Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Екстрйм що е то.... Темата извадка от Дуга тема
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Екстрйм що е то.... Темата извадка от Дуга тема
Темата извадка от Дуга тема дето я оплескахме!!! поздрав Боса
Почти на всеки риболов късам по няколко воблера.В много от случаите ги спасявам и само ако модела който съм закачил ми е последен,чак тогава влизам със плуване и го вадя и то ако съм във самото начало.Ако съм ловил цял ден и ще си отивам,изобщо несе церемоня или късам или се откача.Доста колеги съм ги виждал как влизат на добрите места където ловим и като влезне,веднага си събирам партакешите и напускам мястото като се моля на другото да няма никой.В интерес на истината,ще е много хубаво да има чалъм изобщо да не се закачат или ако стане,да имаме 100% сигурност че ще ги спасим,но това е невъзможно защото много хубави неща на едно място не е на хубаво
Така че,всеки да си направи сметката и да прецени какво иска и какво ще прави със такъма и до каква степен може да направи компромис заради примамката,но лично аз никога няма да пренебрегна сигурноста заради воблера.Друго си е когато си знам такъма до каква степен мога да му имам доверие че е здрав и че тройките и халкичките са читави и ще издържат.Много е неприятно когато ти се откачи риба и извадиш линията/задължително гърнирано ваденето със псувни/ да видиш че проблема е била или шибаната тройка или халкичката която не е издържала на поривите на рибата.Успех и дано сте ме разбрали правилно,ако ли не,когато се случат гореописаните неща,да се сетите за мен
Няма да ви казвам колко псувни съм бълвал,защото в началото нямаше кой да ми дава съвети и всичко се наложи да го науча и преживея сам.Сега ви даваме всичко на готово и ако не се възползувате си е ваш проблем.Наслука !!!
П.С Забравих да допълня,че никога не трябва да опъвате брейда директно,без да сте си навили нещо на ръката или да сте направили няколко намотки на нещо твърдо/ по-масивно дръвче или на дръжката на спининга/като за целта,трябва да си отпуснете още конец за да имате възможност да навиете и опънете по-здраво.Елиминирайте пръчката и макарата от директните напъни така че единственното нещо което да е по линията от воблера към пръчката да е или ръката ви със намотан плат,ръкав или нещо твърдо и здраво.Това се налага поради простата причина че конеца е толкова здрав и че когато наведете пръчката и вземете да напъвате със макарата,задължително наранявате зъбчатките вътре в нея че след десетина такива напъвания,макарата издава багажа/Гоголисеца знае за какво говоря/ и започва да навива неправилно,зъбчатките изтърват и превъртат във един момент и още куп простотий.Не рядко се чупи и пръчката когато започне непосветения колега да се опитва със напъни и резки засечки да освободи примамката от закачката и се налага закупуването на нова пръчка и т.н.Всичко това го пиша от опит и дано да съм предотвратил няколко счупвания на пръчки и макари

Почти на всеки риболов късам по няколко воблера.В много от случаите ги спасявам и само ако модела който съм закачил ми е последен,чак тогава влизам със плуване и го вадя и то ако съм във самото начало.Ако съм ловил цял ден и ще си отивам,изобщо несе церемоня или късам или се откача.Доста колеги съм ги виждал как влизат на добрите места където ловим и като влезне,веднага си събирам партакешите и напускам мястото като се моля на другото да няма никой.В интерес на истината,ще е много хубаво да има чалъм изобщо да не се закачат или ако стане,да имаме 100% сигурност че ще ги спасим,но това е невъзможно защото много хубави неща на едно място не е на хубаво

П.С Забравих да допълня,че никога не трябва да опъвате брейда директно,без да сте си навили нещо на ръката или да сте направили няколко намотки на нещо твърдо/ по-масивно дръвче или на дръжката на спининга/като за целта,трябва да си отпуснете още конец за да имате възможност да навиете и опънете по-здраво.Елиминирайте пръчката и макарата от директните напъни така че единственното нещо което да е по линията от воблера към пръчката да е или ръката ви със намотан плат,ръкав или нещо твърдо и здраво.Това се налага поради простата причина че конеца е толкова здрав и че когато наведете пръчката и вземете да напъвате със макарата,задължително наранявате зъбчатките вътре в нея че след десетина такива напъвания,макарата издава багажа/Гоголисеца знае за какво говоря/ и започва да навива неправилно,зъбчатките изтърват и превъртат във един момент и още куп простотий.Не рядко се чупи и пръчката когато започне непосветения колега да се опитва със напъни и резки засечки да освободи примамката от закачката и се налага закупуването на нова пръчка и т.н.Всичко това го пиша от опит и дано да съм предотвратил няколко счупвания на пръчки и макари

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Разисквания по темата воблери !!!
Кроки зависи от макарата
Някои издържат как Дуракел - "повече , много повече" на дирактни напъни само с наведен напред прът ако и да са с нищожни размери от типа на 1000 / 2500 ! Е не можах да се сдържа да се таковам у киферицата начи
Инак точно за туй се абиме да си споделяме и в края на краищата се получава здрава линия със съвсем малко по-не здрави тройки които на рибата при добре регулиран аванс ще и е доста трудно ( да не кажа невъзможно ) да преебе докат се спасяват бая примамки някои от които на стойност доста в пъти над средната за Бугарстан надница
Инак в доста теми съм коментирал най-успешният и евтин отцеп - тежък катинар от магазините за един лев амЪ ...... Като си помисля че при риболов с брейд тази година имам загубени общо четири примамки направо ми става благо на душата 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павел Иванов написа:Кроки зависи от макаратаНякои издържат как Дуракел - "повече , много повече" на дирактни напъни само с наведен напред прът ако и да са с нищожни размери от типа на 1000 / 2500 ! Е не можах да се сдържа да се таковам у киферицата начи
Инак точно за туй се абиме да си споделяме и в края на краищата се получава здрава линия със съвсем малко по-не здрави тройки които на рибата при добре регулиран аванс ще и е доста трудно ( да не кажа невъзможно ) да преебе докат се спасяват бая примамки някои от които на стойност доста в пъти над средната за Бугарстан надница
Инак в доста теми съм коментирал най-успешният и евтин отцеп - тежък катинар от магазините за един лев амЪ ...... Като си помисля че при риболов с брейд тази година имам загубени общо четири примамки направо ми става благо на душата
Павка,100 пъти ти напомням че рибите които ловиш са във пъти /100тици/по-малки от тези за които аз ходя.Респективно,брейда ти е тънак/а във повечето случай ловите със монофил/ и макарите по-нежни.Място за съпоставяне няма

- Павел Иванов
Ех Кроки , Кроки , хиляди пъти съм ти повтарял - вземи си читава Дайва ( имаш възможност ) полови с нея и тогива дай коментар
Примерно - взимаш си Фуего , Сол , Сертейт или Лувиас , ловиш един сезон без да я бърникаш кат смазване и пр. глюпости и на края на сезона ако не си доволен от нея ти я взимам на цена колкото ти е излезнала когат си я купил
Преди време бях един от най-отявлените противници на Дайва щото преди петнайсетина години си взех две ниско бюджетни такива ( ако и кат си ги купих от тука ми се вързаха на доста високо бюджетна цена ) но кат си взех нормална такава нещата си дойдоха на мястото
Това че нямаш колеги които да ловят с Дайва е съвсем естественно при положение че липсва на нашият пазар или е представена от ниско бюджетни и такива закупени с фабричен дефект на тънкана ако и тук да се продават на баси му и цената
Размера на макарата по-принцип е съобразен с това за което ще се ползва и съответно натоварването може да се изчислява само при модели с едни и същи показатели а не аз ловя за това ти за това
Закачките и камъните в почти всички случаи са си едни и същи !
пп - почти никога не ловя с монофил изключая моментите когато се оттдавам на ултра лайт ама и тогава са 50/50 монофил и ултратънък брейд

пп - почти никога не ловя с монофил изключая моментите когато се оттдавам на ултра лайт ама и тогава са 50/50 монофил и ултратънък брейд

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павка
аз имам възможност да си взема каквато искам макара,но я ми кажи ти защо искаш после да си притежател на скрибуцащ боклук
Дайва.Един приятел има една такава
Дайва Sol ли беше или нещо от сорта.Вземи я вика да я пробваш !!! Аз от начало се позамислих,но после си викам че и да се счупи ще си му платя макарата.Момчето ми я донесе от София и два /повтарям/два излета направих със нея и веднага я свалих защото започна за два дни въртене на тежката артилерия,да проявява признаци на .....отивам на боклука ако не спреш да ме тормозиш
Понеже съм коректен човек,реших да я върна веднага,защото щях да давам грешни пари за едната проба,пък и момчето е приятел и колега та просто не заслужава да му връщам счупена макара/или просто готова да се повреди/ и така и постъпих.Върнах я и сега спя спокойно и нито той,нито аз сме ощетени.Предполагам че той си я ползва за лек спинингов риболов и я жали и ще я ползува дълго.ако много държиш на някаква проба,защо не вземеш да ми изпратиш една такава да я пробвам и вместо да ми я плащаш,просто накрая на сезона/останаха максимум два месеца за екстремен риболов/ще ти я върна да си видиш прехвалената макара.ако е здрава,аз ще ти купя чисто нови - ДВЕ,но ако и се ебе майката,ти ще ми купиш една нова та да те запомня аз теб и ти да ма помниш кога сме спорили
Даже ако си прав и това са извънземни макари,просто ще си строша всичките шимана които имам/малиииии ще ме оставиш просяк/а те са много
Също така,още щом се събудя,влизам в интернет и всяка сутрин в растояние на една календарна година,ще ти се извинявам за това че ми е твърда главата и че си бил винаги прав-много прав.Кво ша кажеш да ма пробваш

Дайва Sol ли беше или нещо от сорта.Вземи я вика да я пробваш !!! Аз от начало се позамислих,но после си викам че и да се счупи ще си му платя макарата.Момчето ми я донесе от София и два /повтарям/два излета направих със нея и веднага я свалих защото започна за два дни въртене на тежката артилерия,да проявява признаци на .....отивам на боклука ако не спреш да ме тормозиш

- Павел Иванов
Оки ! След петнайсти ти пращам една СОЛ 2500 таман ще е актуална за срещата на Жребчево ! Наистина второ употребление и много видяла ама се сметам да ти свърши работа
На нея ще има намотан плетеняк на ИГК 14 либри та да може спокойно да меташ за сомове разни и тъй
За петнайсти чакам на ЛС на кой адреЗ да пратя Дайбата 

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павле,бебета ли ще ловя със тази 2500
Просто много ще се смеем на срещата
Да беше поне 3500 -4000,можеше да се надяваш на победа

- Павел Иванов
Ами Кроки като най-големият ми размер макара е 2500
Не се притеснявай , лови си снея спокойно ако и да не ти балансира гегичките
В последствие ако остане здрава не желая да ми купуваш каквото и да било или да трошиш каквото и да е , стига ми удволетворението че ще си разбрал че наистина има разлика
ПП - брейда който ще бъде на нея с издръжливост 14 либри и Японско обозначение 1.2 ако случайно стъпи на нашият пазар , нашите си магазинери биха го означили като такъв с дебелина 0.12мм ама не е та ....... инак не се притеснявай и за него ! Достатъчно здрав е

ПП - брейда който ще бъде на нея с издръжливост 14 либри и Японско обозначение 1.2 ако случайно стъпи на нашият пазар , нашите си магазинери биха го означили като такъв с дебелина 0.12мм ама не е та ....... инак не се притеснявай и за него ! Достатъчно здрав е

Последно промяна от Павел Иванов на Съб Авг 30, 2008 2:50 pm, променено общо 1 път.
Павел Иванов
Павел Иванов
Работата стана интересна.
Приятели, айде и аз да ви донахъсам с мойто Шимано 8000.

Интересно, ако го сборим с някоя ДайБъ, кой ще тегли повече...

Интересно, ако го сборим с някоя ДайБъ, кой ще тегли повече...

- Павел Иванов
Адашче , в твоят случай бих заложил на това :

и според мен тази ще тегли този повече , много повече от здуханият батрънър
пп - на Тунджа ако дойдеш и ти по-рано ще ти дам да половиш преди Кроки с Дайбъта

и според мен тази ще тегли този повече , много повече от здуханият батрънър

пп - на Тунджа ако дойдеш и ти по-рано ще ти дам да половиш преди Кроки с Дайбъта

Павел Иванов
Павел Иванов
Тоз Сертейт си го заплюх ей те сега на. Хич не страдам от маркови камплекси.

- Павел Иванов
Кроки , пращай адрезот на ЛС щот вдругиден сабаале си бия камшика къде Тунджа по Елхово и кат се върна понеделника да мога да ти пращам ДайбЪтъ веднагически та да не развалям смеха на срещата
пп - още ме тормози та не мога да спя кой размер СОЛ те разочарова толкоз та бързо , бързо го върна на собственника му

пп - още ме тормози та не мога да спя кой размер СОЛ те разочарова толкоз та бързо , бързо го върна на собственника му

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павка,пускам ти адреса но като гледам,на Тунджа ще ходиш,кога ще и правя тестовете и т.н.Аз знам какво ще се случи със макарата и нямам желание да и лазкажа играта но нали си сигурен във тази марка,просто се налага да го направя.Искам да се разберем предварително колко дълаг ще е теста и колко риболова ще издържи Дайбичката
Има вариант да не правим и тест,защото модела е много малък и слаб за големите воблери и знам какво ще се случи
Да беше поне 3500 - 4000 та да е на равни начала със Шиманата които ползувам за Маришките сомове.Аз ще ти пратя моите данни и до къде да пратиш макарата,но просто изхода ще е като със другите Дайби,дето съм пробвал - "Затваряне" на бигела при замятане и изтърване на зъбчатките вътре
Много са красиви и скъпи,но вътре са едни големи л....на,не само Дайвите и от Шиманата има много боклуци и повече от един сезон им е много трудно да изкарат.Превеждам и най-пресния случай,Дайва 2500TR,която е със един лагер по-малка от Сол и много-много красива и синичка,приключи земния си път за двайсетина риболова има-няма.Момчето на което е макарата ми каза че е взела да превърта вътре някаква зъбчатка.Но,ти си знаеш.Пращам ти адреса на ЛС.Поздрав !!!

- Павел Иванов
Адрезот получен и в понеделник биде пратено
Интересуваше ме СОЛа където спомена по-горе че си ползвал какъв размер беше 
Колко ще е дълъг теста определяш ти но да не надхвърля началото на декември щото ще ми трябва да я водя за щука

Колко ще е дълъг теста определяш ти но да не надхвърля началото на декември щото ще ми трябва да я водя за щука

Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
Само да доуточниме условията
Ако си съгласен това остава :
Съгласен ?

Но ако не и се "ебе майката" от теб искам в подписа ти в продължение на една година да има една червена точка .Krokibg написа:...но ако и се ебе майката,ти ще ми купиш една нова та да те запомня аз теб и ти да ма помниш кога сме спорили![]()
![]()
...
Съгласен ?
Павел Иванов
Павел Иванов