Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Съвет за лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
Re: Съвет за лодка
Да от една фирма се внасят...фирмата е в София.anastas_peykov написа:Някои има ли идея в кои магазин във Варна могът да се видят тези двигатели Парсън и тези лодки. Като гледам на сайта им лодките занер и двигателите парсън се внасят от една и съща фирма и май само през интенет може да се купи. Днес ходих из магазините на морска гара не можах да я видя тая стока.
Това обаче мисля че няма да е проблем свържи се с Тедо...пиши му едно ЛС или му звънни по телефона и ще се разберете нещо

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- новобранец
Гледах някъде сравнителен тест на двигатели на яз.Копринка. Мисля, беше в ОфРоуд форума. За 15 кс. Парсън беше най-бързия, най-шумен и "най-лаком" от всичките тествани двг. За надеждност не зная. Аз с "китайче" не бих рискувал в морето, още повече 4 кс. С морето майтап няма и компромисите струват скъпо - лично мнение, моля, никой да не се засяга.
-
- ще става разбирач
Колега да не би да имаш предвид този ТЕСТ ето го и в оригинал (има го и на английски)elefant65 написа:Гледах някъде сравнителен тест на двигатели на яз.Копринка. Мисля, беше в ОфРоуд форума. За 15 кс. Парсън беше най-бързия, най-шумен и "най-лаком" от всичките тествани двг. За надеждност не зная. Аз с "китайче" не бих рискувал в морето, още повече 4 кс. С морето майтап няма и компромисите струват скъпо - лично мнение, моля, никой да не се засяга.
Теста е между 6 двигатели 10к.с. HONDA Vs. PARSUN Vs. MERCURY Vs. TOHATSU Vs. SUZUKI Vs. SELVA
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Нали знаеш приказката че вече всичко което не е китайско е менте.От китайско до китайско има голяма разлика. Аз имам в къщи два климатика мидея и да ти кажа са си направо желязо. По коледа имаше авария в трафопоста два дена имахме 160волта напежение в мрежата единствената техника която не отказа да работи са двете мидейки. Скоро видях из някои от форумите че меркурито и тохацуто се правели в китай, няма да се учудя ако и другите известни марки се правят там. За климатиците специално мога да ти кажа със сигурност , че завода като изпълни поръчаните броики примерно от панасоник конжеяра продължава само че с друга лепенка и козметично променена кутия. Незнам каква е тая побаркана политика на тия фирми но вече няма стока която да си сигурен че не е правена в китай. Има марки които са си чисто китайски които пробиват из пазаририте като китайски и си правят не лоша стока. Едно време с япония е било така. Та за тоя парсън се учудих като в официалният им сайт си пишеше че моделите им са 95% копие на ямаха и съвместими с тях. Не можеш да продаваш в белите държави като америка , канада и европа копие на ямаха без съгласието на ямаха. А съгласие на тоя свят се дава само срещу пари или съучастие.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря на всички които си дадаха мнението за темата която пуснах, и ми помогнаха да реша окончателно какво да купя. Надявам се на пролет ако не ми мине котка пат да я имам тая лодка.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Политиката е,че почти всички Японски фирми си изнесоха производството в Китай. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
абсолютно вярно!КИРО написа:Политиката е,че почти всички Японски фирми си изнесоха производството в Китай.
Тези двигатели на PARSON ги има в Plodex в гр.Варна маг. в Кайсиева градина ул.Петър Дертлиев 34
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да, ако искаш, виж ги там и после звънни да ти изпратя по Еконт - по-изгодно ще ти излезе
особено в комплект с лодка 

-
- научил се да хвърля
Тедо написа:да, ако искаш, виж ги там и после звънни да ти изпратя по Еконт - по-изгодно ще ти излезеособено в комплект с лодка
тази тема е за обмяна на опит кой какво ползва , дали е доволен
а ти я ползваш като магазин , има такава тема предлагай си там стоката
не я налагай на всички който се лутат между многото фирми който я предлагат
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Aз също като колегите, смятам че поне 10кс нов мотор си трябва за морето. Двутактовия харчи осезтелно повече, не става за тролинг, но други недостатъци няма. Е и по бързо се износва, но според мен тези недостатъци не оправдават разликата от 2-2200лв м/у 2т и 4т при 15 к.с.
А 100% гаранция никъде няма. Аз смаятам, че за морето е най добре, да си купиш паник застраховка. 60лв. е на година, а ти покрива спасителна операция до 300 000Е включваща дори спасяване с военен хеликоптер на Нато, от най-близката база, ако няма друг начин. Представлява подобно на дистанционно апаратче с пломбиран отгоре пласмасов бутон. Натискаш, спътника те локализира, и предава сигнал за бедсвие на най близките спасители. Ясно е че ако сбъркаш, глобата е доста солена
Аз два пъти годишно риболувам в морето, и сега преговарям за отсъпка, т.е да важи май,юни.септември октомври и ноември. Ако стане ще се абонирам за това.
Айде със здраве и успех в риболова.

Айде със здраве и успех в риболова.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
-
- ще става разбирач
Колега я кажи мало повече инфо за тези застраховки...от къде се купуват и пр., важат ли и за чужбина напр. ГърцияEU_BG_akademika написа: Аз смаятам, че за морето е най добре, да си купиш паник застраховка. 60лв. е на година, а ти покрива спасителна операция до 300 000Е включваща дори спасяване с военен хеликоптер на Нато, от най-близката база, ако няма друг начин. Представлява подобно на дистанционно апаратче с пломбиран отгоре пласмасов бутон. Натискаш, спътника те локализира, и предава сигнал за бедсвие на най близките спасители. Ясно е че ако сбъркаш, глобата е доста солена.

Ако трябва отвори нова тема за да не я спамим тази или ми напиши на ЛС.
Поздрави!
/Стоичков/
/Стоичков/
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Важи за цял свят, колега, ама да не ме разбереш погрешно, неможе да го ползваш ако се загубиш в планината. Ползва се при пожар, земетресение, наводнение, потъване на плавателен съд и други екстреммни ситуациии. Да речем паднеш от кораб във водата, или паднеш от лодката си, абе живота ти трябвада е застрашен и да няма друг изход. Цялата информация можеш да намериш на http://www.findmespot.com
Според мен всеки морски рибар трябва да го има.
Дано съм бил полезен.
Успех
Дано съм бил полезен.
Успех
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
-
- ще става разбирач
Мерси колега, ще проуча да видя как стоят нещатаEU_BG_akademika написа:... Цялата информация можеш да намериш на http://www.findmespot.com

Поздрави!
/Стоичков/
/Стоичков/
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди да ме обвиняваш, прочети внимателно постовете над моя - човека се интересува от двигател ПАРСЪН - къде може да се види, купи и какво да си вземе - 4-5кс "марков" или 15кс китайски...kiko73 написа:Тедо написа:да, ако искаш, виж ги там и после звънни да ти изпратя по Еконт - по-изгодно ще ти излезеособено в комплект с лодка
тази тема е за обмяна на опит кой какво ползва , дали е доволен
а ти я ползваш като магазин , има такава тема предлагай си там стоката
не я налагай на всички който се лутат между многото фирми който я предлагат
На никой не налагам какво да си купи, а просто давам полезната информация, че ако избере ПАРСъН, може да го купи от мен по-изгодно отколкото се продава във Варна!!! Ако това ТИ пречи на теб, значи имаш интерес човека да даде повече пари за същия мотор или лодка...