Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Течен или сух ароматизатор ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Течен или сух ароматизатор ?
Всички знаем ролята на ароматизаторите в риболова, но тъй като се предлагат в две различни форми това създава малко объркаване и затова ми се появяват няколко въпроса в главата.
1. Имали някакво значение дали ароматизатора ще бъде сух или течен ако има какво е то
2. По какъв начин действат двата вида ароматизатори и кой действа по-ефективно
Въпросите ми на пръв поглед може да изглеждат странни, но от някокло дена съм се замислил за това и немога да открия отговора.
Благодаря предварително. И очаквам отговори

1. Имали някакво значение дали ароматизатора ще бъде сух или течен ако има какво е то
2. По какъв начин действат двата вида ароматизатори и кой действа по-ефективно
Въпросите ми на пръв поглед може да изглеждат странни, но от някокло дена съм се замислил за това и немога да открия отговора.
Благодаря предварително. И очаквам отговори

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Re: Течен или сух ароматизатор ?
Не са странни въпросите ти.До колкото съм чел течните имат по-бързо действие от сухите.Но действието им е по-кратко.Докато сухите действат бавно,но сигурно
И течните в повечето случаи са сладки.Колегата Дон Вито ме светна
Но нека и други колеги споделят.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- carpsliven2
- сериозен играч
Аз лично предпочитам течния

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- разбира нещата
и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
е неможе да няма никаква разлика. Все трябва да има нещо ........ скорост на разпространение във водата, дълготрайност и тем подобни работи то иначе нямаше едното да е течно другото на прах поне така мисля деBZI написа:и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- kaminero65
- научил се да хвърля
Абе колега - на български - парле ву франсе а?Я вземи па прочети поне какво пише на опаковките на сухия и на течния ароматизатор,пък тогава давай компетентни мнения.Течния придава вкус на храната,докато сухия се добавя за ароматизиране и бърза работа на подхранката.И ако Жан Деске и Марсел Ван дер Енде чуят че разтваряш сухия ароматизатор във вода,ще спрат да го произвеждат във сух видBZI написа:и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......
Team Milo - feel the difference
-
- разбира нещата
С две ръце за течния 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Течния го добавям във водата с която овлажнявам захранката,а сухия го разбърквам със захранката от предния ден,без да я овлажнявам.И похлупвам с капака баката.А Марсел Ван Ден Енде няма как да го чуе-лека му пръст.Не съм се интересувал кой от двата има по-бърз ефект във водата,но щом го има в два варианта,явно има такова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Колега за разлика от теб je parle francais parfaitment ...............А ти първо мисли преди да пишеш ...........А що се отнася до Жан Деске и МВДЕ не мисля че ще спрат да произвеждат поради простата причина, че Чичо ти Боб Нъд и той си разтваря и сухия и течния първо във вода и после я добавя към захранката. И на последно място прави разлика между френската и Белгийско-холандската школа и не се излагай повече.kaminero65 написа:Абе колега - на български - парле ву франсе а?Я вземи па прочети поне какво пише на опаковките на сухия и на течния ароматизатор,пък тогава давай компетентни мнения.Течния придава вкус на храната,докато сухия се добавя за ароматизиране и бърза работа на подхранката.И ако Жан Деске и Марсел Ван дер Енде чуят че разтваряш сухия ароматизатор във вода,ще спрат да го произвеждат във сух видBZI написа:и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......

- flyester
- разбира нещата
И аз също предпочитам течния
-
- разбира нещата
А сега по темата: прахообразния действа по бързо наистина, както каза колегата Butnik добавя се към захранката като тези на ВДЕ се добавят в съотношение 1:3 или и пакет се слага на 3 кг. захранка. (Пак казвам за мен подобре работи когато го разтворя първо във вода)За мене прахообразните атрактанти са за риболов на дълбочина до 2 метра не повече. Над тази дълбочина се доверявам на флейвърите на Сенсас. Течните оставят по дълготрайна следа в захранката и този аромат остава дори по дъното след като захранката е опоскана рибите. Това се дължи на факта, че течният атрактант в значителна степен е по- мазен от сухия. Знаете че едно петно от олио си мирише дори и след като се забършеdunavski написа:е неможе да няма никаква разлика. Все трябва да има нещо ........ скорост на разпространение във водата, дълготрайност и тем подобни работи то иначе нямаше едното да е течно другото на прах поне така мисля деBZI написа:и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Предпочитам течният ароматизатор,иначе се работи лесно и с двата вида.Понякога слагам от сухият ароматизатор в белия червей. 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да мене ме интересуваше именно за дълбочини около два метра бяхте много изчерпателни (както винаги). Благодяря на всичкиBZI написа:А сега по темата: прахообразния действа по бързо наистина, както каза колегата Butnik добавя се към захранката като тези на ВДЕ се добавят в съотношение 1:3 или и пакет се слага на 3 кг. захранка. (Пак казвам за мен подобре работи когато го разтворя първо във вода)За мене прахообразните атрактанти са за риболов на дълбочина до 2 метра не повече. Над тази дълбочина се доверявам на флейвърите на Сенсас. Течните оставят по дълготрайна следа в захранката и този аромат остава дори по дъното след като захранката е опоскана рибите. Това се дължи на факта, че течният атрактант в значителна степен е по- мазен от сухия. Знаете че едно петно от олио си мирише дори и след като се забършеdunavski написа:е неможе да няма никаква разлика. Все трябва да има нещо ........ скорост на разпространение във водата, дълготрайност и тем подобни работи то иначе нямаше едното да е течно другото на прах поне така мисля деBZI написа:и двата вида се разтварят първо във вода и се добавят към захранката, и двата вида са еднакво концентрирани. За мен лично няма почти никаква разлика въпрос на вкус.......![]()
.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Богито изчерпа темата с компетентното си мнение.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аз лично предпочитам течния.