв, каракудата е без пари и е 3лв на пръчка. Аз понеже не обичам шаран много се дразня като ме задължават да си го вземам. А иначе много рядко ходя на платено, риба пускам маломерна, ако много кълве (мерни) или си тръгвам като начешам крастата или си отбирам 2-3 кг и другото гу пускам.
- valeri
- разбира нещата
Да колега билета ми в Монреал Канада е 15$ при заплата от 2200$ само не виждам къде са по скупите билети.И цената на рибата в магазините не е по скъпа от тази в България.Paublo_Eskobar написа:.Хората на запад плащат високи цени за билети и отделно и на водоемите и пак си пускат рибата на свобода.А( .Поздрави
На платено не пускам. Бабите в махалата едвам чакат събота и неделя 

рилийзвам го в фризера или на масата ако не плащам рибата в тунджа до теневоMarco Polo написа:А ако трябва да си платиш шарана по 4-5 лв килото, дали ще го рилийзнеш, а?dian написа:от арендованиа водоем рилииз в тунджа
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
само да попитам кои арендатори са пуснали 20т риба.Те ако могат и пясъка ще изгребат.Но ние вървимв по примера на тъпите англичани.Там като хванеш 5кг шаран все едно тука си хванал каракуда около 600г.-толкова са борбени.Те почти са ги опитомили.За съжаление няма ги старите искърски и жребчевски шарани.пък даже и лобушки.като удари .Въдицата във водата.А някои спомняли си СЛАКОВЦИ.По 8-10кг имаше.А сега .........детската градина.Положението е трагично.