ВЪПРОС "ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА"

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

ВЪПРОС "ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА"

Мнение от камен »

ВЪПРОС- КАК СЕ ЛОВИ ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

ами аз досега не съм чувал някои да е хванал такова нещо, ама може и да има :wink:
ЗАРИБЕН
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

За змиорката разбрах наскоро , че я ловили край Балчик към Бялата лагуна , но как и на какво не разбрах. Затова пуснах тази питанка. :?:
croco
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от croco »

Лови се на дъно на грозд морски или торни червеи ,късно вечер или през ноща .Най доброто място за буната от вътрешната страна срещу рибарската стоянка в Балчик . Мисля че пролета и есента се лови
Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

БЛАГОДАРЯ :D
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Камене толкова е рядка тази риба, че ако отидеш на риболов за нея по-вероятно е да хванеш :roll: :roll: "златната рибка" и да ти изпълни 3 желания отколкото змиорка... това с гроздовете червей го даваха по френския канал "Пеше и ...т.н"По-добре се огледай на брега на морето к'во ловят и ти така...
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

batmilen написа:Камене толкова е рядка тази риба, че ако отидеш на риболов за нея по-вероятно е да хванеш :roll: :roll: "златната рибка" и да ти изпълни 3 желания отколкото змиорка... това с гроздовете червей го даваха по френския канал "Пеше и ...т.н"По-добре се огледай на брега на морето к'во ловят и ти така...

batmilen като ти гледам девиза смятам,че мога все пак да се пробвам :mrgreen:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Камене, и на мен ми се иска по наш`те морски брегове да има риба като във Франция, но уви. Там си имат океан, ние пък си имаме Босфора, около, който и шум вече не се вдига :). К`ъ да`а... Пожелавам ти успех със змиорките, щом си се меракландисъл!
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Морските змиорки в Англия кълват на всичко.
Няма стръв на която да не се хващат.
Ловят се най-добре през ноща. Най-добрата стръв е рибка.
Тук се считат за плевелна риба. Дребните до 1 кг са голяма напаст.
Три пъти се опитах да ги зготвя и ги изхвърлих - миришат ужасно на мърша докато ги пържеш.
Добре че в Черно море ги няма :lol:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ВЪПРОС

Мнение от durumov »

камен написа:ВЪПРОС- КАК СЕ ЛОВИ ЧЕРНОМОРСКА ЗМИОРКА
такъв вид ЧЕРНОМОРСКА не ми е известен...виждал съм да хващат змиорка от вида , който идва от Саргасово море - там се раждат май - обикаля моретата и океаните 7 пъти по време на живота си и се връща накрая пак там. Защо влиза чак в Черно Море не знам. Факт е обаче, че се хваща и тук - но случайно...на такъми(дънен) за илария или за кая/попчета...и на мрежи са я вадели. Рибарите веднага я крият - голям деликатес била. Свидетел съм бил на това как се опитва да хапе - има 2 реда тънки остри зъбки и не могат да я укротят да си стои в кофата, сама излизаше...докато получи единичен по тила...била кусна много...съгурно не е като тази за която, Док пише, вонящата на мърша.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

имаше вече тема за змиорката в черно море
ето съвет от човек който е хващал тоест мен :lol:
не си губете времето
като тръпка - нищо особенно
като вкус - нищо особенно
ако те гони безсънието отиди на кея в Балчик и хвърли една дънна на грозд торен червей ,ако до 3,30-4 часа не ти удари можеш спокойно да си лягаш
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

аплодисменти...,браво :!: въпроса направо е приключен...имаме си наши риби 100 пъти по-добри за ловене и емоции :wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

durumov написа:аплодисменти...,браво :!: въпроса направо е приключен...имаме си наши риби 100 пъти по-добри за ловене и емоции :wink:
от заргана по голям кеф нема 8)
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Може и да не вярвате но едно приятелче изкара змиорка 73см точно не заргана !!! :lol:

На такъм за кая с морски червей във Варна на края на морска гара !

А по принцип черноморска змиорка нямя сичката абсолютно всичката змиорка си хвърля хайвера в едно море мисля саргасово море и ги хвърля във водорасли високи пи 300метра но това море некаде до куба така поне разбрах далече от българия затова е рядкост ! Затова ако некой каже че е фанал малка змиорка лъже!

Змиорката ми е във фризера изчистена без глава и опашка но мога да я снимам ако искате !

Характерно е че след смъртта си рибата покафенява иначе жива е сребриста като иларията!
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

kalkan4o написа:Може и да не вярвате но едно приятелче изкара змиорка 73см точно не заргана !!! :lol:

На такъм за кая с морски червей във Варна на края на морска гара !

А по принцип черноморска змиорка нямя сичката абсолютно всичката змиорка си хвърля хайвера в едно море мисля саргасово море и ги хвърля във водорасли високи пи 300метра но това море некаде до куба така поне разбрах далече от българия затова е рядкост ! Затова ако некой каже че е фанал малка змиорка лъже!
когато човек се изказва неподготвен може единствено да стане за смях
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”