Макроикономика

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

saksi
фен клуб-скобар

Re: Макроикономика

Мнение от saksi »

5кила написа:а кьде изобщо има вече пари с покритие?печатат ги като вестници и нямат стойностна валидност в злато или някакви изобщо активи.това,с фалирането на банките по време на виденов си беше нагласена работа .че как няма дадена банка да фалира,когато се пусне СЛУХА,че фалира и всичко се юрне да си тегли спестяванията?швейцарска да е-капут!!!банките повсеместно гарантират 20% наличност-примерно-ако си внесьл 100лв,като дебитор,банката има в наличност 20лв-другото е раздадено под форма на кредити-па колко е верно вече е друг вьпрос.сега,ако некой ревне,че банка пиреос примерно фалира и се изсипят всички да си искат спестяванията ми верно ще фалира,защото ги нема в наличност-раздадени са под форма на кредити и то главно дьлгосрочни.навремето на двата лева пишеше "обезпечено с всички активи в злато" или нещо такова...доколко е било така-не знам.ама днес и това не пише :wink: маат само хартии налево надесно и това,което е с имотите и изобщо е пьлно безумие.може да се сторя смешен на някои истински анализатор,ама това са мои изводи и не дьржа да са на 100%правилни.общо взето,обаче са такива тенденциите.
То ,оттук се получи и Световната криза.
ХАРТИЙКИ без покритие -акции и банкноти.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

В Русе едно жилище с площ 70кв. Ново строителство Тец и пр. Реално излиза на 14 000Е - 16 000Е .А се продава на 50 000Е до 70 000Е с Ипотечен и 100 000Е . И нека не забравяме ,че Търсенето опредял пазара :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

5кила,въобще не си смешен,а казваш голата истина,но за съжаление това е световната икономика.Факта е,че в развитите държави всички живеят на кредит,а за да се задоволят техните потребности трябват по-вече пари в обръщение.И за още по-голямо съжеление следва световна криза от която се излиза с инфлация,която обезценява съответната валута на държавата и се започва наново.В този процес някой губи,а друг печели,но като цяло действа оздравяващо за икономиката на държавата-по-точно за тези които са оцелели :D
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

MiTKo_Fisher написа:В Русе едно жилище с площ 70кв. Ново строителство Тец и пр. Реално излиза на 14 000Е - 16 000Е .А се продава на 50 000Е до 70 000Е с Ипотечен и 100 000Е
знам..знам-по едно случайно стечение на некои обстоятелства сьм се интересувал наскоро от цената на жилищната площ баш в Русе....невероятни оферти са!!издути с по 300%!!!както и тук де-а,че ми паднаха плочките и се напука тавана от земетресението наскоро никой не му пука.пишеш пич,МАКРОИКОНОМИКА и всьщност вземи осьзнай,че тьрсенето предполага предлагането ;)докато се тьрси-ще се предлага на тия цени..и на по големи-всичко ще отшуми до две години и тогава доста хора ще си дадат сметка как са се преебали-вкл и аз.не купувайте за момента-това мога да посьветвам.не взимайте кредити!!!знам,че е трудно ма това е играта.и т нар световна криза пак е партенка,каквато и 1928 г ;)що идва ПАК от сащ?сьвсем скоро ше видим случки,та случки,ама добре,че няма да сьм жив :)значи-марихуаната е кофти да се продава в магазина,ама цигарите-НЕ ;)кво ви говори това?
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

MiTKo_Fisher написа:Значи да се хванем здраво за дървото :) Мерси колага iid :mrgreen:
Колега ние отодавна сме се хванали за дървото .....................ама с УСТНИ
:|
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

...Ис я кво :?: :?: ...инфлация казваш...парата-ясно ,ще я слагам в буркани,ама в евро ли да е или в левчета??или в шекели :wink:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

5кила,
Забрави да им кажеш и да гледат ZeitGeist нали..на русенските сървъри ги има, аз съм го гледал
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

петко стоянов написа:...Ис я кво :?: :?: ...инфлация казваш...парата-ясно ,ще я слагам в буркани,ама в евро ли да е или в левчета??или в шекели :wink:
купувай само коли на старо и се гьделичкай по палците на краката :D :D и гнили жьльди сьбирай-един ден на храна ше ни станат :D :D :D стари жельди и инжекции с овча лой :)буркани с овча лой и свинска мас сьбирайте..и стари филии леб :)натам отиват нещата.....сухари и препарирани скакалци.ебават ви момчете-всеки ви ебава!!!!!`ай,че мноо изпростех....
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Pedro написа:5кила,
Забрави да им кажеш и да гледат ZeitGeist нали..на русенските сървъри ги има, аз съм го гледал
прав си :)

http://thezeitgeistmovement.com/BULGARIAN/zday.htm
кво не моем да обясни-ТАМ го има ;)
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

...не е много :D :D :D ...правилно казваш-овча лой :D ,стар леб... :D ..и гоУфове на старо... :D
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Може и в албански леки :D Сега сериозно-най-доброто разпределиние е :
1.Търговски недвижим имот в централна градска част,които ти носи приличен доход от наем.Както върви пазара на недвижими имоти,според мен скоро ще си дойдат на реалните цени,а на надути с 200-300процента.
2.Жилищен имот-не ти носи голяма доходност,но ти запазва парите от инфлацията.
3.Във валута,коята е бързоликвидна с малък марж на превалутиране-в случая това е еврото.

Ако се разпредели в съотношение 50/30/20 хич няма да е лошо :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

петко стоянов написа:...и гоУфове на старо... :D
Ама да са двойка и с пернишка регистрация! :wink: :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

Чета и си мисля тука има разбиращи проблема хора, че я дай да питам.
И на мен ми се налага да решавам жилищен проблем и както на много
други част от решението ще е кредит. Чета и слушам (познати)
в чужбина, че лихвите по кредитите са доста по-ниски, та се питам
немога ли да изтегля кредит (като европейски гражданин)
от някоя европейска банка от произволна европейска държава.
Всичките ми доходи са легални (раним едно село лентяй с данъци)
що да не го изтегля при по изгодни условия.

Моля, ако някой има опит или ифо да го сподели.

Благодаря предварително и по-далеч от банките
май е по-здравословно :lol:
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Дано ти разрешът .Успех
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Самото заглавие трябва да е "Лична микроикономика"-като гледам,натам изби полюцията.Не се плашете от банките-не могат да повишават вноските до безкрайност.Много добре усещат прага на търпимост-почват да се гърчат кат такован революционно травестит,ако изпаднат в куриозното положение,да се налага да съдят човека за необслужване на кредита.Пълен цирк-при нашия процес и законова уредба.Колкото повече кредити-толкова по- безпроблемно бъдеще!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”