Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

Язовири давани на сдружения за любителски риболов.
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
Язовири давани на сдружения за любителски риболов.
Незнам дали е за хубаво или лошо днес прочетох във в Труд следната информация:
"Първите 14 от общо 52 големи язовира ,публична държавна собственост,вече влизат в процедура за предоставяне на управлението на рибните ресурси в тях на сдруженията за любителски риболов!
А ето и язовирите:
Яз.Александър Стамболийски.
ЯЗ.Доспад.
Яз.Домлян.
Яз.Копринка.
Яз.Малко Шарково.
Яз.Мандра.
Яз. Жрепчево.
Яз.Цонево.
Яз.Батак.
Яз.Христо Смирленски.
Яз.Йовковци.
Яз.Сопот.
Яз.Огоста.
Яз.Пчелина.
Зам.Министърът Валери Цветков е подписал заповед №РД09-654 /21.10.2008 с която открива процедурата по възлагане на управлението на рибните ресурси за срок от 5 години във посочените по горе язовири.
В заповедта е определен 45-дневен срок,смятан от 10 октомври,в който сдруженията на любителите риболовци могат да подават заявления до директора на ИАРА.
В тези язовири ще има назначена охрана от СЛРБ и няма да се допуска вземането на повече риба от допостимите в закона също така и броя на въдиците.Сдруженията ща преценяват сами с какъв вид риба ще се зарибява съответния водоем за следващите 5 години.
Искрено се надявам да се въведе някакъв ред вече по големите водоеми и след този срок да видим някакви резултати.
"Първите 14 от общо 52 големи язовира ,публична държавна собственост,вече влизат в процедура за предоставяне на управлението на рибните ресурси в тях на сдруженията за любителски риболов!
А ето и язовирите:
Яз.Александър Стамболийски.
ЯЗ.Доспад.
Яз.Домлян.
Яз.Копринка.
Яз.Малко Шарково.
Яз.Мандра.
Яз. Жрепчево.
Яз.Цонево.
Яз.Батак.
Яз.Христо Смирленски.
Яз.Йовковци.
Яз.Сопот.
Яз.Огоста.
Яз.Пчелина.
Зам.Министърът Валери Цветков е подписал заповед №РД09-654 /21.10.2008 с която открива процедурата по възлагане на управлението на рибните ресурси за срок от 5 години във посочените по горе язовири.
В заповедта е определен 45-дневен срок,смятан от 10 октомври,в който сдруженията на любителите риболовци могат да подават заявления до директора на ИАРА.
В тези язовири ще има назначена охрана от СЛРБ и няма да се допуска вземането на повече риба от допостимите в закона също така и броя на въдиците.Сдруженията ща преценяват сами с какъв вид риба ще се зарибява съответния водоем за следващите 5 години.
Искрено се надявам да се въведе някакъв ред вече по големите водоеми и след този срок да видим някакви резултати.
Последно промяна от Nedeltcho Delev на Нед Ное 16, 2008 7:10 pm, променено общо 1 път.
Re: Язовири давани на стружения за любителски риболов.
Тази мярка ще се отрази пефектно на някой от изброените водоеми.А какъв ще бъде разрешителния режим за любителски риболов на тези водоеми - освен билета който си купувам от ИАРА ще има ли нужда и от друг в зависимист от водоема на който се риболовства?

- каридата
- учете се от него
Във весник рибар писаха че ЛРСките сдружения ще отговарят за водоемите.Мисля че трябва да имаш членска карта към съответното дружество и няма проблем да се посещават избровните водоеми.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

http://www.mzh.government.bg/Articles/4 ... 906250.pdf
Няма да има значение към кое дружество членуваш,членската карта ще е валидна за всички водоеми независимо от кое дружество е издадена.
каридата написа:.Мисля че трябва да имаш членска карта към съответното дружество и няма проблем да се посещават избровните водоеми.
Няма да има значение към кое дружество членуваш,членската карта ще е валидна за всички водоеми независимо от кое дружество е издадена.
искам да попитам каквае тая карта
Според мен,ще стане като на Овчарица.Неделчо Братле,не си ли тръгнал?Товари такъмите и да поемаме.Осещам,добър риболовен излет за Теб.

така трябва да е, иначе е безсмилсено за всеки язовир членска карта - ще трябва да ходим с ''тескере'' дебело като ''война и мир'':)Nedeltcho Delev написа:http://www.mzh.government.bg/Articles/4 ... 906250.pdf
каридата написа:.Мисля че трябва да имаш членска карта към съответното дружество и няма проблем да се посещават избровните водоеми.

- каридата
- учете се от него
И аз имах предвид точно това.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

-
- ще става разбирач
е сега ще им "таковат" таковата на тези язовири, ако ги вземат свестни сдружения може и да се получи нещо ама ако група алчни бракониери си спретне едно сдруженийце и вземе някой от тези язовири до 1 година няма да оставят нищо в тях...и много интересно какво значи ще зарибяват с каквото решат-някой може да реши да зариби с пирани...
това с тескерето да е проблема....мен по ме гложди, какви допълнителни такси ще събират(сигурен съм че ще има такива!), и колко и какви зони за любителски риболов ще останат по тези язовири, зони за тролинг и т.н.....RAMIREZ написа:така трябва да е, иначе е безсмилсено за всеки язовир членска карта - ще трябва да ходим с ''тескере'' дебело като ''война и мир'':)Nedeltcho Delev написа:http://www.mzh.government.bg/Articles/4 ... 906250.pdf
нееекак мий трудно да повервам(нали съм българче и обичам!) , че тези водоеми, ще ги вземат "сдружения на риболовци", а и пари по европейски програми за любителски риболов неемааа и едва ли некой шъ предвиди, тъ целта е повече от ясна, ама да видим реализацията дали ще е по нашенски? ! и дали мрежите на местните селските бекове и на бай мангал, като бъдат заменени с тези на новите владелци, ще е по-добре за нас дето изсипваме по некоя и друга торба с левове(марки, долари и тугрици !)за такъми, и чакаме с дни за някоя прилична риба да се снимаме и похвалим във форума, и която в повечето пъти пускаме обратно във водата, и ще се налага ли да воюваме по между си за малкото места оставени за любителски риболов, и ще продължаваме ли да търсим купища връзки за да си направим един приятен излед, каквато е действителността и сега (Овчарица,Йовковци и т.н.!!)

Любо е навътре в тази материя и да сподели повечко подробности

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Абе нещо не ми е ясно.Какво става?СЛРБ ще охранява язовирите,а някакви мижави Сдружения ще ги зарибяват.Въпроса ми е защо СЛРБ след като е собственик на тези водоеми,не зарибява?Моето предположение е,че тия ог СЛРБ смятат да гушнат паричките отпуснати за зарибяване,че на всичкото отгоре и тези на Сдруженията.Тука май има подводен камък.Помислете.Друг е въпроса,че ще действат мрежари,електрориболовци и тн,които са свързани с охраната.Момичета и момчета,колеги риболовци.Това не трябва да се допуска.Кога най-после ще спрат да ни правят на туземци,дето нищо няма да разберат и може да се печели на техния гръб?
- krokibg
- учете се от него
milo69 написа:е сега ще им "таковат" таковата на тези язовири, ако ги вземат свестни сдружения може и да се получи нещо ама ако група алчни бракониери си спретне едно сдруженийце и вземе някой от тези язовири до 1 година няма да оставят нищо в тях...и много интересно какво значи ще зарибяват с каквото решат-някой може да реши да зариби с пирани...
Мило,как да го вземе здружение от бракониери,като здружението неможе да е от 5 бракониера или 6/шест/Просто вземи събери малко информация и тогава говори такива приказки.Здруженията ще са от хора риболовци,доказа ли се като такива и ако има нещо нередно,първо те ще се разсмърдят и ще стане мазало.Всички риболовци си знаят кой какъв е във техния си град и това е почти невъзможно да се скрие.Веднага ще се разбере кой е във това здружение и какви ги вършат.Престанете да говорите и пишете глупости,къде от незнание,къде от мерак да драснете някой ред !!! Надали ще има по удачен вариант някога,за стопанисване и опазване на свободните за риболов водоеми.Престанете със негативните си мнения и идете се запишете във някое здружение.Ако не го направите,ще си хапете умните задници.Повече няма какво да кажа !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- новобранец
Доколкото съм запоазнат ,имам познати на некои места в престъпната държавна система, освен риболовно стопанисване има и поставени по големи цели.Някои хора са вложели доста и влагат още за бъдещ , т. н. от мен локален туризъм.Купили са икопуват земи около язовири, имат малки хотелчета и вилички , както и бъдещи планове за такива.Те немогат да си купят пряко правото за стопанисване на части от водоемите , поне за сега, и чрез посреднически схеми действат тихо.Някои от тез хора имат турист. дейност, крупна по морето и в планината , а чух че някои имали такава и в съседни балкански държави
Язовири готвени за таквоз (стопанисване( са примерно , доспат, батак , иваиловград , искър, белмекен, кърджали и др.
Ще се развива природосъобразен туризъм основно, с леки балкански забежки
.Там се включва и качествен спортен риболов, което май ще е единственото положително за нас.Но всичко качествено си тежи с съответната цена 

Язовири готвени за таквоз (стопанисване( са примерно , доспат, батак , иваиловград , искър, белмекен, кърджали и др.
Ще се развива природосъобразен туризъм основно, с леки балкански забежки

- krokibg
- учете се от него
Айде още един професор- всезнайко.Абе,аланкоулу,защо говорите глупости без да сте наясноlz1igr написа:Абе нещо не ми е ясно.Какво става?СЛРБ ще охранява язовирите,а някакви мижави Сдружения ще ги зарибяват.Въпроса ми е защо СЛРБ след като е собственик на тези водоеми,не зарибява?Моето предположение е,че тия ог СЛРБ смятат да гушнат паричките отпуснати за зарибяване,че на всичкото отгоре и тези на Сдруженията.Тука май има подводен камък.Помислете.Друг е въпроса,че ще действат мрежари,електрориболовци и тн,които са свързани с охраната.Момичета и момчета,колеги риболовци.Това не трябва да се допуска.Кога най-после ще спрат да ни правят на туземци,дето нищо няма да разберат и може да се печели на техния гръб?

БЛРС ще връща тридесет процента от парите които са се събрали от билетите,на тези здружения и те по собственно осмотрение ще решават със каква риба да се зарибява водоема.Ако здружението е от шаранджий,ще си зарибяват със шаран.Ако са спинингисти,ще си зарибяват със хищник.Здруженията,ако имат желание,могат да си вземат от държавата места около язовирите,които са им дадени да стопанисват и там ще могат да си изграждат беседки,барбекюта,заслони,бунгала,кейове и дори клуб на здружението,който да се ползува от тях и техните гости.Хубаво е,хората със големите усти,малко да се спрат защото от писане на простотий,колегите които искат да научат повече,четат глупости извадени от незнам къде.Нека не се убиждат а да питат както колегата Жечев,няма нищо срамно когато не си запознат в детайли със нещата.По добре питай,отколкото да ставаш за резил !!! Ако искат,здруженията могат да се влеят като дъщерни на БЛРС,което ще им носи само дивиденти.Пак ще си взимат собственни решения и ще дават отчет за свършената работа пред собственните си членове,които имат право да знаят всичко и по всяко време.Чдава се отчет на БЛРС,евентуално за извършените зарибителни акций и това е.Членовете могат да изискват общи събрания,без да се съобразяват със това дали хората от управителния съвет го искат или не.Изискват сметки и фактури за израсходваните събрани пари от дарения и др.Нямат прява на стопанска дейност и т.н.Спирам до тук че много се нервирах

- krokibg
- учете се от него
Тези хора,господине със 33те мнения,си имат пари да си купят и държава.Ти ли си човека със връзките във престъпната ни управа дето ще ги спреш Аthe peasant написа:Доколкото съм запоазнат ,имам познати на некои места в престъпната държавна система, освен риболовно стопанисване има и поставени по големи цели.Някои хора са вложели доста и влагат още за бъдещ , т. н. от мен локален туризъм.Купили са икопуват земи около язовири, имат малки хотелчета и вилички , както и бъдещи планове за такива.Те немогат да си купят пряко правото за стопанисване на части от водоемите , поне за сега, и чрез посреднически схеми действат тихо.Някои от тез хора имат турист. дейност, крупна по морето и в планината , а чух че някои имали такава и в съседни балкански държави![]()
Ще се развива природосъобразен туризъм основно, с леки балкански забежки.Там се включва и качествен спортен риболов, което май ще е единственото положително за нас.Но всичко качествено си тежи с съответната цена