Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Лин,Каленик и Блатна пастърва
Модератор: emo vasilev
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Лин,Каленик и Блатна пастърва
как така сърцевината на тръстиката да не би да искаш да кажеш, че мога да хвана лин на стръв сърцевина от тръстика, то тогава хващам тръстиката цепя я с ножа и стръв бол, това ми звучи малко извънземно.....Една от най добрата стръв за лина е дебелия земен червей, който е естествената му храна и сурцевината на тръстиката

Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- вече хвърля и на тежко
До сега съм хващал две линчета,случайно.Единият път ловях попчета под корабната в Русе,а другият-червеноперка в отводнителните канали при Козлодуй.И двата пъти на земен червей.Преди години бях свидетел как уловиха три лина между 1,5-2кг,в старото корито на р.Огоста при с.Хърлец,на черничева пръчка около 2м ,кибритена клечка за плувка,бяла кука N"2,земен червей,без никакво утежнение.Стръвта не падаше на дъното,а лягаше върху водораслите,които покриваха дъното.
Последно промяна от vanesok на Пон Дек 15, 2008 12:23 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
..... Все пак да не заправяме че това е основната храна на линовете, както се казва те "пасат" ........katri написа:как така сърцевината на тръстиката да не би да искаш да кажеш, че мога да хвана лин на стръв сърцевина от тръстика, то тогава хващам тръстиката цепя я с ножа и стръв бол, това ми звучи малко извънземно.....Една от най добрата стръв за лина е дебелия земен червей, който е естествената му храна и сурцевината на тръстиката

- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Линът или каленикът (Tinca tinca) е вид речна риба от семейство Шаранови. Широко разпространена в цяла Европа, тя обитава блата, гьолове и бавнотечащи реки с кални дъна, гъста растителност и ниско съдържание на кислород.
Линът е бавнорастяща риба и обикновено достига 2 кг. Въпреки това, съществуват и доста по-едри екземпляри. На цвят е маслинено-зелена и люспите ѝ са ситни. Тялото ѝ е тромаво и пригодено за бавен и ленив начин на живот. Перките са закръглени и малки в сравнение с останалото тяло. Очите ѝ са малки и червени на цвят. Устата ѝ има чифт мустачки, като на шаран. Покрита е със слуз която я прави доста хлъзгава.
Храни се с растения, насекоми и мекотели които издълбава от дъното. Линът е обект на риболов и е силен боец.
Другото,което мога да допълня е,че е стахотно удоволствие схватката с него.Това ми е любимият риболов....
Линът е бавнорастяща риба и обикновено достига 2 кг. Въпреки това, съществуват и доста по-едри екземпляри. На цвят е маслинено-зелена и люспите ѝ са ситни. Тялото ѝ е тромаво и пригодено за бавен и ленив начин на живот. Перките са закръглени и малки в сравнение с останалото тяло. Очите ѝ са малки и червени на цвят. Устата ѝ има чифт мустачки, като на шаран. Покрита е със слуз която я прави доста хлъзгава.
Храни се с растения, насекоми и мекотели които издълбава от дъното. Линът е обект на риболов и е силен боец.
Другото,което мога да допълня е,че е стахотно удоволствие схватката с него.Това ми е любимият риболов....
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
-
- новобранец
Преди 4-5 години на съоръжението,където се отклонява водата за напоителния канал "Средна Тунджа",под с.Бинкос,търсех костур на жива стръв-уклей и закачих 4 килограмов лин.Много съжалявам,че не го фотографирах- може би това е най-големият късмет,който ме е спохождал в риболова.Ловил съм много по-големи риби-шаран,бял амур,но 4 кг лин е слука,която идва сигурно само веднаж в живота.Пожелавам я на всички,които не са я имали!
-
- кандидат преподавател
Момчета,2 страници раздувки,след като я има тази тема,развивана от много колеги на повече от 7 страници в продължение на три години -вижте в "Мирни риби"кво пише за лина на дълго и на широко.