народни лекове

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

народни лекове

Мнение от Бат Мирче-5кила »

понеже мноо вече ме ядосва МАЙСЬЛА :butthead: ,та ме посьветваха сьс смрадлика отвара да го плискам :)мисьлта ми е да споделите различни народни лекове-ако може за черан дроб,бял дроб,простата,дебело черво..бе изобщо-де шо е организьм и ако може и нещо народно срещу простотия :oops: :D :D :D ето,аз напр за пародонтоза(и майсьли) мога да препорьчам отвара от едно кьм едно лайка/смрадлика-помага маа му :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
yasko

Re: народни лекове

Мнение от yasko »

Някъде вкъщи се моташе том 2ри за народна медицина бяха 3 тома доста тежички пълни с илачи. Би трябвало да ги има във всяка обществена библиотека :idea:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Станьо, за хемороиди мога да ти препоръчам следните неща. Чай-отвара от живовлек и второто е зърна от бъзуняк, след като е узрял. Бъзуняка е едногодишен и има само един цвят и плодна китка. Не е бъз- храстовидното дръвче. Зърната на бъзуняка се взимат първият ден 1, вторият ден 2, третият ден 4, четвъртият ден 8,от петият все по 16-20 и така до десет дни. Почивка една седмица и повторение. От 20г. нямам проблеми! В билковите чайове, които си правя редовно си слагам по едно-две стръкчета или листа на живовлек. :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

При запЕк има и друго решение освен кангото! :mrgreen:
Взема се супена лъжица ленено семе (цели семена), залива се с 2 чаши гореща вода, бълника се в течение на 10 мин., прецежда се през марля и се приема сутрин на гладно по половин чаша...ами Наслука! :butthead:
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Това с едногодишния бъз наистина е добро и помага, от него може да се направи и суров сироп и държи цяла година и помага и не само за дупарата а и като цяло за усилване на имунната система.
Иначе за гъзните розички най-важното е да не седиш на студено, демек като ходиш на риба си взимай поне надуваема възглавничка.

P.S. Казват , че и от тия по едрите стръкове праз лук също помагал, зависи само кой го поставя :) :rolleyes: :shock: :D
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

вии ко ма захапахте за тез майсьли беее :D :D аз само се опитвам да сьм полезен :D :D инак ПОЧТИ неам-сега ми казаха следното-черен бьз-от тоя отровния-налага се ред плод бьз,ред захар,,,оставя се около 10 дена и после извлека се пие по една льжичка сутрин на гладно-мноо добре било за имунната система и антиканцерогенно :D един ми даде едно шишенце-пих го месец и знам ли?вероятно вече имам непоклатима имунна система :roll: трьгнах аз да си берем черен бьз до свинарника на струма,на железница-цела кофа от ГОЛЕМИТЕ сьбрах-викам си "бати кефа",но после,след консултация от професионалисти се оказа,че сьм набрал мечо грозде-дето не ставало за тия работи :D сбьркал сьм растенията един вид :D има едно в аптеките-ХУСК се казва..не знам кво е-некви желятинови такива частички,но за запек или дришня е гениално решение-всяка сутрин се гьлта по една льжичка,размесеха с плодов сок напр или кисело мляко,или вода даже-не знам дали некой го е пробвал,ама така прочиства организма,че аз примерно на петия ден на употреба все едно сьм омааал една ТАВА стьргана ряпа предишния ден :D :D :D :D препорьчвам го тоя ХУСК-за прочистване-брутално :D :D :D
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

При травма (натъртване)сок от кромид лук+ самия лук.Цялата система се налага върху мястото с марля или кърпа.Върши добра работа, знам го от собсвен опит,нали съм механик :smt021 .Става дума за не открити рани!!
п.п.Малко мирише но... :smt102
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

5кила написа:вии ко ма захапахте за тез майсьли беее :D :D
Ами нали знаеш то веднъж като се разчуй,върви после разправяй,че сестра ти е честна :lol: :lol: :lol:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

baba mi,Bog da prosti,правеше следното за ревматизма(който впрочем си беше внушола,че има)-слагаше глави лук и счукани кестени(от дивите,не от тия за ядене,дето впрочем са сьвсем друг вид-нещо като скумрията и ДУНАВСКАТА скумрия :D )в разтвор от спирт.после си правеше компреси-твьрдеше,че екстра било това лечение.
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Intro the wild,вервам,че си го гледал,как оня пичага се прееба накрая сам с тия ми ти билки,треволяци и тънъ. :lol:
Тъй,че унимателната щото... :finga:
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Преди години имах една рана която ми беше забрала и имаше гной - един приятел ме посъветва да сложа живовляк и да разтъркам,а по възможност да го държа колко мога повече и наистина ми издърпа доста голяма част от гнойта в раната.
П.П. Ест. трябва да познавате кое е живовляк. :)
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

А какъв е лека за простотия никой не каза, :roll: :roll: :roll: Никой ли не се е лекувал :lol: :lol: :lol:
А сега де? :roll:
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

moriak1 написа:А какъв е лека за простотия никой не каза, :roll: :roll: :roll: Никой ли не се е лекувал :lol: :lol: :lol:
То ако някой знае щеше да грабне Нобелова награда за мир или нещо подобно :lol: :lol: .
п.п.Засега само бой като профилактика :smt021 :lol: :lol: :lol: :lol:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

А ааа то има форми на простотия дето се лекуват :D (с времето) :lol: Ама дали самия болен иска да бъде лекуван :?: :?: :?:
А сега де? :roll:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Миро, ще ти кажа една страшна рецепта ,ама на пейката пред блока :wink: :lol:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”