Риболов на Костур

Модератор: sapuna

Аватар
Wisperhunter
новобранец
новобранец

Риболов на Костур

Мнение от Wisperhunter »

Моля споделете опит относно дънния риболов на костур ! :?:
Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов на Костур

Мнение от kombat »

Долна голяма кука - бяла,тънка и остра на повод около 40 см.Олово 15-20 гр.Пръчка с не много твърд връх и късмет.Това е.Успех!!
Аватар
Wisperhunter
новобранец
новобранец

Мнение от Wisperhunter »

Благодаря :) Сега събота и неделя ще опитам на е.Рабиша :? :(
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Може и сом да ти удари! :wink: Наслука! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Wisperhunter
новобранец
новобранец

Мнение от Wisperhunter »

Ами не мисля , че с такъмите си ще успея да извадя сом :D
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

леко куршумче 15-20 грама.Две куку на поводи по около 20 сантиметра и малка рибка за стръв.Пръчката да не е с много твърд връх и влакно 0,25.Рибето най-добре червеноперка.Дава отлични резултати пробвах го този тъкъм да Батак
trifo
новобранец
новобранец

Мнение от trifo »

Подобно на съвета на Недвед ,успехът на яз.Пясъчник е гарантиран ,аз използвам симеонче за стръв.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Горепосочените монтажи са верни и много точни ама я се замислете ако има 1 педя водорасли по дъното кво правим тогава
Аз лично ходя за кустур много често и едно съм разбрал от опит 1 горна кука + долната под оловото естествено.. горната я сложи на 20 см от оловото или по простичко казана долния край на куката да опира в горния на оловото за куки ползвам едни които като ходя на море си ги набавям в промишлени количества в районите около морето са лесно достъпни но ние "далечните" малко трудно да бродим 350 км... та куките предтсавляват №2-3 по особенното е,че са с 3 малки зъбчета по самото рамо и по-трудно се откача самия костур тъй като гледам колегите са поропуснали да ти кажат че има едни малки сладки виолетово синкави рибки-горчивки които за костура са като пуканки и го кара да полудяват за основно ти препоръчвам 0.30 тъй като незнаеш що за дзвер ще ти клавне ако погледнеш Сулката на аватара ми ще видиш за къкво говоря :wink:
Надявам се да съм помогнал успехи и наслука !!!
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ExTaZzY написа:Горепосочените монтажи са верни и много точни ама я се замислете ако има 1 педя водорасли по дъното кво правим тогава
Аз лично ходя за кустур много често и едно съм разбрал от опит 1 горна кука + долната под оловото естествено.. горната я сложи на 20 см от оловото или по простичко казана долния край на куката да опира в горния на оловото за куки ползвам едни които като ходя на море си ги набавям в промишлени количества в районите около морето са лесно достъпни но ние "далечните" малко трудно да бродим 350 км... та куките предтсавляват №2-3 по особенното е,че са с 3 малки зъбчета по самото рамо и по-трудно се откача самия костур тъй като гледам колегите са поропуснали да ти кажат че има едни малки сладки виолетово синкави рибки-горчивки които за костура са като пуканки и го кара да полудяват за основно ти препоръчвам 0.30 тъй като незнаеш що за дзвер ще ти клавне ако погледнеш Сулката на аватара ми ще видиш за къкво говоря :wink:
Надявам се да съм помогнал успехи и наслука !!!
Тия зъбки са контри,а 0.30 си е гавра с костура.Аз ловя с 0.16,в повечето случаи,или с фидера с 10-15гр олово с повод 30-40см и на придърпване.И гарантирам,че с такава корда ще изкараш и доста големи костури.Куки ползвам на Оунър 8-10N.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

[/quote]Тия зъбки са контри,а 0.30 си е гавра с костура.Аз ловя с 0.16,в повечето случаи,или с фидера с 10-15гр олово с повод 30-40см и на придърпване.И гарантирам,че с такава корда ще изкараш и доста големи костури.Куки ползвам на Оунър 8-10N.[/quote]

Ами butnik кво да ти кажа,че се е случвало да забия някой едър костур от брега и да се мъча 10 часа да го извадя и като ми се закачи на праг с водорасли с дебелина 5 на 5 м. и като няма стигане с кепа поради простата причина,че ако нагазиш да го гребнеш незнаеш и ти дали ще излезеш се примиряваш да сложиш тежката артилерия па ся верно е че ако попаднеш на хубаво местенце не отказвам по тънкия такъм ама в повечето случей големите парцали са в близост до едрите водорасли :?
както и да е всеки си има методи затова е този форум да споделяме извинявам се за спама ! :drinkers:
Аватар
carpmax
новобранец
новобранец

Мнение от carpmax »

:lol: прав си....може и кит даже...абе тея,добре ли са ....и на тях нещо им хлопа като на мен ....ама чак пък толкова......висят си там като мене,само да не са си у тях :D ама иначе са голямата работа...ебаси майна...изловиха рибата ....дето я няма......ебати сайта....утре сигурно ше ме махнат.....как мислите а .........тук може да пишеш... nvn@abv.bg...ако искаш де......
Ток и вода прости няма...минават си по най-лесния път
Аватар
carpmax
новобранец
новобранец

Мнение от carpmax »

Wisperhunter написа:Моля споделете опит относно дънния риболов на костур ! :?:
няма опит майна има слука....отивам една година на пвсъка,с първото хвърляне сутринта рано 1.5 сулка...от тогава 10 години там не съм хванал бяла риба....
Ток и вода прости няма...минават си по най-лесния път
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

повод дълъг 40 см отдолу слагаш тежест 15 грама някаде, 2 повода по 10 см с куки номер 6 или 7,пръчка с мек връх и рибки добре е да са лъскавки(гамбузче,симеонче,перка или таранка), но те не издържат по много, аз си зимам едни къде им викат виолци и с тех хващам спокойно по 5-6 костура много са жилави, но аз предпочитам риболова на костур на плувка,защото на дъно има много качки и късаш кат луд,но зависи от местенцето,където си застанал.
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Колеги за костур на дъно отпускате ли му аванс от влакното при звънчето или опъвате линията и същевремено сигнализатора на върха !?Последния излет счупих една от пръчките и вместо да я прибера си я заметнах така с двете най-долни 2 секции,което си е гьостерица с ултра твърд връх :D .На всяко кълване имаше самозасекъл се костур.Пред дилемата съм кое е най-ефективно:мек или твърд връх ,отпускане или изпъване на влакното!?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

carpmax написа::lol: прав си....може и кит даже...абе тея,добре ли са ....и на тях нещо им хлопа като на мен ....ама чак пък толкова......висят си там като мене,само да не са си у тях :D ама иначе са голямата работа...ебаси майна...изловиха рибата ....дето я няма......ебати сайта....утре сигурно ше ме махнат.....как мислите а .........тук може да пишеш... nvn@abv.bg...ако искаш де......
Дааам, риба за неграмотниците няма.

Много бих искал, ако може да обясниш колега, смисъла на това мнение.
Ако пък искаш да си тръгнеш от форума, защо не го направиш сам с вдигната глава, а не след шут в задника?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”