Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Да се оплача от заргана тая година!
Модератори: emo vasilev, alekst
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Re: Да се оплача от заргана тая година!
Не остана много време за проби и на воблери или други места.Просто времето за вървене на рибата беше изтекло. В 10.00ч. удари североизточния вятър и всичко приключи. Пък и много за ядене и пиене имаше,което ми се струваше ,че е по-основно занимание. Да не говорим и за ловът на пъдпъдъци,което съвсем сгъсти програмата.
А за това,че има невероятни рибари в Ахтопол съм сигурен и без да ги познавам.Просто тези риби,които ние ловим не ги интересуват.Признават само паламуд , лефер и сафрид,при това в промишлени количества.

А за това,че има невероятни рибари в Ахтопол съм сигурен и без да ги познавам.Просто тези риби,които ние ловим не ги интересуват.Признават само паламуд , лефер и сафрид,при това в промишлени количества.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
аз в съботата бях лодкар , по скоро въдичар ....влязох с лодката от залива между Крайморие и Отманли - има неква затлачена рекичка там.... - чепарета - сафридски и чернокопски - капо , такъм за платерина с ......червей
, такъм за попчета - две или три бебета срещу Отманлий...баси пръчката - пълно безрибие....отидохме чак до острова ( Булшевик)
-там 5 плятерини ама малкиииии
...ама стана баси разходката....зема да почна да снимам само като Кирето и да прая репуртажи - то и без тва риба няма 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
То затуй на мойте репортажи само кораби се виждат,и някакви качени рейсове на тях.
Аааааааа,ще се почне,няма страшно.
Аааааааа,ще се почне,няма страшно.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- сериозен играч
Булти .. с кво ходи до Болшевика ... че се каня с каяка да ходя ама нямам идея дали ще ми стигнат силите
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
аз ходих с двигател Хонда 2,3 к.с.
....значи идеята ти е похвална и хич не е невъзможна....преди години ( за сега не знам ) имаше масово преплуване от Чукалята (Отманлий) до острова в чест на тъпанарите болшевики
....с плуване щом може - може и кану
... разстоянието от бухтата на нефтопристанището до острова е 2 км. и малко ....препоръчвам ти - мини първо 4 или 5км. наведнъж с кануто по траектория някъде близо и успоредна до брега и ако се справиш задоволително с тва разстояние - тогава се пробвай до острова - по дестинация от Чулакята до него - тва е най-близкото и безопасно пътуване.....но преди тва : осигури си спасителна жилетка със звукова и зрителна сигнализация , котва с мин 50 м. въже - всъщност ако нямаш място , можеш да минеш и без нея , но ако те удари западняка ще требе да черпиш фараджията да те връща обратно на буксир
, прочети правилника за безопасно пътуване по море - там ще срещнеш доста плавателни съдове и трябва да знаеш как да се разминеш с тях и най - важното вземи си боен пистолет ( по-голям калибър - по-добре ) или къса рязана ловна пушка с най-малко - съчми 13 нули за стрелба по джетове
....при тях нема правилници , нема нищо....чудно ми е как ДИКа не ги е нагъзил още да вадят задължително капитанско - виждал съм джет да отива от вилите на Отманлий до острова за около 2 мин и по пътя си като види лодка да прай алончета около нея....в Бг слабоумието стана синоним на богатството....ако знаеха братята болшевики кви ша ги накъдрят като земат власта хич немаше да бегат от остров Болшевик - поне така мисля аз

- КИРО
- Обратна връзка:
За джетовете,пък и не само те,и аз съм на "същото разстояние"
Имам чувството,че и много от хубавите яхти,се карат без книжки.Минават на 10м от теб на пълна газ,после се обръща да ти гледа сеира,как вълната му,ти клати лодката.Май рязаната цев е добро предложение.
Имам чувството,че и много от хубавите яхти,се карат без книжки.Минават на 10м от теб на пълна газ,после се обръща да ти гледа сеира,как вълната му,ти клати лодката.Май рязаната цев е добро предложение.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз доколкото разбрах бракониерите по Цонево си вардят мрежите с калашник в лодката.Поне е сигурно,че няма да засече. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.

Пашата обича смелите.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пък аз ще им отговоря.
Докато си чакахме билетите в ИАРА-джийницата,научих за доста неща от колегите.

Докато си чакахме билетите в ИАРА-джийницата,научих за доста неща от колегите.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Както бях споменал ,реших да се откажа от вълнолома за известно време и да посещавам някои от "моите" си места. Ми к'во да ви кажа? Уж все няма риба , пък тя всъщност доста добре си даде и днес.От 7,00ч. до 9,40ч. -28 заргана и 2 платерини. Понеже фотоапарата все го забравям,снимките пак са правени в банята.Малко са месарски,но ме увериха /в един друг "високоинтелектуален"форум/,че след като заменям рибата за пъдпъдъци,не съм бил съвсем месар.
И така,ето ги и днешните"пъдпъдъци" :

Утре пак.Поздрави и успех на всички!

И така,ето ги и днешните"пъдпъдъци" :

Утре пак.Поздрави и успех на всички!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ех,тея места... 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Забравих да кажа , че жена ми ги хвана всичките "пъдпъдъци". Аз ,както знаете съм само теоретик,а практиката ми куца.

Ама и Чурулика добре се оплаква от заргана тази година 

Бравос,бравос,тръгна най накрая тая "пущина"!И на Равда от три дена дава доволно,значи трябва скоро да ви идвам на гости!Влюбих се в едно зарганджийско "Шимано",пръчка има предвид,ама едва ли ще успея с докарването за този сезон!Тука нещо много пари му искат,та отвън ще дойде!Наслука и още повече да вадите и да пишете,и снимате,та и ние от СФ да можем да оплакнем око! 

- КИРО
- Обратна връзка:
Чурулик,зазимявай заргана,пък аз скоро ще заредя пъдъпъдъците в инкубатора.Трябва да има малко и далавера тука.чуруликпенчо написа:Забравих да кажа , че жена ми ги хвана всичките "пъдпъдъци". Аз ,както знаете съм само теоретик,а практиката ми куца.![]()
Абе българска работа.