ВЪПРОС "ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА"

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

среща в аквариума за проверка, а....кво ще кажете ?
....и след това ревизия на фризера....
kalkan4o, приготвяй бирите, приятел. :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Да ви кажа и аз да бях нямаше да повярвам и нема как да ви докажа ако ви снимам замразена змиорка тя може и от пазара да е имаше неколко рибари свидетели...който ходи на морска гара като види един дядо с миксер да идва да го пита него дали некой тука е хващал змиорка ! Приятелчето ми я извади малко преди да дойде и му я показахме жива !
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

ЛЕЛЕЕЕЕЕ ХОРА ВИЕ направо ме разбихте с тая змиорка :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: А аз мислех, че вече сме приклюли с тая тема :!: Мисля направо да се откажа да се пробвам от хващане на това ,,СМРАДЛИВО НЕПРИЯТНО ЖИВОТИНЧЕ''
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Миналата събота хванах една морска змиорка от кея в Хейстингс.
Ето как изглежда:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

DOC пак разбуни духовете с перфектни снимки, и най - вече с някакъв улов. Браво, ти си късметлия поради няколко причини
1. Погледни само от какво мостче си мяташ - чисто, удобно
2. Мяташ си в море с риба - то ня бяха скумрии, зарганища, змиорки и куп други чиито имена не се сещам
Поздрави!
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Док, тая змиорка има ли нещо общо със Саргасово море ?
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Баш от там е Мите.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

ДОК това сновото Фюджи Ф 10 ли е снимано ,ходя като "хъмав" по магазините,парите ми са в джоба и нищо не мога да избера...ту малки като обем ми се виждат апаратчетата ту някакви дървета...хареса ми един КАНОН,но той е огледално-рефлексен...и не е цифров.Накрая ще нзема езин Панасоник със стабилизираща система...промоция плюс 128 мб карта за около 475 лема в Техномаркет...В другите по-малки магазинчета со по-евтини с по 50 лева ,ама знае ли човек как са вкарани...
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

BatMilene, snimkite iv dvata reportaja ot uikenda sa praveni s Fuji F10.
Panasonicite sa mnogo dobri no si vzemi ili Z10 ili Z20.
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

DOC, гледам на една от снимките се вижда оловото с което ловиш.
Вижда се нещо като куки.
И по телевизията гледам мятат в морето с такива олова.
Само за песъчливо дъно ли се ползват или има някаква тайна при тези куки, та да позволява при дърпане с по-голяма сила да се освобождава от закачки тежеста.
Поне аз тук по нашите магазини не съм виждал такава тежест
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

точно същия размер са хващат и в нашто море
може и да има 73 см като на kalkan4o но аз не съм хващал такава
и думите
" Затова ако некой каже че е фанал малка змиорка лъже! "
да си ги вземеш обратно,на мене не ми трябват :evil:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

едно олово заклещи ли се като си поиска... и Господ не може да ти го изкара...дори и да е последното ти - Аз тъй знам...при нашия риболов на дъно ние не ценим тежестите - те обаче имат 2рата Главна роля като указател за кълването...1вата я има върхът на пръта.

това са самозаконтрящи се "мустаци" - мисля...служат за да можеш да си опънеш финно и акуратно линията, без да се приплъзва оловото по пясъка на другия край....прав ли съм Докторе ? - ако греша кажи. Мисля, че се штракват навътре ....после хвърляш и изпъваш линията....като засечеш, те си щтракват сами навън и оловото си пътува към теб сладко/сладко в компанията с рибата :lol: :lol: :lol:
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

wohim, Дурумов пак показва отлични, задълбочени знания в областта на световната риболовна практика. Всичко което казва е точно така.
Искам само да допълня че основната причина да се използват такива олова по света е силните течения на приливите и отливите по другите морета. Тук в Англия приливите и отливите са по 12 метра! Ако няма законтрящи се в дъното антенки, теченията на приливите и отливите тук са толкова мощни че превръщат олово от 200 грама в плувка. Ако оловото не ти е застопорено за дъното и линията не ти е опъната, тук риба няма да хванеш.
В БГ не си ги виждал защото в Черно море приливите са по 10 сантиметра и няма течение което да помръдне 30 грама олово.
Аз лично считам че тези олова са много полезни за по-добро опъване на линията при дънен риболов в нашето море. Те определено ще подобрят усещането на кълването и съответно улова. Аз възнамерявам да си донеса няколко наесен. Проблема е как да ги прекарам през летището, на рентгена приличат на талибански бомби и ще ми изпраскат някоя яка глоба за предизвикване паника на летището :lol:
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

durumov написа: това са самозаконтрящи се "мустаци" - мисля...служат за да можеш да си опънеш финно и акуратно линията, без да се приплъзва оловото по пясъка на другия край....прав ли съм Докторе ? - ако греша кажи. Мисля, че се штракват навътре ....после хвърляш и изпъваш линията....като засечеш, те си щтракват сами навън и оловото си пътува към теб сладко/сладко в компанията с рибата :lol: :lol: :lol:
ОК, багодаря на ДУРУМОВ И DOC - амо един уточняващ въпрос относно последователността
Когато замяташ тези куки са щракнати към оловото или са стърчащи по посока към линията.
А когато рибока се хване и го засечеш, тези мустаци /куки/ е логично да се обърнат в обратна на прибирането посока.
DOC - Що не вземеш да сложиш едно фото на това олово да го разгледаме по подробно? И тези наши магазини, да вземат да спрат да топят стари акумулатори ами да се модернизират.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”