Екстрйм що е то.... Темата извадка от Дуга тема

Модератор: sapuna

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Разисквания по темата воблери !!!

Мнение от krokibg »

Павле,забрави да ми купуваш макара,това си беше майтап и просто ще си сложа не една а сто и една точки ито много червени и големи :lol: :lol: :lol: :lol: Само се чудя,как още не разбрахте че всичките макари на Шимано,Дайва и даже и Сертейта дето си го изтипосал ги е правил един Х........Й и са като близнаци,но със различни имена.Всички си поръчат макарите във няколко фабрики на ЕДИН холдинг и това е,само им правят леки модификаций за да не бият толкова много на очи приликите а вътре са едни и същи л.....на :lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение

Огледайте я много хубаво и я сравнете със Шимано Техниум или Дайва от таз годишните модели и открийте разликите :lol: :lol: :lol:

И така,ако аз спечеля,просто ще си държиш на подписа надпис "ШИМАНО Е №1 В СВЕТА" и много ТОЧКИ - червени а аз "ДАЙВА Е №1 В СВЕТА" и много -много точки пак червени :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Сертейт и Техниум нямат нищо общо ! Нито външно нито вътрешно гарантирам :wink: Никога не съм твърдял че Дайва са №1 и за това не изисквам от теб да го пишеш ! Просто твърдя че са по-добри от Шимано ! Вътрешните механизми на двете марки са коренно различни - една купчина дреболии освен лагерите и червяка при Шимано , няколко големи зъбни колела , малко железо и лагери при Дайва . Е , специално Дайвата която ще ти пратя е произведена в Тайланд , има няколко години стаж къде ли не и за какво ли не по света , размера и е само 2500 но мисля че ще ти свърши работа :D Обърни внимание на брейда къде ще и бъде намотан :wink:

пп - мисля че ако я пратя в неделя по Ицо Трайков по-бързо би пристигнала в Пловдив от по Еконт :roll: Та ако ти върши и тъй работа то в понеделник може да вземеш макарето от "Риболовен свят" :wink:

пп2 - относно поръчването то е верно че много макари се правят в бившите заводи на Риоби в Китай ( Риоби отдавна не произвеждат макари ! ) а да не споменаваме чудото Пуре Фишинг къде успя да съсипе до неузнаваемост марки като Мичел и АБУ :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павка,не знам как ще стане този номер за два-три дни да и направя тестовете които съм и намислил.В понеделник ако я пратиш,във четвъртък ще тръгвам за Жребчево при момчетата които отиват първи та незнам кога ще мога да отида за риба със нея и как да я тествам само за ден - два :roll:Нужни са ми поне няколко ходенета- целодневни както ходя и връткам шиманата :roll: :roll: :roll: Ако беше я пратил веднага след като се зачекнахме,на Жребчево щеше да имаш Дайба - корпус и дръжка :shock: :mrgreen: :lol: :wink: Носи я на жребчево и там ще се разберем какво ще правим та да разберем кой макари са по-здрави :!: :drinkers: :lol: :wink:

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Любе , Дайвата е при Ицо , утре можеш си я взе ( що не и тая вечер ? я гле каква хубава гръмотевична буря си имате около Пловдив за активизиране на сома :wink: ) :D Бая пооспамихме на човека темата ама айде кат модераторин в тоя подфорум да вземеш да я разделиш и тъй :wink: На шпулата както обещах имаш намотано ИГК 14 либри с Японска номерация 1.2 или нашенска 0.12 . Тъй , брейдчето след двайстият метър се е понабило в другият брейд по шпулата ( то Тунджа толко широка та толкоз размотах ) щото правихме една съпоставка с едно Шимано Техниум 4000 и таз Дайвичка 2500 относно как държи на аванс с един дъмпел та е хубаво да го поразмоташ и намотаеш наново ! Предпочитам коментарите какво ще остане от макарата да ги дадеш след като я тестваш а не като досега по темата ей тъй наизуст :wink:

Павел Иванов
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Рекламите - не можеш да вярваш на нито една дума, която казват.
Компютрите - трудни за разбиране и никога нямат достатъчно памет.
"Дайбата или Шибано" - Ебати спора заформихте
:lol: Павле и Любо.... понеже оспамихте темата с воблерите ще си позволя и аз да се издрискам вътрееее..... :mrgreen:

Това са лични впечатления!!! Не искам да влизам в спор и с двама ви !!!
Предимствата на Дайвата:
1. - Отлична плътна изработка, която прави достъпа на речен пясък труден (+)
2. - Отлично редене на влакна (тънки) демек за лек спининг (+)
3. - 4,7 - срещу 5 и косур... си е предимство при речното облавяне (+) :roll:

Обаче Павле с цялото ми уважение.... нема да се получи тва дето го Насаждаш на Любо 8)
Да се аргоментирам що.... Стромовете с които Любо лови са доста тежички, правят потапяне до 4-5 метра за нула време! като в момента на водене примерно в някой от бентовете на Марца постоянно преминават през различни посоки на водното течение и се изисква адекватна реакция да накараш тумбестата подводница да трепти по желания от нас начин :roll: Дайбите от размер 2500 са неспособни да дърпат стромовете за целудевен риболов на бърза река :? Риболова стях става уморителен! (-)
Павел ме подпали на Дайвите притежавам две от въпросния размер 2500 и личното ми мнение е че кефал и некое щукле са супер работят с лекота, но да не забравяме и пръчката, която трябва да си е с малка акция... не а 50-100 :?
Равносметката: Дайба 2500 и Шибано 50-100 3м.... Повече от Ужасен избор.... Както каза Царя "Вервайте ми"
Това са лични впечатления!!! Макарето ще се Разбрица "Вервайте ми" :lol: На гегата ще и малее...
И сега съвсем не в темата.... Има много Подходящи "По старички Абута" куче марка и по-евтино лягат като се споминат :lol: Тва го пиша за другите дето им влияете и ви четат :lol: Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Идеята е да види че има и други марки освен Шибано , пък като се убеди то размери големи къде ще му вършат повече работа да искаш :wink:

Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:lol: Усрахме темичката но много малко,защото за да се врътка със воблерчета,трябва и макаричка :lol: Павка,ако пък знаеш за нашия риболов колко е хубаво да се разчита на яка макара,няма да го умувам,но другия Павел/сестрата/му е намерил цаката със това шимано/байтрънъра/ и слон да закачи ще го извади без никакъв проблем и единственното неудобство е че ще трябва да поспира за почивка .Като знам сома от реката как дърпа и се бори,просто каквото и да си видял със малките рибоци/кленчета,пъстърви и щуки/просто ще се схванеш от кеф ако някога се престрашиш да направим един–два риболова пък да имаш и слука и късмет да ти удари па тогава ще видим какво ще говориш.Трябва обаче човек сам да го преживее,почувства и асимилира .Аз съм пробвал да въртя воблери със всякакви макари,но определено модела за който мечтая не е и няма да бъде Дайба,каквото и да покаже теста/макар че знам изхода/ :mrgreen: Павка,първия удар и следващите 10-15 минути,напъните и борбата на тези чудовища по Марица от 10 до 50кг са страшни и изобщо няма как да го отречеш и да си казваш ....абе той този сом дето евентуално ще удари,няма да е много борбен и ще го извадя като салам !!! Да,ама не,просто кекавата макара често ми е правила проблеми и веднага е следвала смяна и търсене на друга алтернатива :idea: От тези ми деиствия,се натрупа доста солиден 5-6 годишен опит и затова говоря простичко и със факти от достатъчния брой извадени големи сомове и борбите ми със тях.Макарата за която говорим,ще трябва да издържи на доста екстремни напъни,които ще са целодневни или поне 6-7 часа - НОН СТОП въртене,което нагрява зъбчатките вътре,изхвърля греста от тях и започват да си стържат на сухо още след първия час въртене.Тук е главния проблем и слабо място на всички макари.Едните издържат повече,много-повече :lol: :lol: :lol: Иска ми се Павка да опиташ да половиш със твойта Дайбичка цял ден и да закачиш на линията една от тежките сомски блесни със червената прежда на троиката и да кажеш своето мпение.Аз обаче като съм пробвал,ловил по няколко часа със такава блесна знам колко трудно се набира и колко зор виждат макарите от 3500 – 4000,просто 2500 ще навива,навива ден-два и после ще спре да навива завинаги ако ще да е и извън земна.И накрая най-важното нещо,финансовата страна на нещата :idea: :idea: :idea: трябва да се намери баланс между парите и това колко често ще трябва да си сменям макарата след горе описаните обстоятелства и дали е разумно да се дават 4-500лв и нагоре за Дайба,просто за едното име или да си ловим със Шибано от по малък клас,по-голямо и по–евтино и по-здраво.

Колегата които попита за поперите на Салмо,цената е 9лв във Пловдив и наистина са доказани ловци.

artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Екстрйм що е то.... Темата извадка от Дуга тема

Мнение от artaks »

Кроки,какви Шимана използваш за тежкия спининг.Споделям мнението ти за Дайвите,но има и модели/по-стари/които са много дълговечни,като BG-та..та примерно.Аз също съм фен,на Шимано като последната ми придобивка е SW TwinPower 6000 PG.Като гледам как е пипната.......нямам думи.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Еба си му бабата :evil: Писах полвин час мнение сума си страници и накрая не можех да го пущим щот ме беше изфърлила системата :cry: :cry: :cry:

Нема да почвам на ново !

Само на кратко - Любо света не е Шибано !
Байт рънера не е спинингова макара и ще се сдуха в пъти по-бързо и от най-здуханото Аливо или Регал !
Ако случайно скапеш СОЛа бих предпочел да ти купя нова макара отколкото да сложа в подписа си нещо което ме е разочаровало и тъй да подвеждам сума ти народ !
Не може да правиш съпоставка с макара с голям макс драг ( преди малце го бех разяснил обстойно амъ ..... ) и такава с нисък такъв :idea: Иде реч за ползваната от теб Дайва на която гледаш само лагера а не характеристиките ( за справка има Регали с лагери колкото на Сертейт амъ ) !
Според мен единственното проблем който би ти създала СОЛа е че нема ти балансира гегата ама тва имам тва пращам , сорри :oops:

Наздраве :D

Много се радвам че темата е разделена и не трябва да се чувствам спамерче :D

Павел Иванов
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Пафка случайно да имаш едно Солче и за мен ,че Марко му се свиди :wink: :drinkers:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Иво , да ми ядеш ушите :lol: :lol: :lol:

xenohаck , Кеприкорна е доста приятна макара за парите си стига да не си вземеш от новият модел къде се произвежда не баш от Дайва а от некой си за нещо си и накрая се е получило едно нищо :lol: Инак и старият вариант не е за препоръчване за Любовите натоварвания , най-малкото че има доста слаб аванс а слабият аванс е предпоставка за по-слаб механизъм и съответно не става . Инак е една доста универсална макара за нормалният спинингов спектър в БГ .

Павел Иванов
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Павел Иванов написа:Иво , да ми ядеш ушите :lol: :lol: :lol:

.
И ся кво, пак требе да си въртя Шиманата :drinkers:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ари ни риви па ти бре :o :o :o Предполагам че Любо щи услужи с оборотната за неколко часа на Жребчево :idea:

Павел Иванов
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Павел Иванов написа:Ари ни риви па ти бре :o :o :o Предполагам че Любо щи услужи с оборотната за неколко часа на Жребчево :idea:
Аз не рива кат Любо, кандисвам и на Дайва, щом е аванта/ако ли малко потреблена/ :wink: :drinkers:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Абе ти ще видиш накрая Любо кат реши просто ей тъй за идеята да земе та да си земе един такъм където ще си го ползва доживотно без забележки уместо да събира една купчина строшляци сека година и да фали Шибано :lol:

Инак като комплект за него виждам това :

въдица , ако и да е едноколенна предполагам че все ще найде начин да я транспортира .

макара къде ще му вади суметата и ще пее дълги , дълги години .

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”