Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Кога ще започнем да решаваме проблемите ?
Модератор: sapuna
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Кога ще започнем да решаваме проблемите ?
Точно от това се опасявах.
Не се притеснявай винаги ще се намери някой да оправи проблема.Важното е да се пипа от хора доказали се и които разбират.И аз в желанието си да подобря някои неща по моя компютър доста често прецаквам нещата.При тебе проблема е голямата отговорност.Извинявам се ако с моето желание съм те подтихнал към това .Точно за това ми баха и следните думи.
Защото го има и обратното ,че несигурността или незнанието да оправим проблема не трябва да означава ,че трябва да го оставим да се оправи от само себе си.
Евала на Барута за признанието си ,че в желанието си да помогне е прецакал нещата.
Не това беше моята идея .
Виждам ,че имате модераторски форум .Съберете се там умните глави и при наличие на човек който е сигурен в това което прави ,тогава да се вземе решение да се оправят .
А за в случая мисля ,че Profisher може да помогне.
Не се притеснявай винаги ще се намери някой да оправи проблема.Важното е да се пипа от хора доказали се и които разбират.И аз в желанието си да подобря някои неща по моя компютър доста често прецаквам нещата.При тебе проблема е голямата отговорност.Извинявам се ако с моето желание съм те подтихнал към това .Точно за това ми баха и следните думи.
Но все пак е пак да си кажем нещата "Право куме в очи"d_bozhkov написа: Знам ,че в форума има доста кадърни момчета с компютърно образование ,които могат да помогнат.И на десетките модератори нека бъдат така добри да дадат възможност и на младите да се изявят.
Защото го има и обратното ,че несигурността или незнанието да оправим проблема не трябва да означава ,че трябва да го оставим да се оправи от само себе си.
Евала на Барута за признанието си ,че в желанието си да помогне е прецакал нещата.
Не това беше моята идея .
Виждам ,че имате модераторски форум .Съберете се там умните глави и при наличие на човек който е сигурен в това което прави ,тогава да се вземе решение да се оправят .
А за в случая мисля ,че Profisher може да помогне.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
С Office Пакета за 3 сек. се оправят снимките
, иначе не пречи да се направят някои корекции по сайта
...

Туй риболова не е за мен 

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не съм наясно но специално за самооразмеряването на снимките мисля ,че е достатъчно на добавянето на Java Script код от сорта или нещо подобно:
Код за потвърждение: Избери целия код
<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
window.onload = resizeimg;
function resizeimg()
{
if (document.getElementsByTagName)
{
for (i=0; i><document.getElementsByTagName('img').length; i++)
{
im = document.getElementsByTagName('img')[i];
if (im.width > 600)
{
im.style.width = '600px';
eval("pop" + String(i) + " = new Function(\"pop = window.open('" + im.src + " ','fullscale','width=400,height=400,scrollbars=1,resizable=1'); pop.focus();\")");
eval("im.onclick = pop" + String(i) + ";");
if (document.all) im.style.cursor = 'hand';
if (!document.all) im.style.cursor = 'pointer';
im.title = 'Click Here To See Image Full Size ';
}
}
}
}
// ]]>
</script>

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Наистина функцията за авто оразмеряване на снимки във форумите е елементарна и изключително използвана. Между другото влизам в едно 15 интернет форума, само в този тази функция не се използва. Съгласете се, че не е много практично, за да пуснеш снимките нормален за гледане размер да ходиш по разни сайтове, да ги намаляваш ръчно, то така ще пишеш тема 1 час
Друг е въпроса, че във толкова популярен форум с много потребители, админа да влиза веднъж на 3 месеца не е на добре. Трябва ако не всекидневна поддръжка, то поне един път в седмицата да се отделя внимание на форума.
Представете си например форума на дата.бг да остане без админи 2 месеца какво мазало ще стане. Тук потребителите не са по-малко отколкото там. 200-300 активно пишешти всеки ден, още толкова само гледащи, но пак използват форума и т.н. Трябва си поддръжка. Това е все едно да оставиш една кола, която се нуждае от ремонт да се дочупва и да не правиш нищо по въпроса.

Представете си например форума на дата.бг да остане без админи 2 месеца какво мазало ще стане. Тук потребителите не са по-малко отколкото там. 200-300 активно пишешти всеки ден, още толкова само гледащи, но пак използват форума и т.н. Трябва си поддръжка. Това е все едно да оставиш една кола, която се нуждае от ремонт да се дочупва и да не правиш нищо по въпроса.

Туй риболова не е за мен 

-
- и господ не е толокова добър
Аз защо нямам проблеми с размерите на снимките-ами още във фотоапарата съм си ги оправил.Ние искаме все някой друг да ни свърши работата.Да плачем,да мрънкаме,но същевремнно нищо не правим за околните 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Заставам зад мненията за това, че някои неща имат нужда от оправяне, но специално за оразмеряването на снимките не е нужен никакъв сайт, ами почти всяка програма за отваряне на снимки има опция за оразмеряването им- даваш му примерно 640x480 и готово.По сериозния проблем според мен е нефукционирането на галерията и опцията за качване на снимки директно в темите.Въпреки това при желание има хилядо саита дето можеш да си качиш снимките (аз лично позлвам http://imageshack.us/).
Поздрави и пожелания скоро всичко да е наред !!!

Поздрави и пожелания скоро всичко да е наред !!!

- dunedanetz
- научил се да хвърля
Съжалявам, ама тук не си прав. Значи ти предлагаш 500 човека (потребителите) да направим услуга на пет-шест (администратор и модератори) като си задаваме някакви размери по фотоапарати, камери гсм-и, ходим по разни сайтове си намаляваме снимките, специално заради форума. А трябва да е обратното - с 2-3 реда скрипт, което става за 1 минута, да се зададе форума автоматично да намалява снимките до съответния размер. Та сега потребителите правят услуга на админ-а, а трябва да е обратното - админа да направи така, че да улесни потребителите. Много от колегите, колкото за някои да е просто, не знаят как се намалява снимка, не знаят как да си настроят апаратите и камерите, не е и нужно да го знаят, ако форума ще го прави вместо тях. И тука се разправяме за една елементарна функция, на която командата й се пише за 1 минута.snegk написа:Аз защо нямам проблеми с размерите на снимките-ами още във фотоапарата съм си ги оправил.Ние искаме все някой друг да ни свърши работата.Да плачем,да мрънкаме,но същевремнно нищо не правим за околните
Що ли да е просто, като може да е сложно!
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Знаех си просто, че някой от шефовете от моя пост 15 изречения ще ми цитира едното изречение, на което може да ми се заяде. Еми да, Марко, щото като кача снимка 2 мб на два екрана, ще почнеш след това да ме храниш как съм могъл да пусна такава огромна снимка и ще си поиграеш да ги намаляш. И ако всички пускат снимките си неформатирани, модераторите ще ги намаляват, или директно ще ги трият
Та ние се мъчим снимките ни да са малък размер, че да не се занимавате вие да го правите всеки път. Затова казах "правим ви услуга". Идеята ми беше, че всички активни потребители се мъчат с тия снимки да ги правят ръчно, защото администратора на НАЙ-ГОЛЕМИЯ риболовен форум в България го е за**ал и не е влизал незнам откога. И ако си коректен, сега ще цитираш целия ми пост, а не едното изречение, което ти изнася.

-
Колега,небъди толкова критичен за нещо чуждо.Направи си форум и тогава казвай кое как трябва да бъде.Ако не ти харесва форума невлизай.Аз да ти намалям снимките-нещеш ли и темите аз да ти ги пускам-или да дойда и излетите да ти ги снимам.И на мен много работи не ми харесват в тоз живот,но променям само това което мога,в случая размера на снимкитеdunedanetz написа:Знаех си просто, че някой от шефовете от моя пост 15 изречения ще ми цитира едното изречение, на което може да ми се заяде. Еми да, Марко, щото като кача снимка 2 мб на два екрана, ще почнеш след това да ме храниш как съм могъл да пусна такава огромна снимка и ще си поиграеш да ги намаляш. И ако всички пускат снимките си неформатирани, модераторите ще ги намаляват, или директно ще ги триятТа ние се мъчим снимките ни да са малък размер, че да не се занимавате вие да го правите всеки път. Затова казах "правим ви услуга". Идеята ми беше, че всички активни потребители се мъчат с тия снимки да ги правят ръчно, защото администратора на НАЙ-ГОЛЕМИЯ риболовен форум в България го е за**ал и не е влизал незнам откога. И ако си коректен, сега ще цитираш целия ми пост, а не едното изречение, което ти изнася.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
dunedanetz написа: Съжалявам, ама тук не си прав. Значи ти предлагаш 500 човека (потребителите) да направим услуга на пет-шест (администратор и модератори) като си задаваме някакви размери по фотоапарати, камери гсм-и, ходим по разни сайтове си намаляваме снимките, специално заради форума. А трябва да е обратното - с 2-3 реда скрипт, което става за 1 минута, да се зададе форума автоматично да намалява снимките до съответния размер. Та сега потребителите правят услуга на админ-а, а трябва да е обратното - админа да направи така, че да улесни потребителите. Много от колегите, колкото за някои да е просто, не знаят как се намалява снимка, не знаят как да си настроят апаратите и камерите, не е и нужно да го знаят, ако форума ще го прави вместо тях. И тука се разправяме за една елементарна функция, на която командата й се пише за 1 минута.
Що ли да е просто, като може да е сложно!

- Павел Иванов
Марко , определено не става ! Още повече че не помня да съм те опълномощил специално от моето мордераторско име да даваш каквито и да е било изявления еле па да ми пепелявиш киферицатаMarco Polo написа:... - ВИНОВНИ СМЕ! ЗА ВСИЧКО! Посипваме си главата с пепел!
Така става ли?

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
Ти си се чувствай виновен колкот си щеш ама не омешвай другите 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов