Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

МЕШАНА СКАРА ЗА ВСЕКИ.
Модератор: dantho.mihov
Re: МЕШАНА СКАРА ЗА ВСЕКИ.
Съгласен съм напълно с казаното от теб Кроки.Всъщност и аз не намирам нищо лошо в Корбуса.Бих казал,че даже ми харесва заради нестандартноста си.При всички случаи е по-здрав от доста спинингови макари и мултита.Петьо от Ивайловград ги е вадил големите сомове с меки притки и смешни макарички.И аз знам,че всеки добър риболовец ще извади голям сом с подобна въдица.
Мен ме нервеше това Ренде Троли,дето иска да ми каже нещо,а не знае как.Обвини ме в неща дето не съм ги мислил.Чак пък и по 2 мигача пуска чудейки се
Искаше да ми каже,че от тая година съм прозрял истината за плетеняка.Всъщност преди според мен нямаше подходящи дебелини и твърдост на оплетката и за това си го копувах от чужбина.Ползвах го само долу за повод.После интимната му мисъл е не за Корбуса,а защо аз имам Авет и има ли смисъл от него.Като се опитва да ги сравнява с някакви косвени мисли и догатки.И е толкова хитър,че за да не се компрометира той ме противопоставя с Краси и неговия метод на улов.Аз преди него зная на Краси монтажа,но си правя мой,защото и мислите са си мои.А той му пишеше в лични с: моля те пусни ми някой монтаж.И сега когато понаучи нещо за сома реши,че може да е курва противопоставяйки различни мнения на различни хора.И на края целия му пост беше една лъжа изказана за мен целяща провокация,подмазачество и показване на уж нестандартно мислене.За това,когато го видя на някой язовир или ще го изям или ще му дам ...... мед.Той Краси ще го доведе някъде.Само да не се разтрепери,че няма да го бия,а ще го питам-какво аджеба е научил от тия форуми.Само глупости и сплетни ли!?

Мен ме нервеше това Ренде Троли,дето иска да ми каже нещо,а не знае как.Обвини ме в неща дето не съм ги мислил.Чак пък и по 2 мигача пуска чудейки се

-
- сериозен играч
Емо ама ти що се връзваш не знам .
И си голямо ренде ти самия . Казах мнението си за Корбоса и ти хареса . После казах че е готино че има редач и брояч и почна да се нервиш . Ма то редач и брояч имат почти всички други макари от този клас . Най-съществената разлика на Корбоса е важна и аз казах мнението си за нея .И за това не съм се подвел от Троли. А и не се наежвай много много това те изнервя а тогава големите не връзват - само такива кат на Тролката

И си голямо ренде ти самия . Казах мнението си за Корбоса и ти хареса . После казах че е готино че има редач и брояч и почна да се нервиш . Ма то редач и брояч имат почти всички други макари от този клас . Най-съществената разлика на Корбоса е важна и аз казах мнението си за нея .И за това не съм се подвел от Троли. А и не се наежвай много много това те изнервя а тогава големите не връзват - само такива кат на Тролката

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
- krokibg
- учете се от него
Аз си взех три мултита за кльонк ! Корбос,Джаксън и Пен.Пена е ветеран и е на минимум 25 години.Правя си сам разни монтажи и други свободни съчинения за да намеря мая,повтарям точно мой си метод за ловене на кльонк.Измислям си разни работи,закачам пискюли от прежда които сам си правя и крия оловото и т.н.Ето два монтажа които съм си направил сам,като изобщо не съм се съобразявал със нищо,нито със дължината на повода нито със дебелини и големини на тройките и куката за стръвта.Гледал съм клипчета разни и затова взаимствам тези неща от там,абе каквото стане.Надявам се да намеря моя си монтаж и това е.Ето и снимките:

Пръчките които ползувам са две дължини.Първата е Катфиш 3000 на СПРО а другата е дръжка от Авашима и горната част е от колмик,като от това се получи добра комбинация.За мен е нормално след речния риболов на сом да искам пръчката да ми е по-дълга,защото ако ударя голям сом и имам възможност да слезна веднага на брега/което не е невъзможно/ да имам пълен контрол над ситуацията и рибата.Мисля че по-дългата пръчка със добре подбрана акция мори рибата два пъти повече отколкото тези къси саръци,но времето ще покаже дали съм прав или не.Сега още съм във детско - юношеския отбор и се надявам да се издигна скоро/от другия сезон/във майстор на спорта

Пръчките които ползувам са две дължини.Първата е Катфиш 3000 на СПРО а другата е дръжка от Авашима и горната част е от колмик,като от това се получи добра комбинация.За мен е нормално след речния риболов на сом да искам пръчката да ми е по-дълга,защото ако ударя голям сом и имам възможност да слезна веднага на брега/което не е невъзможно/ да имам пълен контрол над ситуацията и рибата.Мисля че по-дългата пръчка със добре подбрана акция мори рибата два пъти повече отколкото тези къси саръци,но времето ще покаже дали съм прав или не.Сега още съм във детско - юношеския отбор и се надявам да се издигна скоро/от другия сезон/във майстор на спорта

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Любо ти си вече в А-отбор недей да скромничеш 

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
А бе Краси-кво си ми казал и ти сега.Знаеш много добре,че не ме интересува това.Ни Корбуси ни други подобни.Не съм започнал аз тази тема.Ти не четеш ли.KRASSI написа:Емо ама ти що се връзваш не знам .
И си голямо ренде ти самия . Казах мнението си за Корбоса и ти хареса . После казах че е готино че има редач и брояч и почна да се нервиш . Ма то редач и брояч имат почти всички други макари от този клас . Най-съществената разлика на Корбоса е важна и аз казах мнението си за нея .И за това не съм се подвел от Троли. А и не се наежвай много много това те изнервя а тогава големите не връзват - само такива кат на Тролката![]()
![]()

Здравейте на всички и ви пожелавам Весели празници, много здраве,много пари и още повече свободно време за риболов

По данни CORBOSSA го дават 0.50мм / 280м , което отговаря горе-долу на клас 60lb.Тоест самия прозводител не дава да се използват влакна с издържливост повече от 30кг в противен случай се получава все едно на S-класа да сложиме гуми 13-ки и да искаме да караме с 250км/ч - 100% самоубийство , а и гаранцията няма да важи.
А за сведение макарата няма и стоманен пиньон , което пък е абсолютно задължително и дори най-евтиния PENN го има

От друга гледна точка пък SILURIS GLANIS влиза в клас 130lb / 59кг според IGFA така , че може да се предположи , че уредите е добре да са сериозни / като за акули / , тоест CORBOSSA дори и по данни не е за нашия общ любим риболов.
Още един път успех на всички.

С две думи : в IGFA са направили таблица с всички видове риби и уредите , с които трябва да бъдат уловени за да могат да бъдат признати за световните рекорди.
Тоест ако за сома дават 130lb клас - то мултипликатора , влакното и пръта не трябва да имат издържливост повече от 130lb , прави се само изключение за повода.
Е, логиката е елементарна - щом хората от IGFA / International Game Fishing Ass. / са преценили , че сома / Siluris Glanis / е в клас 130lb , то CORBOSSA e клас 60lb - то тази макара е приложима за лек морски риболов или влачене , но въобще не е за сом , който може да удари на 3м под лодката и да е 150кг. примерно.Просто тази макара ако и сложим влакно 1мм с издържливост 50кг. и затегнем аванса , ако такъв сом се лепне ще я прекара през водачите.

Това не е мое мнение
Последно промяна от Emo-83 на Съб Сеп 27, 2008 6:25 pm, променено общо 1 път.
Моля да не обръщате особенно внимание на горния ми пост.Сом се хваща със всякаква макара и по избор на човека,който ще я ползва.
За Кроки ще кажа,че е хубаво това да правиш сам монтажа си.Така като го е направил и той.В началото и аз слагах червени парцалчета.Установил съм,че не пречат.
За Кроки ще кажа,че е хубаво това да правиш сам монтажа си.Така като го е направил и той.В началото и аз слагах червени парцалчета.Установил съм,че не пречат.
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
ето и един мой монтаж , който използвам от скоро и незнам дали е свестен затова моля ако някой вижда грешки в него да каже 

-
- сериозен играч
KRASSI написа:. Ма то редач и брояч имат почти всички други макари от този клас :
[/quote]Teleto написа:.И въобще не съм съгласен,че макари от тоя клас са само с редачи.
Не ме изнервяй предстои ми риболов

Последно промяна от KRASSI на Съб Сеп 27, 2008 6:33 pm, променено общо 1 път.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Изглежда ми тънко влакното.Иначе май е добре.Отговора ми е за заека.
Последно промяна от Emo-83 на Съб Сеп 27, 2008 6:37 pm, променено общо 1 път.
Не ме изнервяй предстои ми риболовKRASSI написа:KRASSI написа:. Ма то редач и брояч имат почти всички други макари от този клас :Teleto написа:.И въобще не съм съгласен,че макари от тоя клас са само с редачи.

И на мене ми предстои лек 10 дневен риболов.

-
- сериозен играч
Да ти е лекTeleto написа:И на мене ми предстои лек 10 дневен риболов.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Ми тънко е просто в този момент беше най-дебелото в целия град 0.75 70lb
.Направих 1 тест единицата я направих с възел зачачих я за врата и се скъса между двете куки , а по този начин без възел неоспях.

-
- сериозен играч
Никога ама никога не слагай възел на единичката .Желая ти успех

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
И аз до този извод стигнах , стария ми монтаж беше кука в кука и в него намерих един голям минус.
Тоя Корбос да Ви е познат