Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Да се оплача от заргана тая година!
Модератори: emo vasilev, alekst
Да се оплача от заргана тая година!
Бях на Равда,за 24 дни ставане всяка сутрин най късно в 6.00,резултата е плачевен-70бр!Миналата година по същото време даваше много,питах местните рибари,но и те нямат обяснение защо така се е получило.Морето повечето дни беше спокойно със слаб вятър,идеално за заргански риболов,но риба няма!Принудих се да ходя от Равда до Созопол 4 пъти,защото там даваше и то добри парчета,даже и малък чернокоп доста излизаше.В момента един приятел е на Созопол по моя заръка и се чуваме,зарган няма,доста е странна тая риба тази година!
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Re: Да се оплача от заргана тая година!
ми,нормално.. не му е времето,още!!
аилно аз,дори не съм опитвал да ловя зарган по това време!
аилно аз,дори не съм опитвал да ловя зарган по това време!
AC/DC
Вярно че е още малко рано ,но наистина тая година закъснява доста миналата хванах първите риби на 15 август ,а септември при подходящо време се взимаха минимум 15-20 бройки надявам се да тръгне изведнъж
-
- сериозен играч
Днес бях в Черноморец-капо.
Още май е доста топличко.
Още май е доста топличко.
Здравеите днес бях на хотел НОИ, около 11 часа отидох отпред пред буната, там бе мои колега, които ме уведоми че е от един час там и има само едно зизи. Реших че щом няма заргана ще опитам с подводен риболов. Един час обикалях пред камъните и около буната никъде не срещнах платерина. След това разбира се още повече ядосан взех си пръчката и отпред на буната за зарган. Един час и половина хвърляне само две заргани.
Все още голямо нямане. но октомври наближава, ще и скъсам шортите. 

Пашата обича смелите.
За мое съжаление "мъката" с заргана продължава,преди малко говорих с моя приятел и днес едно голямо нищо!Слезнал чак до Резово,там вместо зарган,наловил 16 кефала!Навръщане към Созопол пробвал на още няколко места,но без успех.Незнам дали и е рано,но миналта година от 10 агуст до 25 бях с 200 и...заргана,а бях пълен аматьор, с пръчка 3.20 назаем от приятел,неможещ да мятам и тн,не че сега съм много добър! 

Година с година не си приличат при морския риболов. Действително миналата година зарганите излязоха доста рано по нашия бряг, но това по-скоро беше аномалия. Силата му е от края на септември до първата половина на ноември по мои наблюдения. Очаквам да се активира след падане на температурата на водата под 20 градуса.
- Local
- учете се от него
Прекалено е топла водата още, както каза Румци. Иначе аз вчера на Лозенец боцнах 5 заргана, 5 платерини една от които към 700 гр. и доста чернокопчета, които дано порастнат. 

Клавиатура риба не лови!!!
-
- учете се от него
Да споделя и аз, един зарган 50см. и една платерина около 400гр за времето от 6.00 до 10.30 часа.
Интересното е, че заргана беше пълен с хайвер
- не е ли малко късно да " снася" или на са познали месеца на термина

Интересното е, че заргана беше пълен с хайвер

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Вчера /неделя/сутринта ,на скалите /северните/ на Ахтопол - 19 заргана и 3 чернокопчета. Имах и няколко отнесени куки на такъма след зверски удари,като единия чернокоп ,жена ми го вдигна на повърхността преди да среже бидема.Доста едър си беше - около 400 грама. Помятах малко чепарето и блесната,но без успех. В събота вечерта се пробвах пак там,но хванах само 1 зарган и 3 чернокопчета.Местните ловяха основно циганка в залива. Имаше от тях и на скалите .Зачуди ме факта , че ловят с куки номер 7 , бидема-0,20мм. ,а червея не го оставят да виси,а го нанизват на куката. Вероятно поради тази причина нямаха никакъв успех в риболова и постоянно ни заглеждаха такъмите. Инак, за стръв използват само ,и единствено холандски червеи. Казаха,че са много доволни от редовната му доставка и от това,че е доста жилав. В случая споделям напълно мнението им.
Поздрави!
Поздрави!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Чуруликпенчо,може ли да ми кажеш как се стига до тия скали на Ахтопол,ако не е тайна !Предварително благодаря,независимо от отговора!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
С 
При чурулика е по-специално.Той си има фърфълак.

При чурулика е по-специално.Той си има фърфълак.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- чуруликпенчо
- сериозен играч
При влизане в Ахтопол,има едно /почти/ кръстовище. Хващаш най-лявото /то е почти направо ,ама си без предимство/. Караш по надолнището до едно "Т" образно кръстовище .Там завиваш на ляво и караш докато стигнеш едно площадче,където има автосервиз или платен паркинг /не обърнах внимание/,след което свиваш по черен път /около 50 метра/ . Там,отдолу са и скалите. Ориентир ще ти е "пиратския кораб".Скалите са вдясно от него. Дано съм успял да обясня разбираемо. Има и други интересни места,но това май е най-доброто според мен , пък и според местните риболовци.
Успех!
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- новобранец
Както казвашЧурулик,на месните това нещо въдицата им е нещо като на ескимос хладилник.Иначе там има големи майстори-ТОШКО,БЯЛОТО МИТЕ но мрежи,парагади.ако беше пробвал с воблери може би щеше да имаш успех с леферчетата,но на другите скали под църквата там имах /частичен /успех 4бр.А заргани хващаха на паметника.Но незная колко успешно-този риболов нещо го разлюбих
Много ти благодаря, още един път!То,тази информация не е за мен,а за мой приятел,който е там!Колегата ,разлюбил този вид риболов,а пак станах рибар заради него!