Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Има ли смисъл???
Модератор: sapuna
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Има ли смисъл???
Че ИАРА си върши работата през пръсти е факт/както и много други институции/.Че откакто ходя за риба /над 22-23 год./ съм проверяван 2 пъти-също.Това ,обаче не е, и не бива да бъде причина да сме без билети.Ние трябва да даваме пример на всички около нас,че да спазваш законите в една държава,не е нито смешно ,нито глупаво ,а нормално поведение на всеки цивилизован гражданин !!!
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аз също съм от тези, които рядко биват проверявани, но въпреки всичко продължавам да си вадя риболовен билет всяка година. Няма да крия, че се чувствам глупаво и ме е яд всеки път, когато виждам как се обезрибяват водоемите ни, но в началото на всяка година се надявам да настъпи някаква промяна и нещата да се оправят
.

-
- разбира нещата
За мен риболова е почивка и ако отида за риба без билет ще се притеснявам постоянно
и ще се оглеждам като гърмян заек. И да не ме глобят ще стане една разправия, та затова предпочитам
да се насладя на природата и опитите да хвана някоя рибка (па макар и не от злато). Иначе съм с две ръце,
че трябва да изискваме от многооважаемите държавни стопани на рибното богатство да си вършат по-добре работата
и да се израсходват по-прозрачно и основно за зарибяване париците.
Понякога се чудя кво ще стане ако във всеки град пред районната служба на ИАРА се съберат риболовци и поствя определени искания за да си плащат билетите.
Например: В началото на годината един списък с датите и водоемите за зарибяване и по трима доброволци риболовци с тях за контролно.

и ще се оглеждам като гърмян заек. И да не ме глобят ще стане една разправия, та затова предпочитам
да се насладя на природата и опитите да хвана някоя рибка (па макар и не от злато). Иначе съм с две ръце,
че трябва да изискваме от многооважаемите държавни стопани на рибното богатство да си вършат по-добре работата
и да се израсходват по-прозрачно и основно за зарибяване париците.
Понякога се чудя кво ще стане ако във всеки град пред районната служба на ИАРА се съберат риболовци и поствя определени искания за да си плащат билетите.
Например: В началото на годината един списък с датите и водоемите за зарибяване и по трима доброволци риболовци с тях за контролно.

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Колеги помислете си, ако спрем да си плащаме билетите, ако спрем да си плащаме винетките, ако спрем да си плащаме глобите и актовете, ама всички. Аз съм сигурен, че нещата ще се променят, защотото това се нарича отказване от държавност и неподчинение спрямо законите, а това е най-страшното за една държава. Обаче никога няма да стане, защото много търпим и много ни е страх.
Разбрахме, че 20-30лв. не са проблем за никой, обаче всеки казва, аз си плащам билета щото като дойдат да ме проверят ще стане една разправия, една цигания и ще ми развалят рахатлъка. Ако развалим рахатлъка сега може и след 5год. нещата да се оправят или - да станат още по-зле (то и без това нашата държавица си отива).
Може и да стане нещо, аз вече съм почнал от страна на КАТ. Живи и здрави.
Разбрахме, че 20-30лв. не са проблем за никой, обаче всеки казва, аз си плащам билета щото като дойдат да ме проверят ще стане една разправия, една цигания и ще ми развалят рахатлъка. Ако развалим рахатлъка сега може и след 5год. нещата да се оправят или - да станат още по-зле (то и без това нашата държавица си отива).
Може и да стане нещо, аз вече съм почнал от страна на КАТ. Живи и здрави.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
От 31 години имам билет!Проверяван съм не повече от ПЕТ пъти!!!
Знаете,че не толерирам подобни теми!
Знаете,че не толерирам подобни теми!