огъване на дървени летви

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

ресьора

Re: огъване на дървени летви

Мнение от ресьора »

Kолеги мерси за съветите но днес ги огънах и съм доволен от резултата.БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧки ЗА ПОМОЩА БЕЗ ВАС БЯХ ЗАГУБЕН И ПАК БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ БЪДЕТЕ ЖИВИ ИЗДРАВИ
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Кире,Кире,този тец и на тебе ще ти вземе акъла! :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ресьора

Мнение от ресьора »

Митак той вече ми взе акъла но все още не съм подготвен за риболова там,но ще си напиша домашното максимално скоро,лодката ми е почти готова,само тези пръчки за които ми каза немога да ги намеря по нашия краи но ще ги поръчам по нета като сабера пари.Бади жив издрав бате иблагодаря за всички съвети,акато се подготвя все по често ще се виждаме на теца.
mirix
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mirix »

Технологията е както за буретата мокри се нагрява се докато придобие форма
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

mirix написа:Технологията е както за буретата мокри се нагрява се докато придобие форма

Батка ако знаеш по подробно да разкажеш, ще съм ти благодарен!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Бъркат се двете технологии.
При буретата се работи с дъб,но не парен.Там материала първо минава през гатера по специална рецепта.Вадиш едната дъска,обръщаш трупа,вади следващата дъска,пак обръщаш и т.н.,съхне към година,после вече се обработва по специален начин /рязане по калъп, рендосване под ъгъл,и още други такива /.
Правят се обръчите,пак по калъп.Чак тогава се нареждат дъските в един от средните обръчи,пали се огъня в средата на бурето / дъното не е поставено,то се прави накрая /,слага се следващия по-малък обръч,и на десетина минути се минава и се начуква обръча,като дойде времето и на още по-малкия обръч,и него го слагаш,пак начукване,докато прилепне всичко.
После се обръща бурето,и почваш втората част на бурето.Огъня не трябва да е много силен,но постоянно да гори в средата.
Ама това е за бъчви,тук идва реч за друго,нали.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
mirix
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mirix »

Ами незнам точно как става номера , но съм чувал , че дървото се затопля с четка се мокри с вода пак се нагрява и де сържи под напрежение полсе пак се мокри. Но зависи колко са големи дъските правиш си една форма от желязо със стяги иполека лека навиваш винтовете мокриш и на слънце :) а другия вариян да видиш някой който прави бурета :)
modelar
новобранец
новобранец

Мнение от modelar »

Ресьор,откъде си взел апаратурата,която имаш на снимките и колко метра хваща тя.Имаш ли фото на лодката?
modelar
новобранец
новобранец

Мнение от modelar »

Абе Ресьор,децата в модел клуба знаят как се огъват летвички за лодка,да беше ги питал или да беше си задал въпроса както трябва във форума.Учил съм ги,за разлика от теб. :!:
ресьора

Мнение от ресьора »

modelar,добре че БАТЕ ВЕСО ги е научил,щото ако ги бе учил ти щяха да са некадърници също като теб.И ти казвам не меси личи вражди в този форум и ако искаш да ми кажеш нещо пиши ми го налично съобщение,и последно не понасям сърказма ти.
Заключено

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”