ВЪПРОС "ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА"
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ВЪПРОС "ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА"
ВЪПРОС- КАК СЕ ЛОВИ ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
batmilen написа:Камене толкова е рядка тази риба, че ако отидеш на риболов за нея по-вероятно е да хванеш![]()
"златната рибка" и да ти изпълни 3 желания отколкото змиорка... това с гроздовете червей го даваха по френския канал "Пеше и ...т.н"По-добре се огледай на брега на морето к'во ловят и ти така...
batmilen като ти гледам девиза смятам,че мога все пак да се пробвам

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Морските змиорки в Англия кълват на всичко.
Няма стръв на която да не се хващат.
Ловят се най-добре през ноща. Най-добрата стръв е рибка.
Тук се считат за плевелна риба. Дребните до 1 кг са голяма напаст.
Три пъти се опитах да ги зготвя и ги изхвърлих - миришат ужасно на мърша докато ги пържеш.
Добре че в Черно море ги няма
Няма стръв на която да не се хващат.
Ловят се най-добре през ноща. Най-добрата стръв е рибка.
Тук се считат за плевелна риба. Дребните до 1 кг са голяма напаст.
Три пъти се опитах да ги зготвя и ги изхвърлих - миришат ужасно на мърша докато ги пържеш.
Добре че в Черно море ги няма

BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ВЪПРОС
такъв вид ЧЕРНОМОРСКА не ми е известен...виждал съм да хващат змиорка от вида , който идва от Саргасово море - там се раждат май - обикаля моретата и океаните 7 пъти по време на живота си и се връща накрая пак там. Защо влиза чак в Черно Море не знам. Факт е обаче, че се хваща и тук - но случайно...на такъми(дънен) за илария или за кая/попчета...и на мрежи са я вадели. Рибарите веднага я крият - голям деликатес била. Свидетел съм бил на това как се опитва да хапе - има 2 реда тънки остри зъбки и не могат да я укротят да си стои в кофата, сама излизаше...докато получи единичен по тила...била кусна много...съгурно не е като тази за която, Док пише, вонящата на мърша.камен написа:ВЪПРОС- КАК СЕ ЛОВИ ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- atillas
- ще става разбирач
имаше вече тема за змиорката в черно море
ето съвет от човек който е хващал тоест мен
не си губете времето
като тръпка - нищо особенно
като вкус - нищо особенно
ако те гони безсънието отиди на кея в Балчик и хвърли една дънна на грозд торен червей ,ако до 3,30-4 часа не ти удари можеш спокойно да си лягаш
ето съвет от човек който е хващал тоест мен

не си губете времето
като тръпка - нищо особенно
като вкус - нищо особенно
ако те гони безсънието отиди на кея в Балчик и хвърли една дънна на грозд торен червей ,ако до 3,30-4 часа не ти удари можеш спокойно да си лягаш
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Може и да не вярвате но едно приятелче изкара змиорка 73см точно не заргана !!! 
На такъм за кая с морски червей във Варна на края на морска гара !
А по принцип черноморска змиорка нямя сичката абсолютно всичката змиорка си хвърля хайвера в едно море мисля саргасово море и ги хвърля във водорасли високи пи 300метра но това море некаде до куба така поне разбрах далече от българия затова е рядкост ! Затова ако некой каже че е фанал малка змиорка лъже!
Змиорката ми е във фризера изчистена без глава и опашка но мога да я снимам ако искате !
Характерно е че след смъртта си рибата покафенява иначе жива е сребриста като иларията!

А по принцип черноморска змиорка нямя сичката абсолютно всичката змиорка си хвърля хайвера в едно море мисля саргасово море и ги хвърля във водорасли високи пи 300метра но това море некаде до куба така поне разбрах далече от българия затова е рядкост ! Затова ако некой каже че е фанал малка змиорка лъже!
Змиорката ми е във фризера изчистена без глава и опашка но мога да я снимам ако искате !
Характерно е че след смъртта си рибата покафенява иначе жива е сребриста като иларията!
- atillas
- ще става разбирач
когато човек се изказва неподготвен може единствено да стане за смяхkalkan4o написа:Може и да не вярвате но едно приятелче изкара змиорка 73см точно не заргана !!!