ВЪПРОС "ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА"
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да ви кажа и аз да бях нямаше да повярвам и нема как да ви докажа ако ви снимам замразена змиорка тя може и от пазара да е имаше неколко рибари свидетели...който ходи на морска гара като види един дядо с миксер да идва да го пита него дали некой тука е хващал змиорка ! Приятелчето ми я извади малко преди да дойде и му я показахме жива !
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Thanks wohim!
Vij ostanalite ribi tuk:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=3129
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=3140
Vij ostanalite ribi tuk:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=3129
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=3140
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
ДОК това сновото Фюджи Ф 10 ли е снимано ,ходя като "хъмав" по магазините,парите ми са в джоба и нищо не мога да избера...ту малки като обем ми се виждат апаратчетата ту някакви дървета...хареса ми един КАНОН,но той е огледално-рефлексен...и не е цифров.Накрая ще нзема езин Панасоник със стабилизираща система...промоция плюс 128 мб карта за около 475 лема в Техномаркет...В другите по-малки магазинчета со по-евтини с по 50 лева ,ама знае ли човек как са вкарани...
- wohim
- научил се да хвърля
DOC, гледам на една от снимките се вижда оловото с което ловиш.
Вижда се нещо като куки.
И по телевизията гледам мятат в морето с такива олова.
Само за песъчливо дъно ли се ползват или има някаква тайна при тези куки, та да позволява при дърпане с по-голяма сила да се освобождава от закачки тежеста.
Поне аз тук по нашите магазини не съм виждал такава тежест
Вижда се нещо като куки.
И по телевизията гледам мятат в морето с такива олова.
Само за песъчливо дъно ли се ползват или има някаква тайна при тези куки, та да позволява при дърпане с по-голяма сила да се освобождава от закачки тежеста.
Поне аз тук по нашите магазини не съм виждал такава тежест
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
едно олово заклещи ли се като си поиска... и Господ не може да ти го изкара...дори и да е последното ти - Аз тъй знам...при нашия риболов на дъно ние не ценим тежестите - те обаче имат 2рата Главна роля като указател за кълването...1вата я има върхът на пръта.
това са самозаконтрящи се "мустаци" - мисля...служат за да можеш да си опънеш финно и акуратно линията, без да се приплъзва оловото по пясъка на другия край....прав ли съм Докторе ? - ако греша кажи. Мисля, че се штракват навътре ....после хвърляш и изпъваш линията....като засечеш, те си щтракват сами навън и оловото си пътува към теб сладко/сладко в компанията с рибата

това са самозаконтрящи се "мустаци" - мисля...служат за да можеш да си опънеш финно и акуратно линията, без да се приплъзва оловото по пясъка на другия край....прав ли съм Докторе ? - ако греша кажи. Мисля, че се штракват навътре ....после хвърляш и изпъваш линията....като засечеш, те си щтракват сами навън и оловото си пътува към теб сладко/сладко в компанията с рибата

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
wohim, Дурумов пак показва отлични, задълбочени знания в областта на световната риболовна практика. Всичко което казва е точно така.
Искам само да допълня че основната причина да се използват такива олова по света е силните течения на приливите и отливите по другите морета. Тук в Англия приливите и отливите са по 12 метра! Ако няма законтрящи се в дъното антенки, теченията на приливите и отливите тук са толкова мощни че превръщат олово от 200 грама в плувка. Ако оловото не ти е застопорено за дъното и линията не ти е опъната, тук риба няма да хванеш.
В БГ не си ги виждал защото в Черно море приливите са по 10 сантиметра и няма течение което да помръдне 30 грама олово.
Аз лично считам че тези олова са много полезни за по-добро опъване на линията при дънен риболов в нашето море. Те определено ще подобрят усещането на кълването и съответно улова. Аз възнамерявам да си донеса няколко наесен. Проблема е как да ги прекарам през летището, на рентгена приличат на талибански бомби и ще ми изпраскат някоя яка глоба за предизвикване паника на летището
Искам само да допълня че основната причина да се използват такива олова по света е силните течения на приливите и отливите по другите морета. Тук в Англия приливите и отливите са по 12 метра! Ако няма законтрящи се в дъното антенки, теченията на приливите и отливите тук са толкова мощни че превръщат олово от 200 грама в плувка. Ако оловото не ти е застопорено за дъното и линията не ти е опъната, тук риба няма да хванеш.
В БГ не си ги виждал защото в Черно море приливите са по 10 сантиметра и няма течение което да помръдне 30 грама олово.
Аз лично считам че тези олова са много полезни за по-добро опъване на линията при дънен риболов в нашето море. Те определено ще подобрят усещането на кълването и съответно улова. Аз възнамерявам да си донеса няколко наесен. Проблема е как да ги прекарам през летището, на рентгена приличат на талибански бомби и ще ми изпраскат някоя яка глоба за предизвикване паника на летището

BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
- wohim
- научил се да хвърля
ОК, багодаря на ДУРУМОВ И DOC - амо един уточняващ въпрос относно последователносттаdurumov написа: това са самозаконтрящи се "мустаци" - мисля...служат за да можеш да си опънеш финно и акуратно линията, без да се приплъзва оловото по пясъка на другия край....прав ли съм Докторе ? - ако греша кажи. Мисля, че се штракват навътре ....после хвърляш и изпъваш линията....като засечеш, те си щтракват сами навън и оловото си пътува към теб сладко/сладко в компанията с рибата![]()
![]()
Когато замяташ тези куки са щракнати към оловото или са стърчащи по посока към линията.
А когато рибока се хване и го засечеш, тези мустаци /куки/ е логично да се обърнат в обратна на прибирането посока.
DOC - Що не вземеш да сложиш едно фото на това олово да го разгледаме по подробно? И тези наши магазини, да вземат да спрат да топят стари акумулатори ами да се модернизират.