Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на Костур
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Риболов на Костур
Дааам, риба за неграмотниците няма.carpmax написа:прав си....може и кит даже...абе тея,добре ли са ....и на тях нещо им хлопа като на мен ....ама чак пък толкова......висят си там като мене,само да не са си у тях
ама иначе са голямата работа...ебаси майна...изловиха рибата ....дето я няма......ебати сайта....утре сигурно ше ме махнат.....как мислите а .........тук може да пишеш... nvn@abv.bg...ако искаш де......
Много бих искал, ако може да обясниш колега, смисъла на това мнение.
Ако пък искаш да си тръгнеш от форума, защо не го направиш сам с вдигната глава, а не след шут в задника?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
мек и тънък връх,и изпънато влакно за наи сигурно
-
- научил се да хвърля
Незнам при мен доста празни кълванета се отбелязват.На 3-4 се хваща един костур.Ползвам за страв щипок-симеонче,което закачам за гръбната перка.Кука бяла-прява № 6 .Вече си мисля дали да не пробвам да сменя единичната кука с малка тройка .Ползвал ли е някой този метод при риболова на костур с рибка и дали е имал положителен ефект?
-
- научил се да хвърля
С монтаж тип-чепаре не се зарива а постоянно се стреми към дъното и дразни жищника.Въпроса е за тройката дали няма да плаши костура иначе съм сигурен ,че празните удари ще намалеят.Иначе това за булдото съм го срещал във всякакви вариянти но за сом и щука.Мисля си ,че след като се изпъне линията с булдото ще го потопи и пак ще заеме същото положение както и без него.Ако някой се сеща за схема с булдо ефективна да казва.
слагаи вече лъскаво рибе от язовира или си купи лъскавки на щипока нище вече с тънка кука №6,с тройка няма да имаш успех на дъно,защото на Батак е пълно с водорасли и просто моментално си скъсал
- CERRUTI
- сериозен играч
Не се занимавай с глупости,хората са го измислили отдавна.....-има специални двойни куки точно за жива стръв!!!jim_jim_jim написа:Вече си мисля дали да не пробвам да сменя единичната кука с малка тройка .

на всяко мятане с двойна или тройна ще къса на батак е пълно с водорасли знаете ли за кво въобще става въпрос там в момента
- CERRUTI
- сериозен играч
Колега,първо да те питам-Ти знаеш ли как се поставя рибка на двойна кука(за тройната си абсолютно прав)??? Ако знаеш,сам ще се сетиш че колкото е шанса за закачка с еденичната,токлова е и двойната.....А и колегата тук пита как да намали празните удари(гелетата) а не за закачките...kolio_vg написа:на всяко мятане с двойна или тройна ще къса на батак е пълно с водорасли знаете ли за кво въобще става въпрос там в момента
Също важно е като се закачи рибката(на двойната кука),да се закачи така че жилото на свободната(голямата)кука да е към главата......защо?-Защото хишника в 99% атакува откъм главата!!!

еми то също зависи как закачиш и на единичната рибката,с един и същ виол(щипок) съм хващал 11 костура никво значение няма ква ти е куката,защото през главата и през гърба кат закачиш рибката е здраво,тъй че безсмислено е да слагаш двойни казвам ви го
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Тъся съвет за успешен улов на костур на Доспат м.Бърдуче - малко пресен опит ?
иди на батак да се утрепеш от ловене на костур,но ако си решил на доспат или рибе на дъно,или плувка,или на воблерче,или блесна.zagatto написа:Тъся съвет за успешен улов на костур на Доспат м.Бърдуче - малко пресен опит ?

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:

здравеи колега молате покажи ми един монтаж на две куки.какви вазли правишда хванеш повода към влакнотоExTaZzY написа:Горепосочените монтажи са верни и много точни ама я се замислете ако има 1 педя водорасли по дъното кво правим тогава
Аз лично ходя за кустур много често и едно съм разбрал от опит 1 горна кука + долната под оловото естествено.. горната я сложи на 20 см от оловото или по простичко казана долния край на куката да опира в горния на оловото за куки ползвам едни които като ходя на море си ги набавям в промишлени количества в районите около морето са лесно достъпни но ние "далечните" малко трудно да бродим 350 км... та куките предтсавляват №2-3 по особенното е,че са с 3 малки зъбчета по самото рамо и по-трудно се откача самия костур тъй като гледам колегите са поропуснали да ти кажат че има едни малки сладки виолетово синкави рибки-горчивки които за костура са като пуканки и го кара да полудяват за основно ти препоръчвам 0.30 тъй като незнаеш що за дзвер ще ти клавне ако погледнеш Сулката на аватара ми ще видиш за къкво говоря![]()
Надявам се да съм помогнал успехи и наслука !!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не четеш приятелю,не четеш!

Заключих ти темата,сега пускаш мнение на неподходящо място!Всичко необходимо ти се намира ТУК!
Заключих ти темата,сега пускаш мнение на неподходящо място!Всичко необходимо ти се намира ТУК!