Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

народни лекове
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
народни лекове
понеже мноо вече ме ядосва МАЙСЬЛА
,та ме посьветваха сьс смрадлика отвара да го плискам
мисьлта ми е да споделите различни народни лекове-ако може за черан дроб,бял дроб,простата,дебело черво..бе изобщо-де шо е организьм и ако може и нещо народно срещу простотия
ето,аз напр за пародонтоза(и майсьли) мога да препорьчам отвара от едно кьм едно лайка/смрадлика-помага маа му 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Re: народни лекове
Някъде вкъщи се моташе том 2ри за народна медицина бяха 3 тома доста тежички пълни с илачи. Би трябвало да ги има във всяка обществена библиотека 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Станьо, за хемороиди мога да ти препоръчам следните неща. Чай-отвара от живовлек и второто е зърна от бъзуняк, след като е узрял. Бъзуняка е едногодишен и има само един цвят и плодна китка. Не е бъз- храстовидното дръвче. Зърната на бъзуняка се взимат първият ден 1, вторият ден 2, третият ден 4, четвъртият ден 8,от петият все по 16-20 и така до десет дни. Почивка една седмица и повторение. От 20г. нямам проблеми! В билковите чайове, които си правя редовно си слагам по едно-две стръкчета или листа на живовлек. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При запЕк има и друго решение освен кангото!
Взема се супена лъжица ленено семе (цели семена), залива се с 2 чаши гореща вода, бълника се в течение на 10 мин., прецежда се през марля и се приема сутрин на гладно по половин чаша...ами Наслука!

Взема се супена лъжица ленено семе (цели семена), залива се с 2 чаши гореща вода, бълника се в течение на 10 мин., прецежда се през марля и се приема сутрин на гладно по половин чаша...ами Наслука!

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Това с едногодишния бъз наистина е добро и помага, от него може да се направи и суров сироп и държи цяла година и помага и не само за дупарата а и като цяло за усилване на имунната система.
Иначе за гъзните розички най-важното е да не седиш на студено, демек като ходиш на риба си взимай поне надуваема възглавничка.
P.S. Казват , че и от тия по едрите стръкове праз лук също помагал, зависи само кой го поставя

Иначе за гъзните розички най-важното е да не седиш на студено, демек като ходиш на риба си взимай поне надуваема възглавничка.
P.S. Казват , че и от тия по едрите стръкове праз лук също помагал, зависи само кой го поставя

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
вии ко ма захапахте за тез майсьли беее
аз само се опитвам да сьм полезен
инак ПОЧТИ неам-сега ми казаха следното-черен бьз-от тоя отровния-налага се ред плод бьз,ред захар,,,оставя се около 10 дена и после извлека се пие по една льжичка сутрин на гладно-мноо добре било за имунната система и антиканцерогенно
един ми даде едно шишенце-пих го месец и знам ли?вероятно вече имам непоклатима имунна система
трьгнах аз да си берем черен бьз до свинарника на струма,на железница-цела кофа от ГОЛЕМИТЕ сьбрах-викам си "бати кефа",но после,след консултация от професионалисти се оказа,че сьм набрал мечо грозде-дето не ставало за тия работи
сбьркал сьм растенията един вид
има едно в аптеките-ХУСК се казва..не знам кво е-некви желятинови такива частички,но за запек или дришня е гениално решение-всяка сутрин се гьлта по една льжичка,размесеха с плодов сок напр или кисело мляко,или вода даже-не знам дали некой го е пробвал,ама така прочиства организма,че аз примерно на петия ден на употреба все едно сьм омааал една ТАВА стьргана ряпа предишния ден
препорьчвам го тоя ХУСК-за прочистване-брутално

- майсторчето страхил
- сериозен играч
При травма (натъртване)сок от кромид лук+ самия лук.Цялата система се налага върху мястото с марля или кърпа.Върши добра работа, знам го от собсвен опит,нали съм механик
.Става дума за не открити рани!!
п.п.Малко мирише но...

п.п.Малко мирише но...

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами нали знаеш то веднъж като се разчуй,върви после разправяй,че сестра ти е честна5кила написа:вии ко ма захапахте за тез майсьли беее![]()
![]()

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
baba mi,Bog da prosti,правеше следното за ревматизма(който впрочем си беше внушола,че има)-слагаше глави лук и счукани кестени(от дивите,не от тия за ядене,дето впрочем са сьвсем друг вид-нещо като скумрията и ДУНАВСКАТА скумрия
)в разтвор от спирт.после си правеше компреси-твьрдеше,че екстра било това лечение.

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Intro the wild,вервам,че си го гледал,как оня пичага се прееба накрая сам с тия ми ти билки,треволяци и тънъ.
Тъй,че унимателната щото...

Тъй,че унимателната щото...

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
-
- разбира нещата
Преди години имах една рана която ми беше забрала и имаше гной - един приятел ме посъветва да сложа живовляк и да разтъркам,а по възможност да го държа колко мога повече и наистина ми издърпа доста голяма част от гнойта в раната.
П.П. Ест. трябва да познавате кое е живовляк.
П.П. Ест. трябва да познавате кое е живовляк.

- майсторчето страхил
- сериозен играч
То ако някой знае щеше да грабне Нобелова награда за мир или нещо подобноmoriak1 написа:А какъв е лека за простотия никой не каза,![]()
![]()
Никой ли не се е лекувал
![]()
![]()

п.п.Засега само бой като профилактика

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- Моряка
- кандидат преподавател
А ааа то има форми на простотия дето се лекуват
(с времето)
Ама дали самия болен иска да бъде лекуван

А сега де? 

Миро, ще ти кажа една страшна рецепта ,ама на пейката пред блока

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...