Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Макроикономика
Модератор: dantho.mihov
-
- фен клуб-скобар
Re: Макроикономика
То ,оттук се получи и Световната криза.5кила написа:а кьде изобщо има вече пари с покритие?печатат ги като вестници и нямат стойностна валидност в злато или някакви изобщо активи.това,с фалирането на банките по време на виденов си беше нагласена работа .че как няма дадена банка да фалира,когато се пусне СЛУХА,че фалира и всичко се юрне да си тегли спестяванията?швейцарска да е-капут!!!банките повсеместно гарантират 20% наличност-примерно-ако си внесьл 100лв,като дебитор,банката има в наличност 20лв-другото е раздадено под форма на кредити-па колко е верно вече е друг вьпрос.сега,ако некой ревне,че банка пиреос примерно фалира и се изсипят всички да си искат спестяванията ми верно ще фалира,защото ги нема в наличност-раздадени са под форма на кредити и то главно дьлгосрочни.навремето на двата лева пишеше "обезпечено с всички активи в злато" или нещо такова...доколко е било така-не знам.ама днес и това не пишемаат само хартии налево надесно и това,което е с имотите и изобщо е пьлно безумие.може да се сторя смешен на някои истински анализатор,ама това са мои изводи и не дьржа да са на 100%правилни.общо взето,обаче са такива тенденциите.
ХАРТИЙКИ без покритие -акции и банкноти.
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
В Русе едно жилище с площ 70кв. Ново строителство Тец и пр. Реално излиза на 14 000Е - 16 000Е .А се продава на 50 000Е до 70 000Е с Ипотечен и 100 000Е . И нека не забравяме ,че Търсенето опредял пазара 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- вече хвърля и на тежко
5кила,въобще не си смешен,а казваш голата истина,но за съжаление това е световната икономика.Факта е,че в развитите държави всички живеят на кредит,а за да се задоволят техните потребности трябват по-вече пари в обръщение.И за още по-голямо съжеление следва световна криза от която се излиза с инфлация,която обезценява съответната валута на държавата и се започва наново.В този процес някой губи,а друг печели,но като цяло действа оздравяващо за икономиката на държавата-по-точно за тези които са оцелели 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
знам..знам-по едно случайно стечение на некои обстоятелства сьм се интересувал наскоро от цената на жилищната площ баш в Русе....невероятни оферти са!!издути с по 300%!!!както и тук де-а,че ми паднаха плочките и се напука тавана от земетресението наскоро никой не му пука.пишеш пич,МАКРОИКОНОМИКА и всьщност вземи осьзнай,че тьрсенето предполага предлаганетоMiTKo_Fisher написа:В Русе едно жилище с площ 70кв. Ново строителство Тец и пр. Реално излиза на 14 000Е - 16 000Е .А се продава на 50 000Е до 70 000Е с Ипотечен и 100 000Е

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Колега ние отодавна сме се хванали за дървото .....................ама с УСТНИMiTKo_Fisher написа:Значи да се хванем здраво за дървотоМерси колага iid

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
...Ис я кво
...инфлация казваш...парата-ясно ,ще я слагам в буркани,ама в евро ли да е или в левчета??или в шекели 

5кила,
Забрави да им кажеш и да гледат ZeitGeist нали..на русенските сървъри ги има, аз съм го гледал
Забрави да им кажеш и да гледат ZeitGeist нали..на русенските сървъри ги има, аз съм го гледал
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
купувай само коли на старо и се гьделичкай по палците на кракатапетко стоянов написа:...Ис я кво![]()
...инфлация казваш...парата-ясно ,ще я слагам в буркани,ама в евро ли да е или в левчета??или в шекели

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
прав сиPedro написа:5кила,

http://thezeitgeistmovement.com/BULGARIAN/zday.htm
кво не моем да обясни-ТАМ го има

...не е много
...правилно казваш-овча лой
,стар леб...
..и гоУфове на старо... 

-
- вече хвърля и на тежко
Може и в албански леки
Сега сериозно-най-доброто разпределиние е :
1.Търговски недвижим имот в централна градска част,които ти носи приличен доход от наем.Както върви пазара на недвижими имоти,според мен скоро ще си дойдат на реалните цени,а на надути с 200-300процента.
2.Жилищен имот-не ти носи голяма доходност,но ти запазва парите от инфлацията.
3.Във валута,коята е бързоликвидна с малък марж на превалутиране-в случая това е еврото.
Ако се разпредели в съотношение 50/30/20 хич няма да е лошо

1.Търговски недвижим имот в централна градска част,които ти носи приличен доход от наем.Както върви пазара на недвижими имоти,според мен скоро ще си дойдат на реалните цени,а на надути с 200-300процента.
2.Жилищен имот-не ти носи голяма доходност,но ти запазва парите от инфлацията.
3.Във валута,коята е бързоликвидна с малък марж на превалутиране-в случая това е еврото.
Ако се разпредели в съотношение 50/30/20 хич няма да е лошо

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ама да са двойка и с пернишка регистрация!петко стоянов написа:...и гоУфове на старо...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
Чета и си мисля тука има разбиращи проблема хора, че я дай да питам.
И на мен ми се налага да решавам жилищен проблем и както на много
други част от решението ще е кредит. Чета и слушам (познати)
в чужбина, че лихвите по кредитите са доста по-ниски, та се питам
немога ли да изтегля кредит (като европейски гражданин)
от някоя европейска банка от произволна европейска държава.
Всичките ми доходи са легални (раним едно село лентяй с данъци)
що да не го изтегля при по изгодни условия.
Моля, ако някой има опит или ифо да го сподели.
Благодаря предварително и по-далеч от банките
май е по-здравословно
И на мен ми се налага да решавам жилищен проблем и както на много
други част от решението ще е кредит. Чета и слушам (познати)
в чужбина, че лихвите по кредитите са доста по-ниски, та се питам
немога ли да изтегля кредит (като европейски гражданин)
от някоя европейска банка от произволна европейска държава.
Всичките ми доходи са легални (раним едно село лентяй с данъци)
що да не го изтегля при по изгодни условия.
Моля, ако някой има опит или ифо да го сподели.
Благодаря предварително и по-далеч от банките
май е по-здравословно

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
Самото заглавие трябва да е "Лична микроикономика"-като гледам,натам изби полюцията.Не се плашете от банките-не могат да повишават вноските до безкрайност.Много добре усещат прага на търпимост-почват да се гърчат кат такован революционно травестит,ако изпаднат в куриозното положение,да се налага да съдят човека за необслужване на кредита.Пълен цирк-при нашия процес и законова уредба.Колкото повече кредити-толкова по- безпроблемно бъдеще!