Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

народни лекове
Модератор: dantho.mihov
- dobromir_dimov
- научил се да хвърля
Re: народни лекове
При начален стадий - бой с голи ръцеmoriak1 написа:А какъв е лека за простотия никой не каза,![]()
![]()
Никой ли не се е лекувал
![]()
![]()
При напреднал стадий - бой с пръчка и други леки и жилави подръчни средства
При тежък случай - бой с водопроводна тръба 3/4 цола
Както казва един познат "За глава имаш ли нещо, освен нож?"
“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
-
- ще става разбирач
Точно днес един колега беше опериран по спешност заради доста напреднал стадий на хемороиди ,които са се изродили на някакъв гнойник голям колкото кремвриш.На 34 години е ,имам в предвид че е млад човек,и доста се държа заради ей такива бабини девитини.Сигурен съм че понякога помагат но не трябва да им се разчита на 100%.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И няколко маслини без костилките.Иначе си прав.майсторчето страхил написа:При травма (натъртване)сок от кромид лук+ самия лук.Цялата система се налага върху мястото с марля или кърпа.Върши добра работа, знам го от собсвен опит,нали съм механик.Става дума за не открити рани!!
п.п.Малко мирише но...
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
За да не направя грешка, питам: Мога ли в тази тема, да давам рецепти за билколечение? Не само лечение с билки. Примерно, с пчелни продукти. Изобщо. Да приемем- народна медицина. Това, което ще ви напиша, е изпробвано и ефикасно. Въпросът ми е предимно към модераторите. 

-
- кандидат преподавател
5 кила,приятелю,и ти ли,Бруте,са нахендри на онуй,за което генерал Лебедев приживе бе казал "Това е като да ви боли развален зъб,ама си представете,че е задника ви с 32 развалени зъба в него"?За да ти помогна как мирно и в пълно разбирателство,без взаимни попържни и гадни номера,да съжителствате и даже да го поусмъртите МАЯСЪЛА,уточни за къв иде реч- за външни или за вътрешни хемороиди?Ма сал,ако не съ бъзикаш ,рииш ли?
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Че меда дане го правят(пчелите) от нещо друго ,а не от растения, билки за да се притеснявашp4eli4kata написа:За да не направя грешка, питам: Мога ли в тази тема, да давам рецепти за билколечение? Не само лечение с билки. Примерно, с пчелни продукти. Изобщо. Да приемем- народна медицина. Това, което ще ви напиша, е изпробвано и ефикасно. Въпросът ми е предимно към модераторите.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Уважаеми колеги! Мога да дам съвети за използването на различни рецепти от народната медицина. Но аз не съм нито лекар, нито фитотерапевт. Всичко, което мога да кажа, са изпитани неща. Тук на село, няма лекар непрекъснато. Няма и аптека наблизо. Когато сме неподготвени за бедата си помагаме понякога, използвайки стари изпитани народни средства. Мой съвет, ако имате възможност, търсете лекар. За фитотерапията, също се съветвайте с лекар. Лекарите знаят много, много повече !
За болки от различен произход в ставите- Шипове, износване на ставите, износване на хрущяла./ставата скърца, нарича се остеоартрит/, на мен ми помага много следното: Едно пластмасово шише от боза насипвам до половината от обема с морска едра сол. Допълвам с по-силна ракия/около 60 гр./ В продължение на 5-6 дни разклащам бутилката, така, че да се получи разтвор на солта в ракията. Като заболи местото, мажа.Затопля, облекчава.
Ако ставата е възпалена и се подува,най-доброто решение е леден компрес. Но леда не се поставя направо, а през парче плат. Може да се преспи така. Облекчава. Отокът спада.
На ударено място. Примерно, когато се пресрещне пръст на ръка. Когато детето или възрастен си прескрипе пръстите някъде, когато вместо пирона, се удари пръст, първото нещо -леден компрес!
Ако си изгорите ръката. Примерно с вряща мазнина,гореща вода. Поставете под течаща студена вода. Облекчава.Не дава да се вдигнат веднага мехури.После може да се превърже мястото, да не с замърсява.
Ледът помага и при ужилване от пчела или оса, стига да не е алергичен човек. Студът не дава възможността на отровата да се разнася наоколо ужиленото и да затича.Особенно ако е на лицето.
За пародонтит- В бутилка от лимонада се поставя едно топче прополис с пр.2 см. диаметър. Залива се с ракия. Изчаква се да се разтвори. От този разтвор се капват около 10-15 капки в чаша с питейна вода. Изплакват се зъбите след миене. Прави се гаргара и при болно гърло.Прополисът унищожава вредните микроби в устата. Продава се и готов разтвор в аптеките.С указание за ползване.
За лениви черва предпоставка за запек, при колит, в къщи правя така: Компотът от ябълки се прави с корите. После се минава с пасатора. Пие се ежедневно зиме.Пектинът който съдържа този компот е много добър помощник. Компотът у нас се прави без захар. Аз използвам мед за подсладител. Съпругът ми -суитли.Избягваме захар.
Имам някъде рецепта за 5 кила. Ще я потърся. Не искам да е по памет. Знам че ще помогне. Помагала съм на много хора.Има много още. По малко!
За болки от различен произход в ставите- Шипове, износване на ставите, износване на хрущяла./ставата скърца, нарича се остеоартрит/, на мен ми помага много следното: Едно пластмасово шише от боза насипвам до половината от обема с морска едра сол. Допълвам с по-силна ракия/около 60 гр./ В продължение на 5-6 дни разклащам бутилката, така, че да се получи разтвор на солта в ракията. Като заболи местото, мажа.Затопля, облекчава.
Ако ставата е възпалена и се подува,най-доброто решение е леден компрес. Но леда не се поставя направо, а през парче плат. Може да се преспи така. Облекчава. Отокът спада.
На ударено място. Примерно, когато се пресрещне пръст на ръка. Когато детето или възрастен си прескрипе пръстите някъде, когато вместо пирона, се удари пръст, първото нещо -леден компрес!
Ако си изгорите ръката. Примерно с вряща мазнина,гореща вода. Поставете под течаща студена вода. Облекчава.Не дава да се вдигнат веднага мехури.После може да се превърже мястото, да не с замърсява.
Ледът помага и при ужилване от пчела или оса, стига да не е алергичен човек. Студът не дава възможността на отровата да се разнася наоколо ужиленото и да затича.Особенно ако е на лицето.
За пародонтит- В бутилка от лимонада се поставя едно топче прополис с пр.2 см. диаметър. Залива се с ракия. Изчаква се да се разтвори. От този разтвор се капват около 10-15 капки в чаша с питейна вода. Изплакват се зъбите след миене. Прави се гаргара и при болно гърло.Прополисът унищожава вредните микроби в устата. Продава се и готов разтвор в аптеките.С указание за ползване.
За лениви черва предпоставка за запек, при колит, в къщи правя така: Компотът от ябълки се прави с корите. После се минава с пасатора. Пие се ежедневно зиме.Пектинът който съдържа този компот е много добър помощник. Компотът у нас се прави без захар. Аз използвам мед за подсладител. Съпругът ми -суитли.Избягваме захар.
Имам някъде рецепта за 5 кила. Ще я потърся. Не искам да е по памет. Знам че ще помогне. Помагала съм на много хора.Има много още. По малко!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Пчеличке, за ревматични или възпалително-ставни болки, използвам чай от блатен тъжник. Запарват се в 1.5л чайник 3-4 съцветия но блатния тъжник с вряла вода. Не се вари! След изстиване се пие по чаена чаша по време на ядене или вмесо вода. Блатният тъжник го бера на Витоша над 1700м. в мочурливи ливади. Той е 1.5м високо едногодишно растение и е братовчед на ливадния тъжник. Ливадния е нисък- 30-40см. расте на сухи поляни и за него не съм чувал да има такива лечебни качества. На мен ми помага при ревматични болки в колената и на глезените. Що ли ме болят точно тези места? 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Като спомена за ужилване от пчела се сетих , от малък знам да натъкаш ужуленото място с бъз(оня миризливия )или с амоняк.Винаги смъква отока.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
това доста ми хареса....само дозировката ми се струва неоправдано и ненужно НЕПРАВИЛНАp4eli4kata написа: За пародонтит- В бутилка от лимонада се поставя едно топче прополис с пр.2 см. диаметър. Залива се с ракия......

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
Добре, 5 кила,тогава ептен насериозно-щом напипваш,че са е подал един,ша цъфнат още след време.Рецептата не е народна,ами си е баш медицинска,доколкото знам,е швабско изобретение.Значи,първо намираш доктор,който ще е съгласен да ти изпише "жълта"рецепта / жълти хартийки под отчет и надзора на РЗОК /.Малки количества-най-много по 1 грам морфин и кодеин,се забъркват в 3 пъти повече ментол и ланолин.Става един белезникаво-жълт крем.След измиване мазваш леко мястото,почти веднага се усеща охлаждане,успокояване,облекчение,болката изчезва,а след няколко такива намазвания се скриват самите хемороиди и си О.К.
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Уважаеми колега 5 кила,
Нищо смешно и за "кашмер" няма в моята рецепта за пародонтит! Да, правя я с ракия. Да, слага се прополиса вътре. Ако не знаеш, прополиса е "изобретение" на пчелите.С него си запушват всички дупчици из кошера, за да им е топличко зиме. И да не влизат "гадинки" които ще им вредят. Прополисът е най-големият помощник на пчелите, да се опазят от всичко, което би могло да им вреди. Прополисът е нещо много специфично. Тази рецепта не е мое изобретение. Зъболекарите го препоръчват също. Ако си чел добре, там пиша, че и в аптеките се продава прополисова настойка, с указание за употреба. Аз я правя с ракия, защото имам всичко в къщи. Знам какво слагам в шишето. Силно е. Ракията . Прополиса. Ако е в по-големи количества, дразни лигавицата на стомаха. Между другото, аз не употребявам алкохол. Никакъв.
Послушай колегата преди моя постинг. Има много добро в неговата рецепта. Ментола най-вече. Исках да ти дам точна рецепта за болката ти. Касаеше се за обмазване с паста за зъби. Тя също съдържа ментол. Но е някъде из архивите....Затова се въздържам. Искренно ти желая да се спасиш от този много тревожен и неприятен проблем.
Послепис: Макар, че чувствам пренебрежение към себе си от твоя страна....
Нищо смешно и за "кашмер" няма в моята рецепта за пародонтит! Да, правя я с ракия. Да, слага се прополиса вътре. Ако не знаеш, прополиса е "изобретение" на пчелите.С него си запушват всички дупчици из кошера, за да им е топличко зиме. И да не влизат "гадинки" които ще им вредят. Прополисът е най-големият помощник на пчелите, да се опазят от всичко, което би могло да им вреди. Прополисът е нещо много специфично. Тази рецепта не е мое изобретение. Зъболекарите го препоръчват също. Ако си чел добре, там пиша, че и в аптеките се продава прополисова настойка, с указание за употреба. Аз я правя с ракия, защото имам всичко в къщи. Знам какво слагам в шишето. Силно е. Ракията . Прополиса. Ако е в по-големи количества, дразни лигавицата на стомаха. Между другото, аз не употребявам алкохол. Никакъв.
Послушай колегата преди моя постинг. Има много добро в неговата рецепта. Ментола най-вече. Исках да ти дам точна рецепта за болката ти. Касаеше се за обмазване с паста за зъби. Тя също съдържа ментол. Но е някъде из архивите....Затова се въздържам. Искренно ти желая да се спасиш от този много тревожен и неприятен проблем.
Послепис: Макар, че чувствам пренебрежение към себе си от твоя страна....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ааа-не сьм сьгласен-мен ме нямаш в кьщиp4eli4kata написа:. Аз я правя с ракия, защото имам всичко в къщи. ....

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- XauBaHkO
- ще става разбирач
Мажиш обилно с АНТИНАПУКОПЕТИН!5кила написа:ааа-не сьм сьгласен-мен ме нямаш в кьщиp4eli4kata написа:. Аз я правя с ракия, защото имам всичко в къщи. ....![]()
![]()
![]()
не ти и треба
![]()
![]()
изкл добре сьм запознат с болярово/бояновската ракия-главно от с стройно.
![]()
![]()
пропусна в лекцията само да споменеш колко вида витамини има в прополиса.не се и сьмнявам,че за нашего брата-начинающия е доста поучително.и са-да не излезе пренебрежително или,че се заяждам(както на прьв поглед е) искам да поясня-майтап си праим бе кака-майтап
за пародонтоза препорьчвам(изпитано) отвара от смрадлика и лайка-кипва се като чай и жабуркане два три пьти дневно.бе вие кво ме изкарахте майсьлия дупе
![]()
аз в перспектива разсьждавах....нещо ,обаче за обриви на нервна почва да знае някой

Ако не помогне , взимаш капки против дебелоочие. те може да помогнат!
Ако и те не та опраат , спираш са нервиш и си готов , ама дали са от нерви тея пипета...?

- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Към колегата Диканаров: Поклон пред енциклопедичните ти знания!
Тук блатен тъжник няма. Има по моя роден край. Местото на което расте, ще бъде обявено за защитена територия. Не само заради тъжника. Там расте ендемит-Провансалски салеп. От години се мъчех да обърна внимание на унищожението му.... Ще потърся по аптеките. Мисля, че съм срещала препарат от блатен тъжник.
За твоите/и моите / болежки в колената и глезените. Ние сме едри/пълни/ хора. Доста тежест сме си сложили на краката... Но аз искам да те насоча към нещо, което може и да не ти е идвало на ум- Защо не провериш, дали намаш пропаднали сводове на ходилата? Като сложих стелки, болката спря.Сама се досетих още преди десетина години. Лекарката ми не и се вярваше....
Към Майсторчето Страхил:- Преди няколко години по време на път нещо ужили съпруга ми както шофираше. Спряхме, набрах бъз, и натърках местото. Става въпрос за едногодишния бъз или бъзак. Виждала съм невестулка да се бие със змия,и да се търкаля из бъзака в промеждутъците на схватката.... Когато си в неволя, се сещаш веднага. Преди да се заема с пчелите, ме е жилила пчела на полето. Бях чудо! Вдигах кръвното веднага! Първото което ми дойде на ум-реката и студената вода. После се сетих и за още нещо-кал! Лепнах една голяма кална длан на ужиленият си врат и...мина! Но извадих и жилото веднага!
Към 5 кила: Теб наистина те нямам в къщи. Не дай си боже да си ми в къщата! Само след един ден сам ще си идеш!А ако не си идеш, ще ти минат всички болежки! Пъвото което ще те накарам да ми помогнеш, е да те помоля, да ми пренесеш пълните медови магазини ,но без було!Со кротце, со благо...Яденето и пиенето от мен! Всичко!
Който се интересува за продуктите произвеждани от пчелите, да потърси тук:
http://alpobg.com/beeforum/
Има много неща, благодарение на колегите пчелари, по долу във форума!
Ето ти две рецепти за хемороиди от моите архиви:
ЗА ХЕМОРОИДИ
1/ Билката Демир бозан/бабини зъби/, расте по песъчливи почви. Когато се оформят цветовете, билката се изскубва с корените и те се измиват от пръста. Масата на дрогата трябва да е 2 кг. Слага се в тенджера с 4 л. Вода. Ври, докато остане наполовина течност.Прецежда се, и се пие по 100 мл. 3 пъти на ден при кървящи хемороиди. Пие се в продължение на 1 месец.
Рецептата е дадена за в. „ Трета възраст „ от Фанка Стайкова от с. Нова черна./бр. 29
,2006г./
Тук може да се види какво представлява билката и за какво се използва:
http://www.bgflora.net/families/zygophy ... stris.html
2/ Прави се мехлем от 1 твърдо сварен жълтък, една чаена лъжичка свинска мас и една чаена лъжичка сяра от аптеката. След измиване се маже болното място.
Рецептата е дадена за в. „ Лечител” от Вяра Димитрова. Бр. 11 1994 г
Е, ако не искаш, да ти казват, че имаш жълто по дупето, не прави втората!Шегувам се ,разбира се!Да пази господ, хемороидите са лошо нещо, дори и да не е за теб!
Второто нещо за което поставяш въпрос се нарича невродермит.Много е неприятно! Проблема не е по кожата а в главата! Стрес, депресия, кавги, неприятности, отключват невродермита. Сън няма! Като се намокри, повече сърби!Сърби по дланите , по стъпалата, по слабините, къде ли не! Има лек. Препоръчвам следното:
"НЕВРОДЕРМИТ"-
50мл. Бадемово масло се смесват с 20 капки етерично масло от мащерка. Продават се във всички дрогерии. Тази смес тушира страданието. Не струва скъпо и е икономично.
Има и друга рецепта: Два тежки речни камъка в пазвата и една лъжица майната му по три пъти на ден!
Успех!
Тук блатен тъжник няма. Има по моя роден край. Местото на което расте, ще бъде обявено за защитена територия. Не само заради тъжника. Там расте ендемит-Провансалски салеп. От години се мъчех да обърна внимание на унищожението му.... Ще потърся по аптеките. Мисля, че съм срещала препарат от блатен тъжник.
За твоите/и моите / болежки в колената и глезените. Ние сме едри/пълни/ хора. Доста тежест сме си сложили на краката... Но аз искам да те насоча към нещо, което може и да не ти е идвало на ум- Защо не провериш, дали намаш пропаднали сводове на ходилата? Като сложих стелки, болката спря.Сама се досетих още преди десетина години. Лекарката ми не и се вярваше....
Към Майсторчето Страхил:- Преди няколко години по време на път нещо ужили съпруга ми както шофираше. Спряхме, набрах бъз, и натърках местото. Става въпрос за едногодишния бъз или бъзак. Виждала съм невестулка да се бие със змия,и да се търкаля из бъзака в промеждутъците на схватката.... Когато си в неволя, се сещаш веднага. Преди да се заема с пчелите, ме е жилила пчела на полето. Бях чудо! Вдигах кръвното веднага! Първото което ми дойде на ум-реката и студената вода. После се сетих и за още нещо-кал! Лепнах една голяма кална длан на ужиленият си врат и...мина! Но извадих и жилото веднага!
Към 5 кила: Теб наистина те нямам в къщи. Не дай си боже да си ми в къщата! Само след един ден сам ще си идеш!А ако не си идеш, ще ти минат всички болежки! Пъвото което ще те накарам да ми помогнеш, е да те помоля, да ми пренесеш пълните медови магазини ,но без було!Со кротце, со благо...Яденето и пиенето от мен! Всичко!

Който се интересува за продуктите произвеждани от пчелите, да потърси тук:
http://alpobg.com/beeforum/
Има много неща, благодарение на колегите пчелари, по долу във форума!
Ето ти две рецепти за хемороиди от моите архиви:
ЗА ХЕМОРОИДИ
1/ Билката Демир бозан/бабини зъби/, расте по песъчливи почви. Когато се оформят цветовете, билката се изскубва с корените и те се измиват от пръста. Масата на дрогата трябва да е 2 кг. Слага се в тенджера с 4 л. Вода. Ври, докато остане наполовина течност.Прецежда се, и се пие по 100 мл. 3 пъти на ден при кървящи хемороиди. Пие се в продължение на 1 месец.
Рецептата е дадена за в. „ Трета възраст „ от Фанка Стайкова от с. Нова черна./бр. 29
,2006г./
Тук може да се види какво представлява билката и за какво се използва:
http://www.bgflora.net/families/zygophy ... stris.html
2/ Прави се мехлем от 1 твърдо сварен жълтък, една чаена лъжичка свинска мас и една чаена лъжичка сяра от аптеката. След измиване се маже болното място.
Рецептата е дадена за в. „ Лечител” от Вяра Димитрова. Бр. 11 1994 г
Е, ако не искаш, да ти казват, че имаш жълто по дупето, не прави втората!Шегувам се ,разбира се!Да пази господ, хемороидите са лошо нещо, дори и да не е за теб!
Второто нещо за което поставяш въпрос се нарича невродермит.Много е неприятно! Проблема не е по кожата а в главата! Стрес, депресия, кавги, неприятности, отключват невродермита. Сън няма! Като се намокри, повече сърби!Сърби по дланите , по стъпалата, по слабините, къде ли не! Има лек. Препоръчвам следното:
"НЕВРОДЕРМИТ"-
50мл. Бадемово масло се смесват с 20 капки етерично масло от мащерка. Продават се във всички дрогерии. Тази смес тушира страданието. Не струва скъпо и е икономично.
Има и друга рецепта: Два тежки речни камъка в пазвата и една лъжица майната му по три пъти на ден!

Успех!