Язовири давани на сдружения за любителски риболов.

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

the peasant
новобранец
новобранец

Re: Язовири давани на стружения за любителски риболов.

Мнение от the peasant »

Ще поживеем и ще видим , помни какво съм казал, начините на т. н. стопанисване не са се променили много с годините :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

the peasant написа:Ще поживеем и ще видим , помни какво съм казал, начините на т. н. стопанисване не са се променили много с годините :wink:

Принципно,повечето хора тук от форума се познаваме.Бях се зарекъл да не се обяснявам на хора които не познавам,крият се и имат по няколко поста,и почти всички от тях - НЕГАТИВНИ ИЛИ С ЦЕЛ ПРАВОКАЦИЯ !!!Понеже съм приятелски настроен,ще ти кажа,че ще запомня какво си писал и държа да ми припомниш пред всички този спор.Ще получаваш всекидневни извинения,докато съм жив !!!Искам обаче да ти кажа нещо, за което явно не ти е минало през акъла и избърза да напишеш купчината глупости.Аз познавам един човек /а такива като него са доста/ дето има пари,накупил си е колкото земи си иска и има поне 200 000 декара и наскоро закупи с.Кочаш на яз.Ивайловград със прилежащото му землище и още колкото може да купи наоколо.Човека пусна и достатъчно риба там и цяла България ходи и си пълни хладилниците,а зад тях оставят купища боклуци като прасета.Първата работа,която прави е- основен ремонт на църквата на селото,която е изградена 1881 година и от поне 20 години разни хора си гледаха животните вътре.Нали разбираш,че този човек,може да си направи каквото иска там,от хотели и казина до летище :idea: Кой забранява тези неща,кой закон ако може пред всички да ми кажеш забранява,закупуването на имоти които се продават :?: :?: :?: Ако ти ми го посочиш,аз ще ти падна на колене и ще ти искам прошка.Ако иска,след като си направи селище/защото ще изгради на ново цялото село,което сега се състой само от купищата камъни които някога са биле къщи/да си му идват чужденци и други гости които да си плащат за спането,да си взимат от него лодки,мотори,колела и четириколки и каквото там си искат под наем и да имат след тежкия риболовен ден едно добро обслужване.Обясни ми как ще го спреш и каква роля ще играе това здружение от бедни рибари,които няма да му донесат нито лев печалба а само даване за зарибител и подпомагане на здружението.Няма да пиша повече и ако ми отговаряш,опитай поне да ме обориш със аргументи какво ще спечели такъв човек от едно здружение,след като самото стопанисване изобщо не дава право на собственност на здружението върху въпросния язовир.Ами,нали разбираш че ако иска и има възможност,може и да си го купи и язовира,ако държавата го продава :lol: :lol: :lol: Може да има негативни последици,начинанието на управляващите,само ако ние - риболовците които сме във тези здружения видим че се правят неща които са нередни и си мълчим.Е,аз никога небих мълчал,незнам за теб,поне имам съвестта да говоря открито това което мисля и да си стоя зад написаното със моето има и лице,за разлика от теб.Е това имам да кажа.Надявам се Барутчията да удари ключ на темата че ще стане скандал ако се появи още някой компетентен :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

значи ,ако такива сдружения стопанисват язовирите ще е добре ,но според мене абсулютно сички арендатори требе да се изфърлят ,ако некой иска да се занимава с язовири да земе да купи 20 или 50 декара или колко иска земя да земе да плати на багери и други машини да му го изкопат ,да построй стени да си подсигури от каде че го пълни и тогава да си прай що си иска ,обаче да земе на безценица язовир и да се прай на баровец не става ,в Кюстендил има 10 язовира и всичките са дадени на такива арендатори ,в 5 язовира не се лови от 10години ,в другите нема риби ,не може у язовир каде е бил на ловното 50 год и е ловил целио град сега да го земе некакъв мошеник и да ми тура такса ,не ми е за таксата обаче не е редно ,с две думи рибарскио съюз или общината требе да се грижи за тех ,но мошениците арендатори требе да се махнат с закон от наште язовири
the peasant
новобранец
новобранец

Мнение от the peasant »

Нямам намерение да се обяснявам, защото не съм влюбен :D . Ще мине време, хората ще видят какво ще се случи , и след туй перманентно ще псуват , но не мен :wink: .
Онези дето си купуват квото си искат , си купуват и здружения,закони, съвест, лица на аватари :wink: , и ..... кой ще ги спре?
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

колеги,няма смисъл да спорите тва със сдруженията е измислена работа...Германия,Холандия и т.н.Страни с големи рибни ресурси,щото всички водоеми се стопанисват,от такива здружения.Факт.... :D засилен контрол :D
Дано само да го направят,така че да няма допълнителни билети,освен стандартния риболовен.....ама доколкото разбрах ще има и още една членска карта,към някое,от сдруженията,но важаща за всички свободни водоеми. :?: :?:
според мене абсулютно сички арендатори требе да се изфърлят
...колега тва ми се струва,малко несериозно,има толкова малки водоеми в България,че държавата никога няма да може да ги пази,зарибява и т.н.Било то и чрез сдружения
Последно промяна от chanio на Нед Ное 16, 2008 12:41 am, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Е,аз приключих !!! Остава живота и времето да покаже,кой-крив,кой-прав.То,вярно че човешката завист и черногледство нямат граници,но затова така ще си я караме още 500 години а може и за постоянно :lol: :lol: :lol:

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

the peasant написа: Онези дето си купуват квото си искат , си купуват и здружения,закони, съвест, лица на аватари :wink: , и ..... кой ще ги спре?
Само неразбрах какво ми е на аватара,евтин ли ти се видя :?: :lol: :lol: :lol: :wink: Хубаво е човек да си купува каквото иска,аз пък аватара си го купих за минус трийсет и пет стотинки,затова явно не ти харесва :lol: :lol: :lol: :wink:

snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

С кавги няма да се оправят нещата,новите неща искат обяснение и време да се осъзнаят.Винаги ще има хора които ще искат да се възпозват,но винаги ще има хора като нас които ще им се противопоставят.Рано или късно нещата ще си дойдат на мястото(където и да е това място) :wink: Познавам доста водоеми които са под аренда и са с много добри риби и са подържани на ниво.Щели сме да плащаме,ами ще се плаща,стига сме живяли на кредит :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

chanio , то тая "допълнителна" карта си я има от как СЛРБ светува , просто с годините хората взеха та спреха да си я взимат :wink: Не че и билет много много си взимат ама айде :lol:

the peasant много ми е интересно защо пък баш the peasant :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
the peasant
новобранец
новобранец

Мнение от the peasant »

Павел Иванов написа:

the peasant много ми е интересно защо пък баш the peasant :roll:
:roll: :lol: , Щот за хората дето копуват всичко аз и такива кат мен сме крепостни селяни., но по дух сме харамии :wink:
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

билета,от ловното(примерно пловдив- грбната,40-те,оризари) ли ще е допълнителната членска карта :?: :?: че то ако е така ще е добре...и тя ако важи за всички останали водоеми,означава,че няма да поскъпне кой знае колко нашето хоби.около двайска отгоре на стандартния билет,но за сметка на това контрол и зарибяване.Аз така ги виждам нещата,оптимист съм.
Не че и билет много много си взимат ама айде
.да ама май ще тряа да почнат,да си взимат билети всички ходещи по големите язовири. :D здруженията тряа да имат основни дейности :контрол и зарибяване
Последно промяна от chanio на Пет Ное 14, 2008 9:44 pm, променено общо 1 път.
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

не искам да ме разбирате погрешно ,не се заяждам с никой ,но в моя град положението е такова ,взимат язовира слагат въоръжена охрана и тоя язовир се забравя ,може и да има свесни хора ,извинявам се на колегата Krokibg, ако съм го обидил с нещо ,той май е арендатор ,за него тука лоша дума не съм чул,ама тука в Кюстендил положението е много зле , най големият язовир го държи некакъв от перник ,от години една риба не е пуснал ама си събира такса ,на тоя язовир съм израснал и са некакъв че оди и че ми се прай на баровец ,е не става ,на другите ако само минеш от там че те утепат като куче ,това не е редно според мен.
Последно промяна от venci72 на Пет Ное 14, 2008 9:41 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павле,кажи сега на човекот,вие - Видрите,когато вземете водоемче,как аджеба ще крадете и колко бракониери наброявате :lol: :lol: :lol: Белким хората да вземат да се понаучат как се краде :shock: Ей,да не вземете да крадете по-много,оставете и за пищящите малко,че явно не могат или не знаят :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:

от chanio на Пет Ное 14, 2008 9:36 pm
билета,от ловното(примерно пловдив- грбната,4е-те,оризари) ли ще е допълнителната членска карта :?: :?: че то ако е така ще е добре...и тя ако важи за всички останали водоеми,означава,че няма да поскъпне кой знае колко нашето хоби.около двайска отгоре на стандартния билет,но за сметка на това контрол и зарибяване.Аз така ги виждам нещата,оптимист съм.

Ей,разгеле,един оптимист :shock: :lol: :lol: :lol: :wink:

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

venci72 написа:не искам да ме разбирате погрешно ,не се заяждам с никой ,но в моя град положението е такова ,взимат язовира слагат въоръжена охрана и тоя язовир се забравя ,може и да има свесни хора ,извинявам се на колегата Krokibg, ако съм го обидил с нещо ,той май е арендатор ,за него тука лоша дума не съм чул,ама тука в Кюстендил положението е много зле , най големият язовир го държи некакъв от перник ,от години една риба не е пуснал ама си събира такса ,на тоя язовир съм израснал и са некакъв че оди и че ми се прай на баровец ,е не става ,на другите ако само минеш от там че те утепат като куче ,това не е редно според мен.

Много неправда има на тази земя,но никой не е във състояние да я пребори.Съжалявам че така стоят нещата във вашия край,но какво да се прави,държавата в лицето на Напоителни системи събира доста пари от арендованите язовири.Никога не биха се отказали от тях заради мерака на няколко рибара да си ловят риба от балконите/което ако можеше да стане,хич няма да е лошо/но това и положението.Казвал съм го и пак го повтарям,повечето язовири си бяха забранени за простолюдието и си ги стопанисваха предприятия и ловни дружинки.Каква е разликата от арендатор до ловна дружинка ??? Да не би да са пускали някой рибар да им хваща рибата,щото му е по-близко отколкото да отиде на свободен водоем или река.Венци,не си ме засегнал,вече съм претръпнал и не ми прави впечатление,но истината е такава -Държавата вече няма да пълни язовирите със риба а само ще взима от рибари,арендатори и тям подобни - парички,които да пълнят бюджета а после да си ги краднат :lol: :lol: :lol:

the peasant
новобранец
новобранец

Мнение от the peasant »

Krokibg написа:-Държавата вече няма да пълни язовирите със риба а само ще взима от рибари,арендатори и тям подобни - парички,които да пълнят бюджета а после да си ги краднат :lol: :lol: :lol:
Кои ще ги краднат, хората дето могат да купят всичко и всички ли , ....... колкото повече , толкова повече :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”