Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Течен или сух ароматизатор ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Течен или сух ароматизатор ?
Аз лично предпочитам течния. 

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ползвам течен през лятото а пролетта и есента сух(сухия не го разтварям предварително а го добавям след объркване на захранката тъка има по-дълготраен ефект и задържа рибите на петното по-дълго време ) а течния както е по оказания 100мл в 200 мл вода и към захранката 

Без риболов няма любов !
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това не означава, че не трябва да пускате повече мненияbutnik написа:Богито изчерпа темата с компетентното си мнение.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
От този отговор разбра ли нещо.lud_007 написа:Аз лично предпочитам течния.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Аз мога да дам още едно мнение почерпано от личен опит. От сухите адитиви използвам основно Биг фиш на ВДЕ и ванилия на ВДЕ . Биг фиш използвам на платени гьолове за шаран като го смесвам с основната захранка след като съм я разбъркал и овлажнил. От адитива поръсвам отгоре като пудра захар и оставям да попие сама - действието във водата е моментално с оглед и на това че платените водоеми не са и много дълбоки. Ванилия съм ползвал за платика и перки макар, че това е с разрез с мнението ми, че платиката обича сладко а перката солено. Явно аромата им действа добре и леката миризма на ванилията действа благоприятно през горещите месеци. Иначе като фен на течните флейвъри разполагам с цялата гама на Сенсас и съм голям фен на карамела и шоколада..... Между другото сега чакам най новия течен атрактант на сенсас с аромат на бадем ......
по данните на франсетата този аромат направо побърквал рибите

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз често ловя на едно езерце кадето дълбочината не надвишава 2 м. рибите са основно дребосък състояща се от кадакудки, бабушки и кефали може да има и други видове, но аз тези съм ловил какъв вид ароматизатор ще ми препоръчате и има ли някакъ вид ароматизатор който да привлича няколко вида риба
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

BZI написа: От адитива поръсвам отгоре като пудра захар и оставям да попие сама
Предполагам,че все пак след това разбъркваш захранката

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Преди като играех и по състезания,винаги първоначалното захранване ми беше с топки с малко по-силен аромат,не пресилено,че може да има обратен ефект,но се различаваше по сила с аромата на тази с която дохранвах.Имах успехи,понеже около теб като хвърлят всички захранка,рибата винаги се насочва към по-.ароматизираната.Тоя трик видях да го прави Роберто Трабуко ,на канала в Пловдив,на световното клубно,когато станаха и световен шампион.Аз ползвам на река и когато ловя на по-големи дълбочини течен ароматизатор,както писа и BZI,а на малки дълбочини сух.Богито е обяснил защо,да не повтарям и аз.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз съм на мнението на бутник и тъй като ловя на по-дълбоко съм превърженик на течния ароматизатор ама тая техника не я бях чуувал мерси за савета все пак
Дека да ти кажа една малка хитрост за този вид поръсване коиято колегата БИЗИ май си е спестил или не я прави...
аз наръсвам качамака отгоре със сух ароматизатор вечерта преди риболова и се получава един равномерен и ароматизиран слой на качамака които е доста силен и е око 5 см широк,и като отида на обекта(язовира) тъй като качамака вече е доста жилав правя следното с нож го нарязвам като баклава и всяко квадратче изглежда доста интересно смисъл (слагам цветен ароматизатор прилича на "Fil Star шаран" или просто казано червен на цвят) самото квадратче изглежда много апетитни когато го обвия на спиралата.За семейство шаранови червения цвят както знаем е много превликателен
а самия аромат на ягоди и царевично брашно е направо неустоим и рядко се случва да нямам успех в риболова.

Дека да ти кажа една малка хитрост за този вид поръсване коиято колегата БИЗИ май си е спестил или не я прави...
аз наръсвам качамака отгоре със сух ароматизатор вечерта преди риболова и се получава един равномерен и ароматизиран слой на качамака които е доста силен и е око 5 см широк,и като отида на обекта(язовира) тъй като качамака вече е доста жилав правя следното с нож го нарязвам като баклава и всяко квадратче изглежда доста интересно смисъл (слагам цветен ароматизатор прилича на "Fil Star шаран" или просто казано червен на цвят) самото квадратче изглежда много апетитни когато го обвия на спиралата.За семейство шаранови червения цвят както знаем е много превликателен

Без риболов няма любов !
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ок мерси ного за съветите 

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пак заповядайdunavski написа:ок мерси ного за съветите

Без риболов няма любов !
-
- разбира нещата
Не казал съм го, но ти добави и нов елемент който досега не съм използвал. Ето за това е хубава темата за да има нови мнения и смислени съветиОт адитива поръсвам отгоре като пудра захар и оставям да попие сама - действието във водата е моментално с оглед и на това че платените водоеми не са и много дълбоки