Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10
Благодаря ви за мненията,които ми помогнаха доста.Не очаквах да сте толкова изчерпателни и обосновани.Определено ме насочвате и ориентирате.В едно съм сигурен,че който от двата да купя,няма да сбъркам.....що касае за целите ми.
Нарочно пуснах снимки без фокус.Желаех точно това да покажа.А не искам повече да го допускам.Явно е,че във Фотографията спора за кокошката и яйцето действа още в пълна сила(фирмите).Аз избрах яйцето,защото кокошка винаги може да долети от някъде.
Скочил съм в тиганчето и сега се пържа.Естественно ще се похваля с избора си.Впрочем той наполовина е ваш.....благодаря ви от сърце.Ако на някой му трябва нещо за риболова нека само ми свирне.Казвам се Емо Услугата.....освен това ги хващам.
Не съм Василий Куц,като при фотографията.

Нарочно пуснах снимки без фокус.Желаех точно това да покажа.А не искам повече да го допускам.Явно е,че във Фотографията спора за кокошката и яйцето действа още в пълна сила(фирмите).Аз избрах яйцето,защото кокошка винаги може да долети от някъде.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравей колега, ето и моето мнение ,за марката отличен избор .Аз снимам с CANON IXUS 70 доста е по ефтин ,но съм много доволен като качество на снимките и бързия автофокус. Мисля че за риболов ти трябва по компактния. Успех...
- dobromir_dimov
- научил се да хвърля
Щом ти е хванал окото и цената не те притеснява го вземай. Canon е със сигурност една от най- добрите марки във фотографската техника. Аз имам фотоапарат Canon но от по- нисък клас и съм много доволен от работата му. Познавам и други хора , които работят с Canon и са доволни. Не съм чувал за недоволни 

“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
Marko
Знаеш ли колко ми пука че триеш !!
Триеш щото си безсилен пред фактите !!Нищо не лъжа, не пиша глупости.Просто изнасям факт !!
Щото такъв подход е обиден ..спрямо хората на които си модератор.
Човека го е взел на 21 и го обявява най официално (чети му поста) - и получава поздравления, но идва тука на 22 и 23, прави се на 3.5 и хората трошат време и нерви ... Из Нет-а да му трърсят най доброто.
И аз се минах, ама като рекох да постна - видях истината.....
Идва да ме плюе.. а не дойде да каже - хора Стоп ..така и така.Ама и как да каже, като нарочно го направи.
А трий сега и си направи кефа - то се връща да знаеш !!!
Триеш щото си безсилен пред фактите !!Нищо не лъжа, не пиша глупости.Просто изнасям факт !!
Човека го е взел на 21 и го обявява най официално (чети му поста) - и получава поздравления, но идва тука на 22 и 23, прави се на 3.5 и хората трошат време и нерви ... Из Нет-а да му трърсят най доброто.
Идва да ме плюе.. а не дойде да каже - хора Стоп ..така и така.Ама и как да каже, като нарочно го направи.
Ей ,Педро.Аз да не съм болен мозък,като тебе да си измислям виртуални теми.За какво да пиша тука,ако не ми е трябвало мнението на колегите или съм имал фото.Виж ми всички мнения до сега и в кои теми съм участвал.Какво печеля от това бе момче.А стегни се малко и мисли,ако имаш с какво да го правиш.Pedro написа:Marko
Моля модератора да затвори вече тази тема.Няма нужда да споря в нея с Педро.
Благодаря на всички колеги,които ми погнаха със съвет.Бяхте мили и отзивчиви.
С кого да се заяждам - като човека е от друг форум.
Просто рекох да кажа на колегите да спрат да се трудят безсмислено.
Убеден съм че знаеш че съм прав, затова не ти се сърдя.
Давай, делни това и по-горното да остане темата чиста.Нека аз да съм виновен, може и да попрекалих, ама ме сбра яд - толкоз беше фрапиращо...
Просто рекох да кажа на колегите да спрат да се трудят безсмислено.
Убеден съм че знаеш че съм прав, затова не ти се сърдя.
Давай, делни това и по-горното да остане темата чиста.Нека аз да съм виновен, може и да попрекалих, ама ме сбра яд - толкоз беше фрапиращо...
-
- разбира нещата
А здравейте ,
Да кажа и аз, че гледам темата е за свободно писане .
Към автора,лично аз притежавам INTIUX 75 със 7.1 мгпх. който преди 6-8 месеца беше 500 кинта
Не прави просто снимки, а картички!!!Виж тук:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=19918
Повечето мой снимки са с резолюция 640х480, което е 0.3 мгпк.
За сравнение на телефона ми е 1.3 които са по лоши от тези от апарата.Защо ли ? Защото едното е телефон ... Око и ръка трябва като за всичко .Подсети ме довечера да ти пратя в темата снимки с 2 мгпк. от същия апарат.
Никога няма да правиш 10 мгпх. снимки повярвай ми .Снимките ще да достатъчно "тежки", за а ги ползваш където и да било!От професионалист знам, че най добрите снимки стават до около 4-5 мгпх. Всичко нагоре е излишно ...
Важна е матрицата на апарата, а не пикселите както горе споменах сравнението с телефона.
И задкадровото устройство демек Ти.Вземи си по-евтин КАНОН и надникни във фотографските форуми, кое и как и защо.Какво е фокус, кадриране, задна светлина...
Успех !
Към автора,лично аз притежавам INTIUX 75 със 7.1 мгпх. който преди 6-8 месеца беше 500 кинта

Повечето мой снимки са с резолюция 640х480, което е 0.3 мгпк.

Никога няма да правиш 10 мгпх. снимки повярвай ми .Снимките ще да достатъчно "тежки", за а ги ползваш където и да било!От професионалист знам, че най добрите снимки стават до около 4-5 мгпх. Всичко нагоре е излишно ...
Важна е матрицата на апарата, а не пикселите както горе споменах сравнението с телефона.

Успех !
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Благодаря ти колега за съвета.Всички тези неща за които ми споменаваш не ги зная,но съм ги чувал.Съобразил съм се с тях.И след съвети на фотографи и колеги във форума се спрях на модела G10-за 680лв.Днес тябва жената да го е купи,но ме зарадва и с друга новина.Взела си е и за нея едно фото http://reviews.cnet.com/digital-cameras ... 40583.html. Така,че можем спокойно да си варим супа от сапунерки.takezo написа:А здравейте ,
Към автора,лично аз притежавам INTIUX 75 със 7.1 мгпх. който преди 6-8 месеца беше 500 кинтаНе прави просто снимки, а картички!!!Виж тук:
Повечето мой снимки са с резолюция 640х480, което е 0.3 мгпк.За сравнение на телефона ми е 1.3 които са по лоши от тези от апарата.Защо ли ? Защото едното е телефон ... Око и ръка трябва като за всичко .Подсети ме довечера да ти пратя в темата снимки с 2 мгпк. от същия апарат.
Важна е матрицата на апарата, а не пикселите както горе споменах сравнението с телефона.И задкадровото устройство демек Ти.Вземи си по-евтин КАНОН и надникни във фотографските форуми, кое и как и защо.Какво е фокус, кадриране, задна светлина...
Успех !

-
- разбира нещата
Вероятно е по-добър ( едва ли ) всичките тези неща ги има и моя (бииип време за рИклами).Сензори, голям диспей 64 кадъра в секунда видео
...
Честито, ще чакам снимките ти в темата " 7.1 мгпх. VS 10 мгпх. "

Честито, ще чакам снимките ти в темата " 7.1 мгпх. VS 10 мгпх. "

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- разбира нещата
Обещаните снимки :
640 х 480

1600 х 1200 увеличено от близо

и накрая 2048 х 1536

640 х 480

1600 х 1200 увеличено от близо

и накрая 2048 х 1536

Факт !
- lina
- ще става разбирач
Съгласна съм изцяло с takezo, но съветвам най-начинаещите да усвоят първо ФОКУСА от близки и далечни разстояния, за една любителска снимка, която няма да претендира за изложба или награда, това е добро начало. Композициите, кадровките и осветлението могат да се усвоят и по-късничко, аз така започнах. Е нямам предвид когато се снима човек да е в единя край на снимката, до него да се виждат разни боклуци, които са без значение, аванса да е огромен, и половината кадър да е изгорял...
Фотограгията си иска усет, постоянство...
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Е как да оправя фокуса,когато до сега съм използвал автоматична сапунерка.И не мога да разбера,защо един път е добре,а друг път размазано.Уж задържам копчето преди снимка.lina написа:Съгласна съм изцяло с takezo, но съветвам най-начинаещите да усвоят първо ФОКУСА от близки и далечни разстояния, за една любителска снимка, която няма да претендира за изложба или награда, това е добро начало. Композициите, кадровките и осветлението могат да се усвоят и по-късничко, аз така започнах. Е нямам предвид когато се снима човек да е в единя край на снимката, до него да се виждат разни боклуци, които са без значение, аванса да е огромен, и половината кадър да е изгорял...
Що се касае за изложби....съм далеч от тази мисъл.Просто харесвам това да правя снимки и желая те да са добри.Надявам се да се науча на всичко това.Имам подобна амбиция заради кефа от красотата в живота.Приемам съвети и мога да отсявам нещата.
-
- разбира нещата
Бутона, копчето "щрак" хаха обикновенно е на две степени .Натиска се леко, апарата "определя" фокуса след като сканира зоната чува се :"зззз,ззззз" . Когато изчисти фокуса натискаш втора степен.Ако не изчакаш сканирането става размазано.И те така... 

Факт !
Я каква интересна тема се заформила доста мнения и то какви.Първо към колегата който се чуди за сапунера модела който си избрал е добър макар,че лично аз не бих дал толкова пари за сапунерка ,първата търговска уловка са мегапикселите -няма по-глупаво нещо от сапунерка с 10-20мгп. наблъскани в миниатюрната и матричка ,после идва ред на големите зумове при така наречените турбосъпунери ,обикновено при максимално приближение картинката е една блага блага мазня.За апарат от този клас ти препоръчвам панасоник при тях оптиката е Лайка ,а няма по-важно нещо за качествена снимка от стъклата затова има обективи от 200 и такива от 10 000 лв.Някой ти беше препоръчал Канон ,че имали повече обективи не се връзвай не само ,че няма повече обективи ,а и са по-скъпи от всички останали и то без основание.Имаше и нещо написано за близък и далечен фокус -е такова нещо не съществува ,фокус или има или няма това зависи ,както от апарата така и от теб (копчето има две позиции 1-фокус.2-затвор или щтрак).Трябва да знаеш също ,че и най-скъпата сапунерка няма да снима по-добре и от най-евтиния ДСЛР ,но тук влизаш в голям филм с големи разходи за обективи и аксесоари.Избора си е твой и важното е какво ще ти хареса на теб останалото е мерак и малко да почетеш книжки за фотография за да си наясно що е то бленда ,скорост,исо,баланс на бялото,доф и т.н.
-
- сериозен играч
Колега Такезо,тези снимки,които си постнал са далеч от определението картички.Не го приемай като заяждане,а просто така стоят нещата.Ето малко снимки и от мен ,за които не смея да твърдя, че са картички, а сравнението можеш да си го направиш сам.Та мнението ми е ,че има значение какъв е апарата защото тези снимки са правени както се казва натискаш копчето и квото излезне.