Да се оплача от заргана тая година!

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Да се оплача от заргана тая година!

Мнение от Sitalk »

Бях на Равда,за 24 дни ставане всяка сутрин най късно в 6.00,резултата е плачевен-70бр!Миналата година по същото време даваше много,питах местните рибари,но и те нямат обяснение защо така се е получило.Морето повечето дни беше спокойно със слаб вятър,идеално за заргански риболов,но риба няма!Принудих се да ходя от Равда до Созопол 4 пъти,защото там даваше и то добри парчета,даже и малък чернокоп доста излизаше.В момента един приятел е на Созопол по моя заръка и се чуваме,зарган няма,доста е странна тая риба тази година!
Аватар
ТАРАЛЕЖ
сериозен играч
сериозен играч

Re: Да се оплача от заргана тая година!

Мнение от ТАРАЛЕЖ »

ми,нормално.. не му е времето,още!!
аилно аз,дори не съм опитвал да ловя зарган по това време!
AC/DC
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Вярно че е още малко рано ,но наистина тая година закъснява доста миналата хванах първите риби на 15 август ,а септември при подходящо време се взимаха минимум 15-20 бройки надявам се да тръгне изведнъж
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

Днес бях в Черноморец-капо.
Още май е доста топличко.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Здравеите днес бях на хотел НОИ, около 11 часа отидох отпред пред буната, там бе мои колега, които ме уведоми че е от един час там и има само едно зизи. Реших че щом няма заргана ще опитам с подводен риболов. Един час обикалях пред камъните и около буната никъде не срещнах платерина. След това разбира се още повече ядосан взех си пръчката и отпред на буната за зарган. Един час и половина хвърляне само две заргани. :oops: Все още голямо нямане. но октомври наближава, ще и скъсам шортите. :P
Пашата обича смелите.
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

За мое съжаление "мъката" с заргана продължава,преди малко говорих с моя приятел и днес едно голямо нищо!Слезнал чак до Резово,там вместо зарган,наловил 16 кефала!Навръщане към Созопол пробвал на още няколко места,но без успех.Незнам дали и е рано,но миналта година от 10 агуст до 25 бях с 200 и...заргана,а бях пълен аматьор, с пръчка 3.20 назаем от приятел,неможещ да мятам и тн,не че сега съм много добър! :D
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Година с година не си приличат при морския риболов. Действително миналата година зарганите излязоха доста рано по нашия бряг, но това по-скоро беше аномалия. Силата му е от края на септември до първата половина на ноември по мои наблюдения. Очаквам да се активира след падане на температурата на водата под 20 градуса.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Прекалено е топла водата още, както каза Румци. Иначе аз вчера на Лозенец боцнах 5 заргана, 5 платерини една от които към 700 гр. и доста чернокопчета, които дано порастнат. :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Да споделя и аз, един зарган 50см. и една платерина около 400гр за времето от 6.00 до 10.30 часа.
Интересното е, че заргана беше пълен с хайвер :shock: - не е ли малко късно да " снася" или на са познали месеца на термина :lol: :lol: :lol:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Вчера /неделя/сутринта ,на скалите /северните/ на Ахтопол - 19 заргана и 3 чернокопчета. Имах и няколко отнесени куки на такъма след зверски удари,като единия чернокоп ,жена ми го вдигна на повърхността преди да среже бидема.Доста едър си беше - около 400 грама. Помятах малко чепарето и блесната,но без успех. В събота вечерта се пробвах пак там,но хванах само 1 зарган и 3 чернокопчета.Местните ловяха основно циганка в залива. Имаше от тях и на скалите .Зачуди ме факта , че ловят с куки номер 7 , бидема-0,20мм. ,а червея не го оставят да виси,а го нанизват на куката. Вероятно поради тази причина нямаха никакъв успех в риболова и постоянно ни заглеждаха такъмите. Инак, за стръв използват само ,и единствено холандски червеи. Казаха,че са много доволни от редовната му доставка и от това,че е доста жилав. В случая споделям напълно мнението им.
Поздрави!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Чуруликпенчо,може ли да ми кажеш как се стига до тия скали на Ахтопол,ако не е тайна !Предварително благодаря,независимо от отговора!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

С Изображение
При чурулика е по-специално.Той си има фърфълак.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

При влизане в Ахтопол,има едно /почти/ кръстовище. Хващаш най-лявото /то е почти направо ,ама си без предимство/. Караш по надолнището до едно "Т" образно кръстовище .Там завиваш на ляво и караш докато стигнеш едно площадче,където има автосервиз или платен паркинг /не обърнах внимание/,след което свиваш по черен път /около 50 метра/ . Там,отдолу са и скалите. Ориентир ще ти е "пиратския кораб".Скалите са вдясно от него. Дано съм успял да обясня разбираемо. Има и други интересни места,но това май е най-доброто според мен , пък и според местните риболовци.
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

Както казвашЧурулик,на месните това нещо въдицата им е нещо като на ескимос хладилник.Иначе там има големи майстори-ТОШКО,БЯЛОТО МИТЕ но мрежи,парагади.ако беше пробвал с воблери може би щеше да имаш успех с леферчетата,но на другите скали под църквата там имах /частичен /успех 4бр.А заргани хващаха на паметника.Но незная колко успешно-този риболов нещо го разлюбих
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Много ти благодаря, още един път!То,тази информация не е за мен,а за мой приятел,който е там!Колегата ,разлюбил този вид риболов,а пак станах рибар заради него! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”